מאי זונשיין

נעממהה

New member
מאי זונשיין

במקרה ראיתי כתבה בנושא אופנה בוואלה וחשבתי שתתעניינו. "הבטחה גדולה בשמי הדוגמנות העברית היא גם אלופת ישראל בהתעמלות מכשירים - מאי זונשיין (15 וחצי) שטובה בטיפוף על עקבים לא פחות מפליק פלאק לאחור... מאי זונשיין, אלופת הארץ בהתעמלות מכשירים, עושה בימים אלו את צעדיה הראשונים בתחום הדוגמנות ונחשבת להבטחה גדולה. היא בת 15 וחצי, בעלת פני בובה וחיוך מתוק, שיער חום חלק ארוך, גוף נהדר, וגובה של 1.79 מטר. הניסיון שרכשה בשנים של אימונים ותחרויות התעמלות, חישל אותה מבחינה נפשית, והיא מוכנה להתמודדות בכל זירה תחרותית ובכל הנוגע להופעה מול קהל. היא מתעמלת מילדות וביוני האחרון, לאחר שהפגינה מצויינות בתרגילי קרקע, קפיצות, מקבילים מדורגים וקורה, זכתה במקום הראשון באליפות הארץ. באליפות הבאה היא כנראה כבר לא תיקח חלק, אבל מגמת מחול בבית ספר התגלתה כתחליף הולם ומהנה עבורה. כמו גם, הכיוון החדש בחייה, דוגמנות מקצועית." בחיפוש בזק בפורום ראיתי שהיא אלופה במסלול העממי. מה זה אומר? איזה רמה זה בערך? ועוד דבר- 1.79 מטר??? מתעמלת?? זה ממש ממש לא רגיל. מישהו מכיר את ההתעמלות שלה? איך היא הסתדרה עם הגובה וכו'...

מכירה אותה

זאת טעות גדולה לכתוב שהיא אלופת ישראל. אלופת ישראל יש לנו רק אחת, קוראים לה רוני רבינוביץ', וכל שאר הבנות בארץ אינן אלופות ישראל. מאי זוננשיין מתחרה במסלול ה"ליגה", שהוא המסלול העממי. דיברנו על כך המון בפורום, את יכולה לעשות חיפוש. היא מתחרה בדרגה גבוהה, הרמה שם די גבוהה, אבל עדין לא כמו באליפות ישראל. מתעמלת בעמותת בני הרצליה. היא אכן המתעמלת הכי גבוהה בתחרות, אבל היא גבוהה, רזה מאוד, ארוכה, מוחזקת ויש לה קווים יפים ומרשימים. הגובה שלה נותן לה לדעתי המון אלגנטיות בתרגילים, וכל התנועות שלה וגם האלמנטים מאוד מרשימים. אני בטוחה שבכל זאת באימונים זוהי מגבלה גדולה עבורה, בעיקר במקבילים. מתעמלת רצינית מאוד, חכמה, מלאת מוטיבציה. אני אישית מאוד אוהבת אותה. שיהיה לה בהצלחה בכל מה שתבחר לעשות!

nitsansh

New member
זאת הטעיה שאני מוצא בהרבה ידיעות על ספורטאים

מי שזכה באליפות ישראל בקטגוריה מסוימת מתואר כאלוף ישראל בלי לציין שמדובר רק בקטגוריה מצומצמת... לכן בתור עורך בוויקיפדיה ועיתונאי ספורט לשעבר אני לא מתרשם כל כך מכל מי שמתואר (בעיקר על ידי עצמו) כאלוף ישראל ובודק איזה מין אלוף הוא היה...

לדעתי זה גובל אפילו בפלילי

זה כמו שאדם שלמד שנתיים רפואה אלטרנטיבית בהודו יגיד כאן שהוא ד"ר. או שמנהל משמרת בפיצה האט חדרה יגיד שהוא מנכ"ל פיצה האט.

אבל למה?

