מאיר בנאי-מעבדה- י ר ו ש ל י ם

odery

New member
מאיר בנאי-מעבדה- י ר ו ש ל י ם

אוחח כמה שאני אוהבת את העיר הזו... אפשר לדבר באוטובוס על זה שהולכים למאיר בנאי ואנשים יחייכו בהנאה..לשאול אם האוטובוס מגיע למעבדה ושמישו יגיד כן..זה לבנאי?(להופעה של אביתר שבוע שעבר) היתה לי התלבטוות קלה-מאיר בנאי הופעה מחד-שלשת השבועות מאידך... אז שאלתי את הרב שאמר שבדיעבד אפשר וישר התחלתי להתלבט מה לובשים:)))) הגענו,וחיכינו-תוך כדי העברת זמן מאד בנעימים עם מירי בחוץ...שמענו כל מיני דברים שלא נספר לכם (אודליה מרגישה ממש ממש ממש חשובה שהיא מחזיקה מידע לא לציטוט) הכרנו את מנהלת פורום אביתר-חמודה היה נעמיאד- ואז התמקמנו כהרגלנו שורה שניה באמצע. לידנו התיישבה חבורת אמריקאים חמודה מאד,חלקם אנציקלופדיות מהלכות...בשיחה מאוחר יותר התברר שהם לא מכירים בכלל את המוסיקה של מאיר,אבל הם היו נראים שכ"כ טוב להם מהמוסיקה גם בלי להכיר את המלל,אחד מהם אפילו שכנע אותי לקום לרקוד בצד-מה שאומר שהרגיש לי ממש ממש משפחה ומשוחרר ההופעה הזו. מאיר התחיל עם איילת חן בלי שום מלל. אבל אח"כ עשה קטע דרמה הוא שיחקותה קבצן..היה משעשע. עכשיו מגיע השלב שאני מזילה ריר על הנגינה של יעל מלאכי ב"אצלך בעולם" זה יגיע בעוד כמה שירים. כמה הילד הזה מוכשר זה לא חוקי.. מאיר נראה לי שר בבן דוד של הטון הנכון ב"מנגינת הנדודים" וב"טוב לה וגם רע"-הוא קצת דיקלם את המילים.. לא יודעת מבחינתי ההופעה מתחילה מ "שמע קולי" מיד אחרי שמע קולי מגיע "תגידי אש תגידי מים"- וכאן יש אילתור/עבוד מחדש יעל מלאכי לשילטוווווווווווווווווווווווווווווווווווון אחרי "לב סדוק" מישו לידי שורק ומאיר מתחיל לפלרטט עם שריקות ופרצופים מופתעים נוזפים כועסים ומבודחים...אחחי איזה כשרון. בתור תושבת ירושלים השבועות האחרונים בעיר בלתי נסבלים ואישית השיר"בשם האהבה" מתחבר לי למהומות שקבוצת קיצונים עושה לנו כאן ומנסה בכח הזרוע לכפות את דעתה... בשיר יש דו שיח בין הקלידים שמאיר יושב עליהם לגיטרה של יעל...הזכרתי כבר שהוא שד מוכשר? גששששששששששששששם- טוב בעצם בעיבוד החדש של השיר צריך לכתוב גשם באותיות ממש קטנות..אני מחכה לצעקה שהיא גדולה...והיא לא באה אני לא היחידה שמחכה ולכן הקהל שנמאס לו באיזה שהוא שלב לחכות לה צועק בעצמו..ומאריך ומתכוון יצא יפה- כי אנחנו בלחן הרגיל ומאיר עושה לנו קול שני... אליה לך אלי אל נורא עלילה איימי- עיבוד מזרחייי ורועש ומאחרי היה ממש רוגש-הבנות עינטזו וניענעו-ומאיר מחייך:) ובינהם-מי שקרא כבר סיקור או סתם התלהבות שלי מהופעה בטח שם לב לאהבה שניגרת בד"כ בין האותיות לדוד עדה... פשוט הפעם לא כ"כ הרגשתי אותו-אולי בבלאנס הוא לא היה מספיק מכוייל עם האחרים.. הוא היה שקט אבל ב"וביניהם" כשהוא עשה את קולות הרקע עם יעל ביחד-אני הפכתי לשלולית בתחתית הכסא שלי...יאמייי. חלומות אחרים ועכשיו הפתעה: קטע אינסטרומנטלי מירי פליז תבדקי מי הלחין ומה קוראים לדבר הזה... אתם לא מבינים כמה טוב זה היה..זה הזיז והרקיד והצחיק והיה גדול ועצום ונשגב ורם ומפליא ונעתקה נשימה . שכחתי איזה שיר היה האחרון... הדרן: אני בתכונה..משדלת את כל מי שסביבי לצעוק ירושלים ואז מאיר עולה.. ואני שואלת אותו-עכשיו זה השלב של בקשות אישיות? הוא מחייך ובלי שהספקתי לפתוח את הפה הוא מתחיל את ירושליםםםםםםםםםםםםםםם (ציפור קטנה בלב אומרת לי שציפור אחרת לחשה לו...) הוא שר את ירושלים כשרק עדה על הקלידים ופתאום אני נזכרת למה אני כ"כ אוהבת את עדה ואת מאיר וכ" ככ"כ כ"כ את השיר הזה... זאת העיר שלי ... נקיה וקדושה ויפה-געגוע. מאיר מתחיל לכוון את הגיטרה ואומר "ג'ון לנון אמר משו על מכווני גיטרות...." שתיקה "גם פול מקרטני אמר " שתיקה "הם בטוח אמרו משו" שתיקה "אני ממש זוכר שישבתי איתם ואמרתי להם-מה זה משנה מי אמר את זה קודם"...
מישי מהקהל מבקת את מקהלות עם- היא אומרת שהיא באה מפתח תקווה-במיוחד לירושלים מאיר אומר שגם הוא הגיע במיוחד היא מבקשת שוב מאיר אומר שהוא לא זוכר את המילים היא אומרת שתזכיר לו הוא נכנע והיא כמו כל אישה טיפוסית מבטיחה ונעלמת...
הוא מתחיל שורד את השורותיים הראשונות וממשיך בלללל כמו אגם רוגע עכשיו אני קמה,רצה הצידה ומרקדת לצלילי "כמה אהבה" ומייד לאחר מכן "שער הרחמים" היה כיף,מצחיק,תודרבה למי שעשה את ההופעה הזו אפשרית...(זו רק אני או שלא היה את דומינו???) תודה יסמין,תודה מירי,תודנה אתי. ת ו ד ה מ א י ר !

