מאמא טרייה לאבא הטרי

כרמיטל

New member
מאמא טרייה לאבא הטרי

בוקר טוב אבות יקרים מאוד נכנסתי לפורום הזה בצפייה לקרוא את כל הסודות הכמוסים ואת כל פריקת המטענים והרגשות העצורים של האב הטרי המצוי אבל במקום זה אני מוצאת פורום בניחוח ידידותי שמזכיר לי פורם אמהות/ פורום הורים לתינוקות....כנראה שגם אתם בני אדם אה?
ובכל זאת- אני חייבת לדעת, חייבת לשאול: איך אתם מתמודדים? לנו יש בן קטן ומקסים בן ארבעה חודשים . רוב הטיפול בו "נופל" עליי כי בעלי חזר למשרה מלאה ואני עדיין בחופשת לידה- הגיוני לא? ובזכות היותי מניקה גם הלילות עברו אליי באופן אוטומטי מה שמשאיר לבעלי כמה שעות בודדות בערב עם הקטן למשחק ושעשוע כולל איזו החלפת חיתול פה ושם. ואני מוצאת את עצמי מתוסכלת. כבר לא כועסת כי כבר השלמתי עם המצב ,רק מתוסכלת . אפילו כבר לא מיואשת. ויש מתחים ביננו ויש מריבות . ועכשיו גם הקטנצ'יק בוכה לעיתים קרובות כשהוא עם אבא ורק המגע שלי מרגיע אותו (נורמאלי אומרים). ואני הרבה פעמים מוציאה את התיסכולים שלי על בן זוגי ומצפה ממנו שיעשה עוד ודעוד. כאילו לא משנה מה הוא יעשה - זה אף פעם לא יספיק. ולכן נכנסתי לפורום הזה בצפייה לקרוא קצת על מה שאתם מרגישים ואיך אתם מתמודדים עם המערבולת הזו ולמען האמת- קצת התאכזבתי.... אז מה דעתכם? למי מתחשק לענות לי קצת באריכות ולתאר לי מה מרגיש צד האבא?
 

aviah

New member
זו באמת בעסה

בשבוע-שבועיים הראשונים אחרי הלידה, עבדתי חצאי ימים וחצי יום הייתי בבית עם האשה והילד. אחר כך חזרתי לימי עבודה מלאים, ופשוט התרגלתי להיות עם הילד רק בין חמש לשמונה בערב (השעה שבה הוא הולך לישון). עוד קצת אחר כך, סדר היום שלנו התמסד, ואני הייתי רואה אותו רק פעמיים בשבוע אחר הצהרים ובסופי השבוע. כך יצא שממש שמחתי כשהוא התעורר בלילה כדי לאכול, כי ככה היה לי עוד קצת זמן איתו. לא היה לנו את הקטע הזה שאישית רצתה שאעשה עוד ועוד. לי נראה שלעשות עוד מכונת כביסה או לשטוף שוב כלים זה אמנם חיוני, אבל לא ממצה ומסכם את חוויית ההורות.
 
וואו, איזו שאלה כבדה... אני אהיה

מוכן לענות באריכות, אבל אחר כך... בינתיים, עניתי כאן כדי להסב את תשומת לבד שאולי המצב של בן-זוגך לא קל גם הוא: הוא הפך לאב טרי, והוא רוצה לבלות כמה שאפשר עם ילדונו הקטן, אך במקום זאת - צריך לחזור לעבודה במשרה מלאה. בנוסף, אשתו מיניקה, כך שגם בלילה הוא לא יכול לעזור (חוץ מאשר להתעורר ביחד אתה ולהעביר את זמנה בנעימים, אך לא תמיד היא מוצאת בכך תועלת). כשהוא כבר מצליח לפנות זמן יקר עם פעוטו, הלה אינו מוכן להירגע בידיו, ולכן הוא מרגיש פגוע מאוד. את כל המחשבות הללו, קשה לו לחלוק עם אחרים (פרט לעוד כמה במצבו בפורום "להיות אבא"
), וגם עם אשתו קשה לו לחלוק אותם - שהרי היא נושאת בכל העול ורק מתעצבנת עליו כל הזמן (ובצדק). מה את אומרת? התיאור הנ"ל אינו דמיוני, אלא זכור לי כמעט אחד לאחד מלפני שלוש שנים וקצת... ארנון
 

