מאכזב

Ravit777

New member
מאכזב

להעלות יצירות ,והפעם שני שירים,שמצליחים להעלם לדפים הבאים בלי שום תגובה .

aiziq

New member
רווית, אני מבין לליבך.

כולנו חווים את זה במינון כזה או אחר- אני ממליץ לך לנקוט באחת מהשתיים: 1- את יכולה לפנות במסר אישי למי מהכותבים ולבקש את התייחסותו. 2- את יכולה לפנות לקסנדרה ולבקש ממנה לנעוץ את היצירה- עוד לא ראיתי הודעה נעוצה ללא תגובות 3- ואפשר גם להתאזר בסבלנות, להגביר פעילות בפורום מבחינת מתן תגובות ולקוות לטוב
גם ההודעה הזו ששמת כאן לא נופלת על עיניים עצומות. לדעתי יבואו ימים אחרים- טובים יותר. איציק.

Ravit777

New member
איציק ,תודה על ההבנה ועל תגובתך

ליצירה שהעלתי בפורום השירה. תודה על העיצות . את 1. לא הייתי מיישמת,מהסיבה הפשוטה , אני לא מכירה אתכם מספיק כדי לבקש. וכשטקסט כלשהו עולה פעם אחר פעם ללא תגובה אתה נוטה לחשוב שהוא לא מעניין , לא עושה את זה לקורא, וזה ליגיטימי בעיני ,רק חשוב לדעתשזה כך , שזה לא נזרק לחלל מבלי שאף אחד טרח להקליק על פתיחת ההודעה . אין לי בעיה לשמוע , הכתיבה שלך לא עשתה לי את זה , היא בוסר,לא ברורה , לא מעבירה את המסר, אבל להתעלם זה נראה לי כדבר שדי פוגע בעניין הנעיצה -זה דבר חדש לי,לא הבנתי איך משתמשים באופציה הזו, טוב לדעת .

קסנדרה*

New member
רוית לגבי הנעיצה

איציק היטעה אותך בתום לב, אני נועצת מידי יום 3 הודעות לא תמיד עם קשר לאיכותן, תוכנן או מחברן. ואין את האופציה לבקש ממני לנעוץ הודעה, כי זו לא תכנית כבקשתך
גם יצירה הראשונה שלך הייתה נעוצה , איני מקפחת איש, והגבנו לך וקיבלנו אותך, אבל הבעיה הייתה שלא הגבת ולא משנה כרגע מהן הסיבות, וכשאין הדדיות אז אין, וכבר הרחבנו בענין זה.

קסנדרה*

New member
אני מסכימה איתך רוית, אבל...

כדי להשתלב בפורום צריך לקחת חלק פעיל, ככה זה בהצטרפות לכל קבוצה. וכפי שאת מצפה לקבל תגובות, כך כולם ותביני שכולם מרגישים בדיוק כמוך. מלים, חיים ו-טוב, הצטרפו ממש לאחרונה, מהגיחה הראשונה או השניה הם מגיבים ומגיבים, השתלבות מאד מוצלחת. הם פוקדים את הפורום ומגיבים גם כאשר לא פרסמו שיר, וללא קשר לפרסום שיר שלהם. זו לא התניה אבל בהחלט הדדיות
קסנדרה

Ravit777

New member
היי קסנדרה

צודקת . בתחילה נכנסתי והגבתי ואני יודעת כמה שהתגובות חשובות ,וחשובה הדינמיקה בין הכותבים . עד לשעות הצהריים ניהלתי קהילה גדולה בפורטל אחר, קהילה על 490 חברים ועשיתי את זה במהלך השנה וחצי האחרונות , ויש לי מעט מושג כמה חשובה הדינמיקה הפנימית בין החברים מבלי צורך שהמנהל ינווט באופן תמידי את הספינה . חשוב לי להבהיר דברים שעברו ביננו במסרים הפרטיים . הראייה שלי לגבי שירים אולי שונה מעט וכפי שכתבתי לך , אני לא בעד ל"האכיל" את הקורא בכל הפרטים אלא משאירה מקום להמראה אישית שלו לתוך היצירה , ואולי זאת טעות שלי בראיית הדברים , בכל מקרה תגובותיך חשובות לי ככותבת וגורמות לי להסתכל בפאן קצת אחר על הדברים שאני כותבת . לא היתה בי חלילה כוונה לבטל את דבריך . מבטיחה שאשתדל להגיב יותר על יצירות .