TEENAGER1

New member
כי הרגע הזה מחכה לי מזמן, הולך בלי לדעת לאן..

אני מאד אוהבת את מאיר בנאי. מאד. לדעתי הוא אחד האמנים הכי גדולים בארץ, והוא פשוט לא זוכה להערכה שמגיעה לו. תמיד לפני שאני מגיעה להופעות שלו יש לי איזה חשש. לקהל בהופעות האלה יש נטייה להיות זקן ועייף, מה שגורם להופעה עצמה להיות עייפה, וזה לא כיף. אבל גם הפעם, כמו ברוב הפעמים, חששותיי התבדו. הקהל היה אמנם מבוגר ברובו (נראה לי שהייתי הכי צעירה), אבל גם שמח ועירני, ונתן למאיר את האהבה והפירגון שהוא היה זקוק להם כדי לחדור פנימה עמוק אל נפשו ואל ליבו של כל אחד מהיושבים באולם. ישבתי בשורה הראשונה, ממש מתחת לאף של מאיר, מה שאיפשר קשר עין לא מעט פעמים במהלך ההופעה, וזה עשה לי כל כך טוב. ההופעה משלבת שירים מכל הקריירה ארוכת השנים של מאיר, ושירים מתוך אלבומו האחרון והמצוין – "שמע קולי". נדמה לי שכבר כתבתי לא פעם על איך שהשירים החדשים והישנים משתלבים בפשטות ובנעימות, ואלה גם אלה מרגשים אותי בכל שמיעה מחדש. אני מרגישה צורך לציין במיוחד כמה ביצועים שבלטו ביופיים – "טוב לה וגם רע", "לב סדוק", "אליה", "לך אלי", "איימי"(!!).. ועוד ועוד. ספרתי במהלך ההופעה לא מעט התבלבלויות במילים – ספק בכוונה ספק בטעות – אבל סלחתי... הקהל, כפי שהזכרתי, היה עירני מאד, לפעמים יותר מדי.. ב"גשם" אנשים שרו עם מאיר בהתלהבות, ואפילו ניסו למחוא כפיים עם הקצב, מה שגרם למאיר לעצור לרגע ולשאול בתמיהה: "מה אתם עושים?!". זאת בנוסף לאיזה בחור שלפני השיר שרק שריקה חזקה, מאיר הרים את הראש בפתאומיות וחיפש את מקור השריקה, אותו בחור המשיך לשרוק ומאיר עשה איזו הצגה משועשעת והצחיק את כולם לגמרי. עוד קטע משעשע היה בהדרן, כשמאיר הודיע שעכשיו הזמן לבקשות אישיות. בחורה כלשהי ניגשה והתיישבה מולו, ואמרה שהיא רוצה את "מקהלות עם", ושהיא באה במיוחד מפתח תקווה לירושלים שלוש פעמים להופעה של "שמע קולי", ואחרי כל הנאום הזה מאיר הגיב ב"את יודעת כמה פעמים אני באתי במיוחד לירושלים להופעה של "שמע קולי"?".. הוא התנצל על כך שהוא בטח לא זוכר את המילים, והיא הבטיחה שהיא תזכיר לו. הוא התחיל לשיר, אחרי חצי בית עבר ל"לה לה לה" ורק חיפש אותה עם העיניים כדי שתעזור לו עם המילים, אבל הבחורה ברחה בחזרה למקומה מאחורה.. באמת רק לקראת סוף ההופעה נהיה לו מצב רוח דברני, ובעודו מכוון את הגיטרה, הוא אמר: "ג'ון לנון אמר פעם על כיוון גיטרות..", עצר לחשוב, ואז המשיך: "הוא בטח אמר משהו. אבל זה כלום לעומת מה שפול מקרטני אמר על כיוון גיטרות. כן. אני זוכר שישבתי איתם, והם התווכחו מי אמר את זה קודם". אני הצעתי את ג'ורג' האריסון, וקיבלתי בתגובה: "לא, הוא אמר משהו אחר לגמרי..." ההדרן היה החלק הכי טוב בהופעה, לדעתי. הוא התחיל ב"ירושלים", שיר לא מוכר אבל מדהים