גם אני מנסה להבין
איך בדיוק אני הולכת לשלב חרדה קיומית לשלום התינוק ורצון לניטור רציף מאתמול עם לידה שלא ממש מחוברת לשום מכשיר. ואיפה לידה פעילה עומדת מול נהלי בית החולים.
ובין לבין עולות בי המון מחשבות על כך שאני לא כל כך רוצה ללדת בבית החולים שלי, איפה שאני מכירה כל חור וכל סניטר, ובלידות הקודמות פגשתי ים אנשים, וחבר מהמחלקה נכנס לחדר בזמן הכנסת קטטר שתן (אז מה אם הוא המרדים...) ותפרה אותי רופאה שאני אומרת לה שלום במסדרונות כל יום (וגם הפלצתי לה לפרצוף מרוב אפידורל) החל מנהגי המוניות הקבועים בכניסה ועד לבנות בקבלה, והמנקות בחדרים...ועוד המון חוויות נעימות כאלו. מצד שני זה הזוי לפנות לבית חולים אחר, שבו אני לא פרסונל ואף אחד לא יכופף לי נהלים ויגיע במיוחד לטפל בי. חוצמזה, בבית חולים זר אני לא מרגישה בנוח, אני מפחדת, זה מקום לא מוכר ואפילו הריח שונה. אוף.
אז איך אני מתכוננת? בעיקר עבודת מחשבה שמטרתה לנתק את הלידה החדשה מהקודמות, ובעיקר מהקודמת של אושרי. טכניקות הרפיה ודמיון מודרך שאמורות לקדם לידה, ובעיקר בעיקר אמורות למנוע ממני ליפול לפלאשבק של הלידה השקטה עם תחילת הצירים. משהו שיאפשר לי להתרכז בלידה החדשה ולהעסיק בו את המוח, ולא לתת למחשבות ללכת לכיוונים לא רצויים. פחות מתייחסת בהכנות לכאב הלידה עצמה, אלא יותר לחרדה שלה, כי עם הכאב אני אסתדר (ז"א ברגע שיכאב לי כך כך שאני לא אוכל להתרכז בשום דבר אחר - אז זאת בדיוק הכוונה!).
תכלס - להתרגל לנשום נשימות מרגיעות המון פעמים ביום. מזל שאני רגילה לזה מהבחילות, אבל אני מרחיבה את השימוש.
לקרוא המון סיפורי לידה רלוונטיים וללמוד מהם
לבחוש ולנתח את חוויות הלידה הקודמות מכל בחינה. לחשוב עליהן עד שנמאס. לדבר עליהן עד שהחברות שלך מקיאות כל פרט. להסיק מסקנות.
לגמרי חושבת ללכת לטיפול ממוקד אצל מישהי שמתמחה בעיבוד לידה, ובעיקר לידות אחרי אובדן. מחכה לאחת ספציפית שתחזור מחופשה.
בכלל, מתעסקת ימים שלמים בלידה המתקרבת.