מאכילים בבשר נא?

GeJuFan

New member
מאכילים בבשר נא?

אחרי שש שנים בחו״ל (ובערך אותו זמן שכמעט ולא ביקרנו בקבוצה!) אני והחמישייה חוזרים לישראל. במהלך הזמן הזה העברתי את כולם ממזון יבש לבשר נא והתכנון הוא שהם יישארו עם זה גם כשנחזור לארץ.

תהיתי אם יש כאן מאכילים נוספים בבשר נא? אשמח ליצור עמכם קשר ולהחלף מידע.

זכור לי שיש מספר וטרינרים בארץ שכן תומכים בנושא ואף מבינים (אם אתם כאן השמיעו קול!) אם אתם יודעים להמליץ עליהם גם טוב!

מקווה לשמוע שיש כאן עוד חבר׳ה שמאכילים בנא!

גורדיאן

New member
נא! (בטורקמנית עתיקה זה: לא!)

בשר חי עלול להכיל חיידקים, וירוסים וטפילים שונים ומשונים, הדרך היחידה להיפטר מהם זה חימום ואז זה כבר לא בשר נא. מה גם שאיכות הבשר בארץ היא ירודה, עקב חוסר כרוני במפקחי משרד הבריאות ועודף במשגיחי כשרות, ולראיה רצף הכתבות על תפיסות של בשר פיגולים שהוברח/נתפס/התגלה, וכמובן שעל כל קילו בשר כזה שנתפס יש טונה שלא נתפסה.
חוץ מזה יש את שאלת העלות הגבוהה.
באופן כללי אני ממליץ לאנשים שרוצים להיות מקוריים ללמוד סריגה או צניחה ללא מצנח, ולחסוך את המקוריות שלהם מהחתולים.

GeJuFan

New member
אני אומר זאת רק פעם אחת:

לא מבקשת לדעת מה דעתם של חברי הקבוצה על הנושא אלא מחפשת מאכילים בארץ ווטרינרים שתומכים בנושא.
&nbsp
&nbsp
אני מאכילה כבר קרוב ל-6 שנים את החתולים בבשר נא פלוס ארבע שנים לפני כן של מחקר די מעמיק ושיחות עם מאות מאכילים בעולם אני מכירה את הנושא די לעומק מכל הצדדים האפשריים.
את ההטפות תשמור בבקשה לעצמך, כולל הכניסה החצופה שלך לארנק שלי!, כי אני יכולה לבוא אלייך מהצד הנגדי לגבי המזון היבש והקופסאות שימורים שאתה מאכיל בו את החתולים שלך כולל כניסה לרמת העלויות הסופיות (מחלות שמתפתחות בגלל המזון שאינו מותאם למה שהחתול צריך).
&nbsp
תודה רבה.

גורדיאן

New member
זה בסדר, אני לא סופר את האמירות שלך.

לתשומת ליבך, זהו פורום ומטבע הדברים לכל אחד כאן יש זכות להביע את דעתו על כל דבר (הקשור לחתולים), כמובן שלכל אחד בפורום יש גם את הזכות לא לקרוא את מה שכותבים האחרים.
אי לכך ובהתאם לזאת הבעתי את דעתי על האכלת חתולים בבשר נא, זאת דעתי ולא הטפה וגם אין לי שום כוונה לשמור את דיעותי לעצמי, ובוודאי לא אם הבעת דעתי תמנע מאנשים אחרים לעשות דברים כמו האכלת חתולים בבשר נא.
כ"כ אני דוחה גם את הסגנון וגם את התוכן של ההאשמה שלך שנכנסתי בחוצפה לארנק שלך, רק ציינתי שבשר הוא מצרך יקר בארץ, לא רק שאין לזה קשר לארנק שלך אלא שגם אני לא יודע מה יש בארנק שלך למרות שלכאורה נכנסתי אליו. את מוזמנת לתקן זאת באמצעות פרסום תמונה של תוכן הארנק שלך, כך שלפחות אם אני מואשם במשהו אז לפחות יהיה לזה בסיס כלשהו.
בנוסף את מוזמנת לבוא אלי מהצד הנגדי כאוות נפשך, אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים.

