מאכל אורוגוואי, אחד. מין "פאי" תפוחי אדמה עם בשר תחון

LM817

New member
מאכל אורוגוואי, אחד. מין "פאי" תפוחי אדמה עם בשר תחון

בחורה אורוגוואית אחת פעם הכינה דבר מין דבר כזה: שתי שכבות של פירה עם בשר תחון באמצע. אפוי בתנור. בתוך הבשר היו זיתים ונראה לי גמבה חתוכים.

מישהו מזהה במקרה על מה אני מדבר? יש שם למאכל או מתכון מדויק?
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
בגדול אתה מדבר על איזו וריאציה למה שמכונה פה פאי רועים

מדובר בשכבה אחת או שתיים של פירה מתובל שבאמצע שכבת בשר טחון מתובלן עם תוספות כיד הדמיון והטעם של כל אחד.

אני מכין את זה בערך כך:
מבשל תפוחי אדמה ומועך לפירה, מתבל במלח, מעט פפ"ש ומעט אגוז מוסקט.
מטגן בצל, מוסיף בשר טחון ומטגן יחד תוך כדי פרור הבשר על מנת שלא יהיו גושים, מוסיף מלח, פפ"ש ואיזה תבלין שבא לי באותו רגע. בד"כ מוסיף לתערובת הבשר אחת או יותר מהתוספות הבאות:
קוביות קטנות של גזר וסלרי מטוגנות, פטריות פורטובלו חתוכות ומטוגנות, צנוברים.

משמן תבנית פיירקס מלבנית, מסדר מחצית הפירה בשכבה, מעליה את תערובת הבשר וסוגר עם שכבה נוספת של פירה. מכניס לתנור שחומם מראש לטמפט של 190 מעלות עד שמתחיל להזהיב מלמעלה (בין 30 ל40 דקות).

מדובר במתכון עקרוני, אתה יכול כמובן להוסיף לתערובת הבשר זיתים, גמבה וכל מה שטעים לך.
 

LM817

New member
צריך ביצה?

זכור לי משהו במעומם שהיא אמרה שמוסיפה ביצה לפירה או לבשר. ידוע משהו כזה?
הבשר שלי הוא בצורה "נחשים" כאלה (מה שיוצא מהמטחנה). האם צריך לעשות איתו משהו לפני או ששמים ככה על המחבט עם הבצל?
 

נטעליג

New member
המילוי נשמע כמו מילוי לאמפנדס (כיסונים) או פשטידה

בסגנון דומה של בצק ממולא. לי אישית נראה מוזר. אבל אני לא מכירה אוכל מהאיזור הזה.
 
למעלה