מאיר? מה אתה שומע מכרתים?

ידוע לי, הם לא מתרגשים

מי שעושה את הרעש והבלגן הם העיתונאים תמיד, מחפשים לעשות היסטריה ואחר כך לדווח עליה.....

כבר חוויתי כמה פעמים רעידות קלות שם ולא התרגשתי.
הזקנים (נאמר בעדינות, שהם לא פרופסורים) חוששים קצת, כי כולם זוכרים שבהיסטוריה טבעה להם עיר הבירה אטלנטיס שהיתה במרכז האי (סנטוריני היתה הנקודה הצפונית של כרתים) ובהתפרצות הר הגעש תירה התמוטט כל החלק המרכזי וצפוני של כרתים ויחד עם עיר הבירה, טבעו בים.
תביטו היום במיתאר של כרתים והיא צרה וארוכה מערב/מזרח, ובתנך היא נקראת "כפתור", שזו היתה הצורה המקורית שלה.

אז מדובר בכלל בהתפרצות הר הגעש ולא רעידת לוחות, והפעילות הטקטונית היא שגורמת מספר פעמים בשנה לרעידות.

אצלנו המצב יותר גרוע יחסית כיוון שאנחנו יושבים על תפר בין לוחות, ויש בארץ מאות רעידות בשנה שלא מדווחות.
בזמנו אבי עבד במכון הססמוגראפי שהיה בחולון, ובשעה אחת ראיתי פעילות טקטונית אולי 4-5 פעמים. אף אחד לא הרגיש, המכשירים כן.

יוליקה

Member
מנהל
אני הכרתי אישית את מנהל המכון הסיימוגרפי

בחולון...אבי שפירא... יש בינכם קשר???

מערכת וואלה כל כך חדמים

שדיברו על האירוע בכרתים (יותר נכון 70 ק"מ מערבית לכרתים) והזכירו את האירוע שהיה בים המלח שלא קשור לענין בכלל. העיקר לייצר פניקה.
אני לא אשכח לעיתונאים את הדוגמא של יצירת בהלה בציבור עם:"....תפרוץ מלחמה ביום חמישי, לכל המאוחר ביום שבת בצהרים ומכסימום ביום ראשון בבוקר..."

יש לי דיווח טרי מכרתים

בפורום כרתים מדווח זוג שחזר היום מכרתים, והם מספרים שהם היו בעיר העתיקה של חאניה ופתאום שמעו קול נהמה עולה מהים, שמעו פתאום רעש כמו מנוע שמופעל בעוצמה, וכעבור כמה שניות זה פסק.
המקומיים סיפרו להם שזו היתה רעידת אדמה, (הם לא חשו בדבר). אנשים דיברו, ואחרי 10 דקות שבו החיים למסלולם.

למעלה