dimitrygo

Active member
מנהל
היי. קודם כל ברוכה השבה! גם לפורום וגם לארץ

אני מקווה שבפורום הזה אין לך צורך להתגונן או לתקוף. אם תשארי פה קצת תראי שזה לא אותו פורום שאולי את זוכרת מין העבר.
&nbsp
אני האחרון שאבקר אותך על הבחירה שלך. אני בא מהבית בו האכילו דורות של חתולים בשאריות של מזון נא. ובכל זאת אני אישית לא מאכיל בבשר נא, חלקית מהסיבה שגורדיאן ציין - איכות הבשר בארץ היא לא משהו. מה שכן אני מקפיא חזה עוף/הודו טרי ואחרכך מפשיר ונותן לחתולים כמות קטנה מספר פעמים בשבוע. אך עדיין התזונה העיקרית שלהם היא מזון יבש איכותי. מבחינת הבריאות של החתולים שלי גם לי אין תלונות.

GeJuFan

New member
תודה! נחמד לדעת

שיש עדיין כאלו שזוכרים אותי, הסתכלתי על השמות ויש המון חברים שאת שמם אני לא מזהה.
לגבי התגוננות מול תקיפה. אני אחרי מעל לעשר שנים של חקירת הנושא, פלוס כמעט שש שנות האכלה של בשר נא, אם כל הכבוד לדעתו הראיות שאספתי עם השנים מוכיחות לי כי אני ועוד רבים אחרים בחרנו נכונה.
כמו שכתבתי אני לא כאן לנסות לשכנע אף אחד להאכיל בבשר נא, אבל בהחלט אשמח לספק מידע והפניות לאתרים וקבוצות למי שמעוניין. אני בסה״כ נכנסתי לכאן לחפש מאכילים נוספים בישראל.

Ka13

New member
סתם סקרנית - איך היה הפורום בעבר לעומת עכשיו ?

אני מאוד שמחתי לגלות אותו לאחרונה בעיקר בזכות טבלת דירוג המזונות והידע הרב שלך בתזונה.

dimitrygo

Active member
מנהל
קודם כל היו הרבה יותר גולשים ומן הסתם גם הרבה דעות שונות

זה דווקא החלק הטוב
אבל חלק מאותם אנשים לא ידעו לנהל דיון, בחרו לתקוף אנשים אחרים באופן אישי במקום לנסות להוכיח את דעתם וכו'. באופן אישי אני יכול להגיד שביליתי הרבה שעות במצטבר בנסיון להחליט האם להתערב בדיונים ואיך.

Ka13

New member
שיערתי לעצמי שהיו יותר חתולאים מנוסים ודעתנים

Yukita

Active member
מנהל
ברוכה השבה!

מה, באמת חלפו כבר שש שנים?!? מה שלום הכנופיה השעירה?
&nbsp
אצלנו אוכלים אוכל יבש רגיל... הוטרינר שלנו גם לא כל כך בעד מזון נא. חושש מדי מסלמונלה וכד' וגם מוסיף שבזמן שהוא עובד כוטרינר, היתה קפיצה אדירה בתוחלת החיים של חתולים וכלבים ומבחינתו חלק ניכר מהעניין נעוץ בזה שבאוכל המוכן יש את כל המרכיבים התזונתיים, שלפני כן אולי לא באמת היו באופן מלא כשחתולים וכלבים ניזונו יותר משיירי אוכל אדם. לי אישית אין דיעה ברורה בנושא, וכן ברור לי שמזון נא לא רק דורש יותר התעסקות אלא גם באמת דורש ידע כדי לא להשמיט משהו חשוב, אז לעת עתה נשארתי עם המזון המסחרי המעובד.

אוסיף שדווקא כן שקלתי את הרעיון. כרעיון, הוא אטרקטיבי מכמה בחינות, אך היישום מסובך וקשה.

Yukita

Active member
מנהל
ברצוני להוסיף

בעיקר לטובת כל מי שלא מכיר:
&nbsp
בזמנו הערצתי ועדיין יש לי הערכה עצומה למחקר המעמיק שעשית וכבוד גדול לדרך שבחרת. לא בחרת בקלות ראש ונערכת בצורה מאוד מחושבת. אם בחרתי אחרת, זה יותר מהחשש ומסיבות דומות לאלו של דימה.
&nbsp
&nbsp

GeJuFan

New member
אכן עברו שש שנים!!