ביופיו ששמעתי גם בהופעה הקודמת, ולא קיוויתי אפילו לשמוע שוב.. בתור מי שתיאלץ לעזוב את ירושלים ממש בקרוב לתקופה לא קצרה, התרגשתי עד אין קץ מהמילים. "מי המעיין שהסתתרו בתוך גופך, מתפרצים פתאום, אתה שוחה בתוכך. שב והתבונן, העיר הזו היא כמו מלאך. היא כמו הצער והעונג הנשכח.." זה המשיך ב"מקהלות עם" לבקשת אותה בחורה שהזכרתי, ואז אני ביקשתי את "כמו אגם רוגע", עוד אחד מהשירים הפחות מוכרים שאהובים עליי במיוחד. שיר מרגיע ומשקיט, בתוך ימים של סערות ופחד... לאחר מכן "כמה אהבה", שיר מוכר דווקא אבל מעולה לא פחות. וההדרן הסתיים, כמו בכל הופעה, עם "שער הרחמים" האלמותי בביצוע מטלטל. היה גם שיר חדש אחד, בלי מילים בינתיים, שבהחלט מעורר ציפייה למה שיבוא אחרי ההפסקה המתוכננת מההופעות. ועכשיו בנימה קצת יותר אישית – אני מתגייסת השבוע, והשתדלתי לעשות מין סבב הופעות אחרונות של כל האמנים שאני אוהבת, או לפחות של אלה שנמצאים במקומות הראשונים ברשימה. מה שהיה נפלא במיוחד זה לגלות מחדש עד כמה אני אוהבת את השירים האלה, מחוברת אליהם בכל עמקי נשמתי, ומתרגשת לשמוע אותם גם בפעם המי-יודע-כמה. אני לא יודעת מתי תהיה הפעם הבאה שיצא לי להגיע להופעה כלשהי, אבל מה שבטוח זה שאגרתי לי מספיק שעות מוזיקה בינתיים, שעות של חוויות וצלילים ומבטים להיזכר בהם ברגעים של שקט מעיק, או רעש מהסוג הלא טוב. עוד דבר נפלא זה לזכות להכיר את האנשים שעומדים מאחורי השירים האלה, כל פעם עוד קצת, לקבל מהם בדיוק את מה שהייתי צריכה, ולהצליח סוף סוף להישיר מבט אמיץ אל המשך הדרך. אז מאיר - תודה גדולה, כמו תמיד, אין כמוך!! ותודה גם למירי על היחס החם. בנות - היה נעים להכיר. (הסיקור נכתב לפורום אחר, אז סלחו לי מראש על הכפילויות ביחס לסיקור של odery..
)

איף

New member
מיכלי,

כרגיל הצלחת לרגש אותי עם הסיקור שלך ולתת לי הרגשה שהייתי שם , התרגשתי מהשירים, צחקתי מהיציאות של מאיר ובא לי עוד הופעה
אז תודה ענקית על הסיקור! ובנימה יותר אישית
את מתגייסת!!!!! אז אני רוצה לאחל לך בהצלחה. זו הולכת להיות חוויה יחידה במינה...ואני בטוחה שתלמדי להנות ממנה ולקחת ממנה את הדברים החיוביים. גיוס קל ! מחכה לשמוע חוויות

honey pie1

New member
גיוס קל מיכל!../images/Emo140.gif תביאי איתך הרבה אנרגיות

חיוביות ואני מקווה שתצאי תורמת ונתרמת:]

honey pie1

New member
איזה כיף לכן!../images/Emo10.gif

הייתי באילת אז לא התאפשר לי להגיע להופעה... אבל אין מצב שאני לא גוררת איזו חברה להופעה בחוצות היוצר. אחלה סיקורים, תודה:]

איף

New member
נשמע שהיה מצחיק

ומהנה
גם "ירושלים" וגם "כמו אגם רוגע" בהופעה אחת? איזה כיף לך שהיית שם
איזה כיף זה שבכל הופעה שלו יש אנרגיה שונה, וכל פעם דברים נשמעים אחרת. תודה ענקית על הסיקור המושקע

למעלה