בגדול אתה מדבר על איזו וריאציה למה שמכונה פה פאי רועים
מדובר בשכבה אחת או שתיים של פירה מתובל שבאמצע שכבת בשר טחון מתובלן עם תוספות כיד הדמיון והטעם של כל אחד.
אני מכין את זה בערך כך:
מבשל תפוחי אדמה ומועך לפירה, מתבל במלח, מעט פפ"ש ומעט אגוז מוסקט.
מטגן בצל, מוסיף בשר טחון ומטגן יחד תוך כדי פרור הבשר על מנת שלא יהיו גושים, מוסיף מלח, פפ"ש ואיזה תבלין שבא לי באותו רגע. בד"כ מוסיף לתערובת הבשר אחת או יותר מהתוספות הבאות:
קוביות קטנות של גזר וסלרי מטוגנות, פטריות פורטובלו חתוכות ומטוגנות, צנוברים.
משמן תבנית פיירקס מלבנית, מסדר מחצית הפירה בשכבה, מעליה את תערובת הבשר וסוגר עם שכבה נוספת של פירה. מכניס לתנור שחומם מראש לטמפט של 190 מעלות עד שמתחיל להזהיב מלמעלה (בין 30 ל40 דקות).
מדובר במתכון עקרוני, אתה יכול כמובן להוסיף לתערובת הבשר זיתים, גמבה וכל מה שטעים לך.