מתכון למרק עדשים חריף (באדיבות בת זוגי)
שלום לך,
תודה על המחמאה.
אכן מעולה וטעים אש (תרתי משמע).
הנה המתכון:
קוצצים שני בצלים גדולים, 4 שיני שום וחצי פלפל חריף ירוק (למי שזה חריף מדי יכול לצמצם את כמות הפלפל החריף), ומטגנים לשקיפות.
מוסיפים 2 גזרים קצוצים/חתוכים, 1.5 כוס עדשים חומים, 0.5 כוס גריסי פנינה, ומכסים במים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור ומלח.
מבשלים עד שהכל מתרכך.
לאחר מכן מרסקים במעבד מזון או באמצעות מוט מרסק.
לעניות דעתי זה יוצא קצת סמיך מדי, לכן אני ממליץ לשנות ל-1 ו-3/4 כוס עדשים ורק 1/4 גריסי פנינה.
בכל מקרה, לא להתקמצן במים, כי גריסי הפנינה "שותים" הרבה מים.
על כל מנת מרק חם מפזרים מיץ לימון סחוט.
בברכה,
אורי.