מאיר, כמעיין המתגבר

yossnet1

New member
מאיר, כמעיין המתגבר

להלן קטע חזק נוסף של מאיר אריאל בחסות ILOVELIOR אלה תולדות חיי/ מאיר אריאל בחדר קטן, אפור כתלים, יושב איש זקן וסב. יושב איש זקן, יושב וחושב, ועושה את חשבון חייו. חושב: עוד מעט ויבוא הקץ, מה ידעו הנכדים אודותי? נוטל גליון ורושם בראשו: ``אלה תולדות חיי``. במה אתחיל? כמובן, בילדות... אך היתה לי ילדות רגילה: דודות ומכות, שריטות, דמעות, ילדונת שגרנו מולה, ואבא טרוד ואם עצבנית, אחות שצועקת עלי. אה... מה יש לכתוב על ילדות שכזאת? אתחיל מימי נעורי! ימי נעורי... מה יש לכתוב? בחינות, ציונים, שיעורים, כל בוקר לקום ולרוץ לכתה. פצעי הבגרות הדוקרים, לבטי אהבה ראשונה ומרה הפחדים שהעיקו עלי... מה יש לכתוב? נעורים רגילים. אתחיל מימי נשואי. ימי נשואי... ירח דבש שנגמר והפך לימים של שגרה, דירה, הלואה, מכונית, הלואה, מריבות עד לב התקרה, תינוקת שניה, שעות נוספות, ולבן- בר מצווה, חתונה. מה יש לכתוב על אותן השנים? אתחיל מתקופת הזקנה. מתי זה החלה תקופת הזקנה?! כשהודיעו: אתה מפוטר!... והבן והבת חיפשו בית אבות והבנת - אתה מיותר?.. או, הפחד הזה בלילות בלי שינה? שאולי לא תראה עוד אור, כמו שכנך מימין, וכמו אותה הזקנה, שלויתי אתמול אל הבור?... בחדר קטן ואפור כתלים יושב איש זקן וסב. זוכר חלומות אידיאלים גדולים, שאותם לא הגשים מימיו... עם בוקר מצאו אותו בחדרו גחון לשולחן, כמו חי... דף ריק לפניו, למעלה כתוב: ``אלה תולדות חיי``.

איל1לשם

New member
הנה יימם באים אתה כבר בדל

עוד מציצה או שתיים ותחדל אז מה אתה רואה מן המגדל שער שכבשת מנבדל? מה רצית להיות כשתיגדל........ (היה החתימה שלי עד לא מזמן) הקטע הוא קטע ממש חזק וממש מפחיד....... ואצטט מתוך מכתבי יוני באותו הקשר... "רינה , את כמעט בת שש עשרה . האם את מסוגלת להאמין שחיית כבר רבע מכל תקופת חייך? לחרק החי ימים מועטים נדמה ודאי שהוא חי תקופתל זמן עצומה . אולי מסיבה זו נראה לנו שיש לנו עוד נצח שלם של חיים.האדם אינו חי לעולם ועליו לנצל כמידת יכולתו את תקופת חייו.....אני רק יודע שאיני רוצה להגיע לגיל מסויים להסתכל סביבי ולהגיד שלא יצרתי דבר ,שאני ככל שאר בני האדם שאצים ורצים כמו חרקים ,אצוא ושוב ,ולעולם אינם עושים דבר ,חוזרים אל שיגרת חיים ויורדים עלי קבר בהשאירם צאצאים,שרק יחזרו על הלא כלומיות שלהם ....." אומנם לא בדיוק קשור למאיר אבל קשור לנושא....

נני55

New member
אגב קטעים מפחידים../images/Emo121.gif../images/Emo129.gif

יש למאיר כמה כאלה עצמתיים, שאותי אישית ממש מפחידים, עד שקשה לי לשמוע אותם. כמו השיר קוצים א' בשלמותו ומיוחד הבית בסוף העולם בלוז "אז כמו שאמר הנביא לקו המאורות חשכו הצהריים שרק רואים שחורות להבין מה קורה אין טעם לנסות אין טעם לכסות שאין הרבה מה לעשות"

שיר חזק ! ../images/Emo45.gif

אפשר רק מעט מידע על השיר? ממתי? האם הוא הולחן או בוצע? משהו?

אני בהלם

לא קראתי את הקטע הזה בחיים, ואני מצטער שלא יצא לי קודם לעשות-כן. מה אני יכול כבר להגיד? הכי קטונתי שבעולם. מדהים.

למעלה