מאכלים בעלי ערך גליקמי נמוך

מאכלים בעלי ערך גליקמי נמוך

הכנתי היום אורז בוסמטי עם חלב קוקוס, לפי התפריט הייתי אמורה לאכול כוס אורז, אך בעוונותי אכלתי כמעט 2 כוסות, הזרקתי אינסולין לפי 30 גרם פחממות, וציינתי לעצמי שאבדוק לאחר שעתים ואוסיף עוד אינסולין ,לאחר שעתיים מדדתי ולתדהמתי רמת הסוכר הייתה 73, האם רמת הסוכר תעלה יותר מאוחר?

לאחר עוד שעתיים בצום מדד הסוכר עלה ל -93

ואני חשבתי שאפשר לאכול המון פחממות יחד עם המון שומן והסוכר לא יעלה, החלום של פיתה עם טחינה נגוז.

תומרונתם

New member
מנהל
איך בדיוק הגעת למסקנה שכתבת?...

אכלת די הרבה פחמימות, לקחת הרבה אינסולין, קיבלת ערכים מדהימים אחרי שעתיים ואחרי 4 שעות. איך הגעת למסקנה שהחלום נגוז??
(מה גם שפיתה עם טחינה ממש לא שווה ערך לאורז בסמטי...)

תומרונתם

New member
מנהל
טייפ 1, נכון?

יכול בהחלט להיות שמצאת את המאכל הנכון בשבילך... 73 אחרי שעתיים זה נפלא, ואולי אפילו קצת נמוך מידי.
לגבי השאלה הבאה אני אענה למרות שאני יודעת את התשובה: כן, בהחלט יכול להיות שהרמה תעלה אחרי, בגלל סוג המזון שמתפרק לאט יותר (=מקפיץ פחות את הסוכר).

ידוע שאם מצרפים שומנים או חלבונים לפחמימות

הם מורידים את האינדקס הגליקמי של הפחממות, אבל צריך לקחת בחשבון שלא ניתן לצרוך כמויות גדולות של פחמימות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ולחשוב שרמת הסוכר בדם לא תושפע. והחלום לאכול פיתה עם טחינה הייתה אמירה צינית.

IrisPeleg

New member
אינדקס גליקמי וכמות

אינדקס גליקמי מבטה איכות בלבד. כמה מהר זה נספ והאם יש קפיצות חדות.

אין קשר לכמות.

אי אפשר להחליף תפוח אדמה קטן בבטטה גדולה.

תומרונתם

New member
מנהל
אמירה צינית אבל לא בהכרח

ואת יכולה לנסות - קחי חצי פיתה עם טחינה, בלי תוספות אחרות (חוץ מירקות כמובן) ותמדדי...
לפי מה שכתבת על האורז, יכול להיות שתופתעי.
כמובן זה לא משהו שצריך לאכול כל יום, אבל פעם ב.. אם זה משהו שאת מאוד אוהבת, אין סיבה להתנזר (בהתאם לתוצאת הניסוי, כן?...)

מדי פעם מכינה טחינה מכף טחינה גולמית עם

2 פרוסות לחם קל שאותם אני מועכת ביד ואז מנגבת ותאמיני לי שזה טעים , הפיתה הייתה הלצה .

תומרונתם

New member
מנהל
מבחינתי פיתה אינה סיבה להלצה!

בהיותי שוכנת בניכר, במקום שאי אפשר להשיג פיתות נורמליות (ולא, Pita bread זה לא פיתה! זה נייר!) אז פיתה זה לא מקום לצחוקים. אנא.

denur1

New member
פעם ב.. אפשר לדעתי כל דבר בכמות סבירה

אני סוג 2 ללא אינסולין ובשנתיים האחרונות גם ללא תרופות, פעם פעמיים בחודש אוכל דברים אסורים מקמח לבן
והסוכר כמובן עולה לרמות לא רצויות.
שאלתי בעיניין את ד"ר זילבר, הוא השיב שכל עוד זה פעם ב.. זה לא אסון, אבל חשוב לא לחרוג מפעם ב...
בדרך כלל יוצא להליכה מאוחר יותר, אחרי ההליכה רמת הסוכר יורדת לערכים סבירים. זה לוקח אצלי כיממה
עד שהסוכר חוזר לרמה הרצויה לגבי, מתחת ל- 100

למעלה