מאכלים מוצרים בדיאטה ללא גלוטן וקזאין

מיקי153

New member
מאכלים מוצרים בדיאטה ללא גלוטן וקזאין

אהלן חברים, הגננת בגן החדש ביקשה רשימה של מוצרים מותרים ואסורים. בגדול אנחנו מביאים לקטן אוכל מהבית, אבל נשמח לתת לו אפשרות להתנסות ולהחשף גם לאוכל שבגן, כל עוד הוא מותר. יש כמה שאני לא בטוחה ואשמח אם מישהו יודע אם הם מותרים בדיאטה: מסטיקים, קטשופ, מיונז, חרדל, ממרח חומוס (אחלה, צבר) , ממרח טחינה (אחלה, צבר) , מרגרינה למריחה, שוקולד חרובים. כמו כן, בארוחת ארבע יש להם תוכנית להתנסות בממרחים - איזה ממרחים ידועים כאסורים? תודה רבה

בקשי לראות את האריזות

ובדקי רשימת רכיבים. את יכולה להביא את הרשימות הנה ונעזור לך לפענח. התראה - רוב הסיכויים שאף אחד מהדברים האלה אינו מוצלח במיוחד ושכל אחד מהם מכיל חומרים סינתטיים ובעייתיים. אני הייתי נמנעת מהם לגמרי עם כל הצער שבעניין, עד לפחות שנה בדייאטה (ורצוי יותר). מרגרינה אינה מומלצת בכל מקרה. זה רעל, ולא רק לילדינו. ממרחים הידועים כאסורים - תני רשימה סגורה של ממרחים אפשריים ונעבור פריט פריט.

vered73

New member
עם כל הרצון הטוב של הצוות צריך לקחת בחשבון

שלפעמים יוצא והילדים מצליחים לחטוף מידיו של ילד אחר כריך עם שוקולד. כך קרה לי בגן, וכך קרה לי השבוע בבית הספר (עלה לכיתה א') והילד חטף בשניה לילד אחר כריך, בשביל ללקק את השוקולד (החלבי, אלא מה...) מתוך הרשימה אני (שאינני יקה פוץ) מאפשרת: מסטיקים ללא סוכר, שוקולד חרובים, קטשופ וחומוס. החומוס מכיל הרבה מאד סויה, אם כי עכשיו הם עברו לקנולה אז אין לדעת מה קורה באמת בתוך המיכל. אני עושה את זה עבור החשיפה לטעמים כי הילד שלי מגלה את העולם הקולינרי בשנה האחרונה. קודם לכן הייתי דקדקנית ביותר אבל הילד היה בררן בהתאם.

vered73

New member
טחינה - הייתי מוסיפה רק תוצרת בית, אבל זה

לא הלך אצלנו כממרח אלא כהעשרה למילקשייקים, כמו אצל תינוקות. לגבי חרדל, קשה לי להאמין שהילד יאהב, רק בשביל לראות הייתי מנסה. מיונז - בשום פנים ואופן לא מחוץ לבית. (לדעתי גם הסוגים נבדלים זה מזה לפעמים וצריך לבחון את התוית לעומק). אגב, אפשר גם להכין את זה בבית וזה קלי קלות. הכרתימישהי שהיתה עושה את זה עם ביצים ושמן במיקסר, (לא בלנדר) והיה יוצא פנטנסטי.

מיקי153

New member
מה כ"כ רע במיונז מוכן בקשר לדיאטה?

המרכיבים הם : שמן צמחי, מים, חומץ, ביצים, סוכר, מלח, חומרי טעם וריח, מייצבים, משמרים, תמצית חרדל

למעלה