מאיר השתגע בבאר שבע!!.... סיקור הופעה 17.11

אפרת140

New member
מאיר השתגע בבאר שבע!!.... סיקור הופעה 17.11

ממש ברגעים אלו שבתי מההופעה, ואני יושבת לשתף אתכם.. כמה חיכיתי להופעה הזאת, שבאה לי בדיוק בזמן... היה פשוט נהדר!!!! הופעה ארוכה למדי, מלאה במיטב השירים... ישנים וחדשים... מאיר, כמו שכתבתי בכותרת, פשוט השתגע על הבמה... קיפצץ, רקד, עשה פרצופים והחליף הבעות פנים מצחיקות כל רגע... היה נראה שהוא, וגם הנגנים שאיתו, ממש נהנים... הגיטרה שלו גם שיחקה תפקיד מכובד בהצגה הערב, והיה נראה כאילו היא בעלת חיים משל עצמה... לא הייתה לנו סבלנות לחכות בדקות שלפני, ורק רצינו שיעלה כבר לבמה ויתחיל לפרוט ולשיר... ואז הוא נכנס, "אהלן", מחיאות כפיים, כיוון גיטרה, ו-"תודה רבה!! לילה טוב!!" וכמה צעדים אחורה, כאילו הוא יורד מהבמה, ונגמר הערב לפני שהתחיל.. ואחרי הבדיחה הזאת, הם פתחו- איך לא- ב"איילת חן"... "בגלות תסמכני", כמו שמאיר פעם אמר באחד הראיונות, אנחנו נמצאים לעיתים קרובות במצבים של גלות גם פה, בארץ שלנו... וזקוקים למשהו- מישהו לסמוך עליו... אח"כ הגיע "טוב לה וגם רע", שיר אהוב שלא זכיתי לשמוע בהופעות האחרונות שהייתי בהן, ושמאיר שר אותו כמעט בלחן חדש... בכלל, היו כמה שירים כאלו הפעם. שהרגשתי שהאופן שבו הוא שר אותם מעניק להם פרשנות חדשה, או אולי את אותה הפרשנות הישנה, אבל שבעקבות הפעמים הרבות ששרנו, ושמענו את השירים, אנחנו כבר קהים מלהרגיש ולחוות אותם במלוא משמעותם. אז אפילו שלפעמים היה מבאס שלא יכולתי לשיר איתו תו- לתו, אבל העניין גרם לי להאזנה מחודשת לשיר... כך היה גם ב"מנגינת הנדודים" שאחריו, שרק בסוף, הם שרו יחד את ה-"לילילילי....." שגרם להרגיש בבית... : ) "שמע קולי"- מוזיקה מדהימה, התופים.... תפילה מעומק הלב, ושוב- חזרה לשירים הותיקים יותר- "כמה אהבה", "וביניהם", "מחפש את הכיוון"- שיר שאף פעם לא נמאס לי לשמוע, בביצוע מדהים ומרגש... עם הקול הלא ייאמן הזה של מאיר והקולות הנוספים שמלווים אותו, קולות הנגנים, קולות שהפעם חשתי בצורה חזקה את התרומה הגדולה שלהם לביצועים... ואז- "לב סדוק". מוטי מזרחי קם מעל התופים, אך בינתיים מאיר נשאר על מקומו, ומתחיל לשיר בקול שקט: "הזמר הוא אחיו של המתוףף והם מנגנים כל ערב ביחד. במועדון המים זורמים ועל הבמה אור נדלק הוא עומד שם ושר, ש....." ואז פונה לשבת על התופים, בנתיים המוזיקה מנגנת, נוטעת בנו ציפיה להמשך, - "שכל זה כי אין אהבה...." מאיר פונה הפעם לקלידים, ואומר משו מעין: "זה, משהו שבשבילו באתי, שאני רוצה להגיד.. יש המווווון אהבה. הכל בשם האהבה. למשל את, תקשיבי: "כי הוא אוהב רק אותך אז את...." בשיר הזה דוד עדה, מנגן על הבס... יעל הגיטריסט ועמנואל הבסיסט, לא נמצאים על הבמה.. עכשיו- "גשם", שיר שכל פעם מראה לי פנים חדשות... מרגישה שאפשר להכניס בו כל כך הרבה משמעויות, כמיהות, תפילות... ואז קובץ תפילות שמאיר מקדים ואומר: "בסוף אתה נשאר רק עם ריבונו של עולם ועם התפילה. כן. כן...." ושר את "לך אלי", "אל נורא עלילה" ו"עננו", שירים שכשהם באים אחד לאחר השני אין לך ברירה אלא להאזין למילותיהם בקפידה, ופשוט להתפלל.... ועוד שיר ששמעתי לראשונה בהופעה- "דומינו", אחחח....... איזה כיף זה היה... "שירו של שפשף" ו"אהבה קצרה" חתמו את החלק הראשון, עד להדרן... הם חזרו באופן מפתיע, [...
] ושרו להדרן את "אליה" שהיה מדהים כתמיד, "חלומות אחרים" "אצלך בעולם", וחתמו, שוב, כמובן, ב"שער הרחמים" השיר הנצחי, שתמיד ייגע, ייכנס פנימה, יתן כח.... מאיר מציג את הנגנים, כל נגן שמוצג, קם ועוזב את הבמה, ומאיר נשאר לעוד פעם אחת של פזמון, בשיתוף הקהל השותף והמפרגן שהיה שם הערב: "חי פעם, רק פעם, יש טעם, אין טעם, עם כח, בלי כח שער הרחמים"..... יש עוד הרבה תחושות והרגשות, ודברים להגיד, שלא הצלחתי להעלות על הכתב, אבל מקווה שמה שכן העליתי, עשה טוב לאנשים פה... זהו, כאן אני חותמת. תודה רבה לפורום וליסמין על הכרטיסים... רק שמחות!!! אפרת.

איף

New member
תודה על הסיקור המקסים ../images/Emo13.gif

זו לא פעם ראשונה שאני שומעת שמאיר משתעשע על בימת הברקה
כנראה שבכל מקום יש אנרגיות אחרות שגורמות להופעה להיראות ולהישמע אחרת. נשמע שהיה מצחיק, כיף ומרגש. נהניתי לקרוא! ושוב תודה!

ms pizza

New member
תודה על הסיקור.

באמת מקסים ומושקע מאוד.איזה כייף על ההופעה. תודה שוב !

honey pie1

New member
איזה יופי:) תודה על הסיקור...

כמה אני רוצה ללכת להופעה שלו שוב): אבל הלימודים דוחקים
מקווה שיצא לי בקרוב):

S h i v e r s

New member
היה את אליה?!

יוו.. רק הוא על הפסנתר? אגב- זה משהו נדיר או שהוא בדרכ עושה את השיר הזה בהופעות?

אפרת140

New member
כן. היה את אליה...

בעיקרון לפי מה שהבנתי זה די חדש שהוא שר את זה בהופעות.. נראלי זה חדש מהסיבוב הזה.. כי אני שמעתי את זה גם בשתי ההופעות הקודמות שהייתי....

TEENAGER1

New member
השיר הזה מבליח מדי פעם

הוא לא מהקבועים בהופעות, אבל לא נדיר מאד לשמוע אותו (כמובן, ביחס לשירים אחרים שזוכים להתעלמות כללית).

למעלה