למה מי שקורא לעצמו ד"ר למרות שהוא לא ד"ר, או מישהו שאומר שהוא זכה בפרס נובל, למרות שהוא זכה רק בפרס ישראל, הוא נחשב נוכל, ומי שקורא לעצמו "אלוף הארץ" למרות שהוא רק אלוף העיר, אז זה בסדר? ואני לא מתכוונת כאן למאי זונשיין, אני מתכוונת באופן כללי, בלי קשר אליה.

Tammie

New member
יש הבדל בין להגיד על מישהו שהוא נוכל

ללהגיד שהוא עושה משהו פלילי.... אני לא עורכת דין ולכן לא מכירה את כל החוקים, אבל אני מניחה שכדי שהדבר יהיה פלילי הוא צריך להתחזות במזיד ולפגוע במישהו או להרוויח על חשבון מישהו בתהליך.... שלא תבינו לא נכון, אני לא חושבת שזה בסדר לקרוא למישהו בתואר שלא שלו, אבל אני חושבת שהבעיה כאן היא פשוט בורות בתחום. אנשים מניחים שאם מתעמלת נצחה בתחרות ארצית היא מיד הופכת לאלופת ישראל. יכול להיות שאפילו התואר המקורי הוא משהוא כמו "אלופת ישראל לדרגות העממיות" ואז הקיצור הטבעי יהיה אלופת ישראל למרות שזה בכלל לא אותו דבר.

nitsansh

New member
זה קיים בהרבה ענפים וגם בהרבה מדינות

נניח בכדורגל אם קבוצה מסיימת במקום ראשון בליגה השלישית אז היא אלופת הליגה השלישית באותה שנה, ויש מדינות שבהן מקובל לרשום אליפות כזו ברשימת ההישגים, אבל תמיד מתחת לאליפות של ליגה גבוהה יותר (אם יש כזו). וכוכב על החולצה לא מקבלים מזה..

נעממהה

New member
היא אכן אלופת הארץ, אבל...

זה לא שקר או משהו כזה. רק חצי אמת. היא אלופת הארץ- במסלול הליגה בדרגה מסויימת, ולכן לא נראה לי שיש כאן משהו פלילי. ההשוואה של הד"ר לא שייכת כאן. זה לא שיש כאן טענה שהיא קופצת במוט בזמן שהיא למעשה מתעמלת ליגה, בסה"כ לא סיימו את המשפט. אני מסכימה שזה מטעה, אבל בכתבה כזאת לא יתחילו להסביר שהיא אלופת הארץ בליגה , שזה למעשה לא אלופת הארץ ממש וכו' וכו'... שבוע טוב!

אמא לה3

New member
מסכימה עם נעמה

אם כי מאז שנועה הפנתה את תשומת ליבי לכך אני מאוד משתדלת לשים לב ל"תואר" בהתאם לתחרות.... אגב, הנבחרת שלי השנה השתתפה בתחרות עממית לגמרי מול קב' עממיות שונות מהארץ (סה"כ כ13 קב'), הבנות שלי (לגאוותי הרבה) זכו במקום הראשון. בעיתונות המקומית אכן נכתב "אלופות הארץ בהתעמלות עממית" אם כי התחרות הינה לא תחרות איגוד וזה נוסח מוגזם לחלוטין (שלא תמכתי בו כלל), לקוראים מהצד זה נראה מקסימום אולימפיאדה....צחקנו על זה המון זמן...

היא לא

אין דבר כזה "אלופת הארץ במסלול הליגה". זה גם כן סוג של "שקר".. יש "אלופת המסלול העממי".

רק צריך לקחת בחשבון...