קסנדרה*

New member
רוית אין לזה חשיבות כרגע אם את

מסכימה עם דעתי או עם התפיסה שלי או לא, חלק מהכותבים לא מסכים עם דעתי וזה לגיטימי. אבל לגבי כתיבה גלויה או כדברייך "להאכיל את הקורא בכפית" זו בוודאי לא דעתי. יש טכניקות שיש להשתמש בהן כדי שהשיר יהיה גלוי במידה מספקת ומרומז במידה הרצויה. לקורא יש תפקיד מרכזי בקריאת והבנת היצירה ובמתן ביקורת, אבל אין לו מקום "בהמראה אישית" כדברייך, היצירה אינה שלו, וזו הסיבה שאין אנו נוהגים לשכתב יצירתו של אחר. הקורא צריך ללמוד לקרוא שירה, ואם השיר מרומז אבל מובן, כי אז נעשה שימוש טוב במבע עקיף, בדימויים נכונים, בסמלים מוכרים ומקובלים, ואין סיבה שהשיר לא יהיה מובן ובתנאי שהרעיון לא ממש מוצפן. אין מקום לצרף לשיר הסבר, וכשהקורא שואל שאלות, הוא מתכוון לשאול את היצירה לא את הכותב/ת, ואת לא צריכה להשיב לו, את צריכה לענות על השאלות בשכתוב השיר, השאלות שנשאלות הן הנקודות שעליהן יש להתעכב. ולמרות שכבר הגיבו לפנייך, תמיד את יכולה להוסיף תגובה בנימה אישית לגבי הרעיון, אהבת או לא? מה אהבת או לא וכיו'. ואגב: פורטל אחר לא נחשב, כי אין פורטל "נחשב" כתפוז
קסנדרה

מבינה אותך אלא ש...

גם אני חושבת שהחיים בפורום מבוססים על הדדיות. נדמה לי שהגבתי לך מספר פעמים, בעוד שאת אינך מרבה להגיב לאחרים. דרך אגב, אני מאמינה שהתגובה למישהו אחר אינה חשובה רק לו, אלא גם למגיב עצמו - היא מלמדת המון על שירה, ועל קריאת שירה ובסופו של דבר - גם על הכתיבה. שיהיה בהצלחה.

Ravit777

New member
היי פרח .

את צודקת בעניין ההדדיות , לא היתה בי כוונה לשים יצירה ולחזור ולקרוא רק את המשובים . אכן, הגבת לי מספר פעמים , ותודה לא זכור לי אם הגבתי ליצירות שלך ,מסיבה פשוטה -כשהגעתי ליצירות שלך כבר היו דיי הרבה תגובות שבהם נאמרו הדברים העיקריים .להיכנס ולחזור על דברים שנאמרו פעמיים או שלוש נראה לי מיותר ,ונראה לי שיוצר שכותב יצירה , מצפה לשמוע דברים חדשים שאולי יפתחו בו אפיק חדש של ראייה לגבי היצירות שלו . אני בהחלט אשתדל להגיב יותר . תודה

כל תגובה היא משהו../images/Emo39.gif

רוית, אני מסתכלת על התגובות לא רק כעל מי שאמרוים לבאר לי את היצירה שלי... לכן - כל אחת מן התגובות תורמת משהו, מאירה במשהו ואפילו סתם אוהדת או מותחת ביקורת. לכן כל תגובה חשובה. כקוראת, המגיבה לאחרים, אם במקרה ראיתי שאני עומדת לאמר בדיוק מה שאמרו קודמיי, אני מציינת זאת במפורש. בכל מקרה, אני משתדלת להוסיף משהו משלי. אני יודעת כמה חשוב לכותב לקבל תגובה. שיהיה בהצלחה.

ח אור

New member
רווית נהגת בחוכמה שהעלת את

זה פה - ענו לך כבר הכל - רק אחזור - ההשתתפות הכללית בפורום היא מפתח - לשו שיח פורה - גם על שירים של המשתתף. בהצלחה

למעלה