מאכלי חורף1

marx04

New member
מאכלי חורף1

שלום לכולם,

הנה מספר מאכלים שבת זוגי ואני הכנו בימים האחרונים.

בברכה,

אורי.

ראשית, מרק עדשים סמיך וחריף מסוף השבוע.
 

marx04

New member
מאכלי חורף2

זוהי מנת אורז מלא בכורכום עם תערובת פירות יבשים (שקדים פרוסים, משמש מיובש, אגוזי פקאן ועוד).
 

marx04

New member
מאכלי חורף3

ולבסוף, המנה שאני הכנתי, אורז מלא בהשראה תורכית מבושל עם המון תרד, בצל ושום, ומתובל במעט מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.

שתי המנות הקודמות הן טבעוניות לחלוטין, וגם זו בבסיסה טבעונית. מאחר שאינני טבעוני עיטרתי אותה בגבינת פרמזן מגוררת שמשדרגת את המנה מאד. אני מניח שניתן להחליף את גבינת הפרמזן בתחליף גבינה מסויה.
 

goola8

New member
נראה מעולה!

ננסה
 

marx04

New member
מתכון למרק עדשים חריף (באדיבות בת זוגי)

שלום לך,

תודה על המחמאה.
אכן מעולה וטעים אש (תרתי משמע).

הנה המתכון:
קוצצים שני בצלים גדולים, 4 שיני שום וחצי פלפל חריף ירוק (למי שזה חריף מדי יכול לצמצם את כמות הפלפל החריף), ומטגנים לשקיפות.
מוסיפים 2 גזרים קצוצים/חתוכים, 1.5 כוס עדשים חומים, 0.5 כוס גריסי פנינה, ומכסים במים.
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, כוסברה קצוצה, כמון, כורכום, פפריקה, פלפל שחור ומלח.
מבשלים עד שהכל מתרכך.
לאחר מכן מרסקים במעבד מזון או באמצעות מוט מרסק.

לעניות דעתי זה יוצא קצת סמיך מדי, לכן אני ממליץ לשנות ל-1 ו-3/4 כוס עדשים ורק 1/4 גריסי פנינה.
בכל מקרה, לא להתקמצן במים, כי גריסי הפנינה "שותים" הרבה מים.

על כל מנת מרק חם מפזרים מיץ לימון סחוט.

בברכה,

אורי.
 

ניר4819

New member
אפשר גם בלי לרסק?

אני בדרך כלל מעדיף את המרקים שלי לא מרוסקים, לראות את הירקות ושאר המרכיבים.
 
לא הוסמכתי אבל לדעתי

ברגע שיש עדשים במתכון ובוודאי גריסים מראש אין צורך לטחון.
העמילן שבגריסים והעדשים מטיבם מסמיכים את הנוזל די להותר.
 

marx04

New member
גם אני לא הוסמכתי
- נראה לי שכן

שלום לך,

לא אני הכנתי את המרק אלא בת זוגי (אני רק אכלתי את המרק), אבל אני בהחלט חושב שניתן גם בלי לרסק.

בברכה,

אורי.
 
למעלה