יש שפות זרות שיש בהן הבדל בין "אמר" לבין "אמר לכאורה". כלומר, אנחנו מניחים הנחת יסוד שכל מה שנכתב בעיתונות או במדיה האינטרנטית בשם אנשים הוא אכן מה שהם אמרו חשוב לזכור שאנחנו לא יודעים אם מאי באמת אמרה שהיא אלופת ישראל, או שאלה מילים ששורבבו לכתבה בשמה. זה דבר אחד. דבר שני - אני באמת לא חושבת שבעידן שבו ישנם אנשים שמבצעים פשעים חמורים באמת ולמשטרה ולבתי המשפט אין כוח אדם להקצות לטיפול בהם, בתקופה כזאת, אני לא חושבת שמישהו ייחס חשיבות לאיזו אמירה של בחורה שטוענת (או שבכלל לא טוענת..אלא טוענים בשמה) שהיא אלופת ישראל. אדם שיקרא לעצמו דוקטור לא ייענש על כך. הבעיה תתחיל אם הוא יתחיל לעבוד במקצוע שבו הוא קם בבוקר והחליט שהוא ד"ר. כלומר, יערים על המערכת ויקבל משרת מרצה להיסטוריה באוניברסיטה, יתחיל לקבל חולים ולטפל בהם ללא הכשרה, יעביר טיפולים פרא רפואיים ללא הכשרה ועוד... אלופת ישראל זה בסך הכול תואר כבוד. כלומר, אני מודעת לעובדה שההשקעה הנדרשת כדי להגיע למעמד הזה זהה להשקעה הנדרשת ללימודים אקדמיים לשני תארים לפחות (מודה מניסיון שאני מניחה שמתעמלת באליפות ישראל, ולא רק האלופה, השקיעה יותר שעות בלימודים ובאימונים ממה שלקח לי לעשות תואר ראשון ושני עם תזה), אבל אחרי הכול, אין מה לעשות וחוקי הג'ונגל באמת אכזריים, אבל - אלופת ישראל זה בסך הכול תואר כבוד. לא מדובר בפרופסיה שאדם מתחזה למי שמחזיק בה ועלול גם לגרום נזק לזולת/למערכת. בקיצור, לא הייתי עושה מזה סיפור.

אני בטוחה שהמתעמלת לא אשמה

כפי שפרי הדר אמרה למטה, הספורטאי בד"כ יציג את עצמו בתואר הנכון. אני בטוחה ב-90% שהכתב/העורך הם אלה שכתבו את התואר הלא נכון. לגבי החלק השני שבהודעתך, אני ממש לא מסכימה שהמשטרה ובתי המשפט צריכים להתעסק רק בפשעים החמורים יותר ולא לטפל בפשעים הקלים יותר. לצורך העניין, אם מישהו היה גונב ממישהו 5,000 ש"ח, הייתי ממליצה שהמערכת תטפל בו, ולא תזניח כדי להתמקד רק ברוצחים ובאנסים. אדם שהתחזה לד"ר וקיבל מטופלים, זה כמובן יותר חמור ממתעמל שהתחזה לאלוף הארץ. המקרה כמובן הוא קיצוני יותר ולא שווה ערך, אבל הוא בא להמחיש את המחדל. בתור צרכנית תקשורת, כמו כל אדם אחר, אני מצפה לקבל מידע מהימן ובדוק. אסור שבעיתון למשל ימציאו סיפור שלא היה ולא נברא. אסור לשקר או לסלף עובדות באופן בוטה. כעת נשאלת השאלה היכן עובר הגבול, ועד כמה אפשר למתוח אותו, כלומר עד כמה מותר להגזים, ובאילו נושאים, מה חשוב ומה לא חשוב. וזה נושא שנראה לי די מעורפל. לפי דעתו של מישהו זה לא משנה אם מלכת היופי של בת ים תקרא לעצמה פשוט "מלכת היופי" כנ"ל לגבי אלוף הארץ, ילד מחונן וכו'. בעיני לקרוא לאלופת המסלול העממי בתואר "אלופת הארץ" זה תואר שקר שעובר את גבול הטעם הטוב.

