מאם תוקפנית לילדה תוקפנית

מאם תוקפנית לילדה תוקפנית ../images/Emo59.gif

אז אחרי התוכנית של אתמול על האם התוקפנית, היום התוכנית הייתה על ילדה תוקפנית ובלתי נשלטת, שלמעשה מנהלת לכל המשפחה את החיים. מה דעתכם

ראיתי וזה פשוט זוועה../images/Emo70.gif

איך הורים נותנים לילדהם לשלוט בהם ככה אני לא מבינה... כבר בשלבים הראשונים צריך לשים לזה לא פסוק וזהו... וכן עם ילדים ראשונים זה קשה היות ואתה לא רוצה לפגוע בהם ולהיחשב להורה רע.. {כך מסתמם לדעתי..} אך הראו לנו היטב את התוצאות בגלל חוסר משמעת נכונה... ויפיי סוף סוף יצא לי לראות את אחת התוכניות מהעונה החדשה

ברכותיי ../images/Emo13.gif

אני מאוד מאמינה בשיטת המקל והגזר, שאומרת שמצד אחד צריך כן להראות משמעת, אבל מצד שני להראות חום ואהבה ותמיכה, כלומר צריך למצוא את האיזון של השניים.

בדיוק../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

ואת זה אני רואה יפה אצל דודה שלי.. שבאותה מידה שהיא מתפנקת עם בנויה ואוהבת אותן.. כשצריך היא מעמידה אותן במקומן

brum

New member
צריך לשדר את הפרק הזה שוב ושוב !!!

כל ההורים שמתקפלים לעומת הילדים וחושבים שבזה הם גורמים לו להיות מאושר יותר חייבים לראות מה נהייה מאי הצבת גבולות וכמה חשוב להטיל משמעת. אנשים נדהמים לקרוא בעיתון על אכזריות של נערים (שמגיעה אפילו לרצח), נערים ללא שום רקע פלילי נהיים פושעים - וננה הסיבה. הפשע בעוד עשור יכול להצטמצם בצורה מאוד משמעותית אם רק ההורים (או כל דמות משמעותית אחרת) יחנכו את ילדיהם כמו שצריך - דבר שהוא יחסית פשוט וזה גם מראה כמה חשוב שהמדינה תשקיע בחינוך כמה שיותר.

Y. Welis

New member
זה נושא שחוזר מדי כמה תוכניות

- היו לפחות 2-4 תוכניות כאלה בעונות הקודמות, בכל אחת כמעט. אבל תמיד טוב לראות את זה שוב, ולהתפעל... גם מהעצות, ובמובן הפחות טוב - עד כמה ההתמכרות לעבודה של ההורים (האבות בעיקר) מפרה את האיזון בבית ותורמת לתיסכול של הילדים ופריקת העול. התוכנית של הד"ר לטיפול בילדים בעייתיים: * החלטיות מצד ההורים - מצד אחד אהבה בלי סייגים לילד הבעייתי, לצד נכונות לתקן את הבעיה, תוך שמירה על *עקביות* והכנת תוכנית מפורטת והיצמדות אליה בלי פשרות. * ענישה ע"י סגירת הילד הבעייתי במקום שבו לא תהיה שום הנאה - עדיף ע"י סילוק כל דבר שחשוב לו מהחדר שלו. * הסבר רגוע בשפה שמובנת לו איך להתנהג נכון, והתניית החזרת הדברים בהתנהגות כזו. רצוי ע"י שני ההורים במקביל. לא להיגרר לויכוחים, להציב החלטה מוגמרת. * כאשר הוא מתנהג נכון - לשבח אותו, להאהוב ולעודד, ולהחזיר באופן הדרגתי את הדברים שחשובים לו.

למעלה