גם אני קצת בשוק. ותודה על המחמאה בתגובה הבאה (אני עונה לשני התגובות ביחד
)
&nbsp
רוב החברל׳ה במצב מעולה (מלבד קייטי שלצערי בדיוק גילו אצלה סרטן בבלוטות הלימפה, היא מטופלת ונותר רק לקוות שהיא תבריא ותהייה מספיק חזקה עד שיגיע הזמן לחזור לארץ) רובם קצת השמינו בשנתיים שלוש האחרונות - אבל זה לא מעט בגלל שהדירה שגרנו בה הייתה ממש קטנה מה שגרם לכך שלא היה קל להפעיל בה את כולם.
עכשיו אנחנו בדירה יותר גדולה, וקצת יותר קל. אני חוששת מהחזרה לארץ כי גם שם נגור זמנית שוב בדירה יחסית קטנה, אבל זו תהייה דירה שלי ולא מושכרת אז יהיה יותר קל ופחות חשש מהתאמה שלה לחמישה חתולים

&nbsp
&nbsp
לגבי מה שהוטרינר אומר. אני אקח את המילה שלו אבל עם גרגר או שתיים של מלח, יש גם לא מעט וטרינרים שמעידים שעם עליית תוחלת החיים בעקבות המזון היבש עלו גם רמת התחלואות והמון מחלות שלא אמורות להיות אצל חתולים. וכפי שאמרת בתגובה למטה המחקר המעמיק שעשיתי ושיחות עם לא מעט מאכילים הוכיח לי אחרת.
&nbsp
לגבי הקושי, זה לא כזה מסובך. הייתה תקופה שעשיתי את זה לבדי אבל כשהתחלתי גם לעבוד בנוסף ללימודים מצאתי חווה מומלצת ופשוט קניתי מהם.
&nbsp
תגובה זו נכתבה בזמן ששתי ה״קשישות״ שלי לאקי ואנה מתפנקות בקול על ידי ועליי (לפי הסדר).

Yukita

Active member
מנהל
חוששני שבישראל יש בעיה למצוא מוכן

היו חברות מסויימות שסיפקו אוכל נא (לכלבים. אין לי מושג אם גם לחתולים, אם כי נדמה לי שהיו נסיונות בכיוון). לפחות מקרה אחד ידוע מהתקשורת על זיהום חיידקי שהועבר לאדם ממנה קנויה שכזאת. מעבר לאותו פרסום, לא נראה שיש הרבה מידע או משוב על תועלת (לחיות) או נזק (לא רק לבני אדם).
&nbsp
באשר לעניין הופעת המחלות במקביל לעלייה בתוחלת החיים - זה מה שקורה גם בבני אדם. רבות מהמחלות המאפיינות גילאים מבוגרים יותר לא היו מוכרות, או כמעט ולא היו מוכרות, כאשר בני אדם חיו פחות. כך שהטיעון הזה בפני עצמו הוא קצת מעגלי ונכנס למודוס אופרנדי של ביצה ותרנגולת... עם כל זאת, נראה שאם היו יותר מקורות אמינים להתבסס עליהם לאספקה פה בארץ, מן הסתם יותר אנשים היו מנסים את זה. כפי שדימה ציין, זו בעיה של ממש.

GeJuFan

New member
את מתכוונת לביו-דוג?

או מה שלא יהיה השם שלהם, שמעתי עליהם הסתכלתי באתר, לא התלהבתי בכלל (הם מוסיפים כל מיני דברים שהם לגמרי מיותרים לאוכל, אולי מתאים לכלבים אבל לא לחתולים).
&nbsp
אני לא מדברת על מחלות של זקנה אלא מחלות שמופיעות גם בגיל יחסית צעיר, כמו למשל חסימות בדרכי השתן עקב חוסר בנוזלים בגלל האכלה ביבש, סכרת ועוד- כל אלו בעיות שנפתרו או שהגיעו לשלב של שליטה מלאה, למשל סכרת, כשהבעלים העבירו להאכלה במזון נא מול המשך האכלה במזון יבש.

למעלה