באמת מאוד נדיר

אני לא מכירה אותה, כך שאין לי יכולת לחוות דעה לגבי רמת ההתעמלות שלה, אבל קשה, קשה מאוד להסתדר עם גובה כזה בהתעמלות, גם עממית. בטח שתחרותית, שבה כל חיסרון, אפילו הכי קטן, משפיע לרעה. איך אפשר לעשות פליק פלאק על קורה עם כזה גובה ולא להסתכן בנפילה? איך אפשר לעשות אקרובטיקה מורכבת עם הגובה הזה, אני לא יודעת. גם אנשים שהם גבוהים מאוד הם לרוב גם רגישים בגב. הסיכויים שלהם לפריצות דיסק ולבעיות גב גבוהים יותר. בהתעמלות עושים הרבה גשרים ופליק פלאקים ותנועות חדות בגב. לכולם זה עלול להיות מסוכן, אבל להם הרבה יותר. כל אחד וממדי גופו וענף הספורט המתאים לו. כמו שאדם נמוך קומה יתקשה מאוד לשחק כדורסל, כך מתעמלת גבוהת קומת תתקשה מאוד בהתעמלות, ובגובה כזה, גם בהתעמלות עממית. לדעתי וממה שראיתי אצל בנות אחרות, גובה של מעל 1.65 מ' כבר מתחיל להיות חיסרון משמעותי בהתעמלות, אפילו עממית. בוודאי שתחרותית (לא יודעת בכלל אם יש באולימפיאדה מתעמלות בגובה כזה. רוב אלה שאני זוכרת מבייג'ין היו מאוד קטנות).

Tammie

New member
סבטלנה קורקינה היא בגובה 1.65 מ'

אני לא יודעת על מתעמלות יותר גבוהות..... ואלכס שטילוב הוא 1.83, מצד שני, הוא לא צריך לעשות פליק פלאק על קורה, או "להיכנס" בין שני בדים.... ותוך כדי שחיפשתי את הגובה של אלכס מצאתי את הדף הזה בוויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Alexander_Shatilov נראה לי שאתה יכול להגדיר את עצמך מפורסם בעולם אם יש עליך ערך בוויקיפדיה באנגלית :)

PRIHADAR

New member
כמו

כרמית, גם אני חוויתי עיוות של התקשורת (תשקורת-?) רק בשביל אייטם שייראה יותר טוב, בו כתבו עליי שאני אלופת ישראל, בכותרת, בגדול ובולט, לאחר שהסברתי לכתב באופן ברור ופשוט שלא יעשה את זה וגם הסברתי למה. לא עבד. ככה זה. מילים יפות וקצרות כגון "אלופת ישראל" מוכרות יותר טוב במקום "מנצחת מקצה הספרינט באליפות ישראל בדואתלון". זה לא פלילי, זה מעצבן, ובד"כ הספורטאי עצמו לא יציג את עצמו בתואר שלא שלו. זה תקשורת (תשקורת כבר אמרתי?), לקחת הכל בערבון מוגבל מאוד! ומי שלא טוב לו שלא יקרא כתבות. המשך יום נהדר, הדר
(בבקשה שאני לא אתחרט שכתבתי את זה......! בבקשה בבקשה...!)

מי שלא טוב לא שלא יקרא כתבות?

מסכימה לגמרי עם כל מה שכתבת, חוץ מהמשפט האחרון בפיסקה הראשונה. מי שלא טוב לו, שיתלונן, שישלח מכתבים למערכת, שיקדם הצעת חוק בנושא מהימנות מידע בתקשורת, יקים אתר או עסק לבדיקת מהימנות של כתבות ועוד. מי שלא טוב לא שקוראים למישהו אלוף הארץ למרות שהוא לא, זה לא יעזור לו אם הוא לא יקרא כתבות, התופעה היא זאת שמפריעה ואם הוא לא יקרא כתבות התופעה עדין תמשיך להתקיים.

PRIHADAR

New member
אז תתבעי על הוצאת דיבה

אבל למה לענות פה בלוחמנות כזאת?!?!?!? (זה למה כתבתי בקשה לא להתחרט על כתיבתי. כי את מגיבה בלוחמנות יתר. לתשומת ליבך.. )

למעלה