shno

New member
קשיים של תחילת הדרך

קודם כל - נסי להגדיר לעצמך (ולנו, אם תרצי לשמוע את דעתנו) - ממה נובע התסכול? כי לא הצלחתי להבין האם את מתוסכלת מכך שרוב עול הטיפול בתינוק נופל עליך, או אם את מתוסכלת בשביל בעלך שאין לו מספיק זמן ילד? ובכל מקרה, אענה על שני ה"תסכולים": אפשר לשאול למה הגעתם למצב שעיקר הטיפול הוא שלך? האם את "מוותרת" לבעלך כי הוא עובד, או האם בעלך מתחמק מהטיפול בילד כי הוא מפחד/לא בא לו/הוא עייף אחרי העבודה? בכל מקרה, אתם שניכם צריכים להפנים שהילד הוא של שניכם. האחריות על הילד היא של שניכם, באופן זהה. הדאגה לילד צריכה להתחלק בין שניכם באופן זהה. את יכולה להתחיל לשאוב כדי שהוא יוכל להאכיל את הילד, הוא יכול להיות האחראי הראשי על הטיפול בילד מרגע שהוא חוזר הביתה (אמבטיה, החתלה, הלבשה, האכלת ערב, הרדמה), בסופי שבוע לתת לו להעביר עם הילד את הבקרים. כל אלה גם יורידו ממך עול, וגם יתנו לבעלך יותר "זמן ילד". זה יכול לעזור בהקטנת שני התסכולים. כשהקטנה נולדה, חזרתי לעבוד אחרי 3 ימי חופש בבית. אני עובד במשרה מלאה - חוזר הביתה כל יום אחרי 7 בערב. ואחרי ניסיונות ואחרי "מריבות" ואחרי שיחות הגענו להבנה מבחינת חלוקת התפקידים, מבחינת לקיחת האחריות של שנינו באופן שווה - אם זה לקום אליה בלילה (היא לא ינקה, אז לא הייתה בעיה שאני אאכיל אותה בלילות) ואם זה להיות איתה בכל הזדמנות שאני יכול כשאני בבית (בערב ובסופי שבוע) ולתת לאישתי קצת "חופש" מהילדה. כמובן שהיו דברים אחרים לעשות - אבל לפעמים יותר קל לטפל בכביסה מאשר להמשיך לטפל בילדה עוד שעתיים אחרי שאת מבלה איתה יום שלם. בטח בחודשים הראשונים שהטיפול כל כך אינטנסיבי ומתיש. אל תגיעי למצב שאת דורשת מבעלך עוד ועוד רק מתוך התסכול שלך - אלא תתאמו ציפיות, תעשו חלוקת תפקידים, ואז את תדעי מה באחריותו ולא תצטרכי לבקש ולדרוש ממנו שיעשה. מצד שני - לא לותר. הילד הוא של שניכם. אם קשה לו עם הילד - שיתמודד! הילד לא נרגע אצלו בידיים? לא אוטומטית להעביר את הילד אליך - אלא להתמודד. לנסות להרגיע. את יכולה לעזור לו וללמד אותו מה מרגיע את הילד - אבל תני לו להרגיע אותו. בנדנוד, במנשא, בטיול בעגלה - מה שלא יהיה. תני לאבא להתמודד. מהר מאוד הוא יתחיל להנות מזה כי הוא יראה שילד זה לא כזה מפחיד - ואפשר להתמודד. האבא צריך להיות יותר פתוח לקבלת אחריות, אבל מצד שני את צריכה לדעת יותר לשחרר את הילד לכיוונו ולא להתערב, גם אם מתוך כוונה טובה, בכל משברון שפורץ. אם את רוצה שבעלך באמת יוכל לסייע לך - את צריכה לתת לו ללמוד להתמודד. יצא ארוך, מבולבל ולא קוהרנטי. תרגישי חופשי לחזור ולשאול ולבקש הבהרות (ואת מוזמנת לשלוח הנה את בעלך - נשמח לחלוק גם איתו את ניסיוננו, את דעותינו - אולי אם הוא ישמע את הדברים מאיתנו, מאבות שהיו במקום שבו הוא נמצא, הוא יקבל את זה אחרת מאשר בעוד "שיחת ויכוח" של שניכם). ושיהיה במזל טוב ובהצלחה!
 

כרמיטל

New member
מענה לכל האבות העונים האמיצים

או קי. חברים. ראשית כל מצטערת שלקח לי יום שלם לחזור אליכם ושנית תודה על ההתייחסות. אמנם לא זו ההתייחסות שייחלתי לה כי האמת רציתי לשמוע מה אתםמרגישים במקום לקבל עצות ... הייתי רוצה להתייחס לכל כותב באופן אישי: אל aviah - קשה לי קצת עם הכתיבה שלך כי זה נשמע מפיך שהכל מושלם ואין בעיות. אני גם כך מתקשה לקבל את העובדה שבעלי מבלה כל כך מעט זמן עם בננו - מה שמשפיע על מערכת היחסים ביניהם באופן טבעי כמובן. הייתי רוצה ומצפה מאב ילדיי שינסה לפנות את יותר זמן איכות עם בנו וכשאני מתכוונת לזמן איכות אני לא מתכוונת לזמן שהוא מחזיק אותו בידיים ויושב בו זמנית מול האינטרנט קורא חדשות או מחזיק אותו בוכה בידיים ומנסה להרגיע אותו ולנהל שיחה עם חבר בו זמנית. זה לא הולך. אני חס ושלום לא טוענת שאתה כזה אבל תגובתך השנייה "למה שיהיו בעיות" לא היתה כל כך מובנת לי. בעיות נוצרות כשאין תמימות דעים לגבי נושאים שונים הנוגעים לתינוק ומן הסתם מדובר בשני אנשים שונים אז מן ההכרח שיווצרו חילוקי דעות. אז כן- מה לעשות , גם בעיות נוצרות ולפעמים לעשות כלים , להכניס עוד מכונה ולהכין ארוחת ערב כן עוזרים לי ומסירים משקל מעליי ולפעמים אני כועסת בצדק. אל ארנון: אני איתך ארנון. זה נכון שאני חייבת להתחשב בכל קשת הרגשות שעוברת גם על בעלי היקר (מאוד) אבל התקופה הזו מאוד קשה לי ואין לי תמיד את כל הסבלנות להיות רגישה לכולם וגם לעצמי כי על מנת לשרוד בצורה נורמאלית אני חייבת לדרוש שבעלי יעזור לי לעבור את התקופה הזו ולהקל עליי. אבל כן- אתה צודק- אסור לי להתעלם ממה שעובר גם עליו אבל אם כל הכבוד לבעלי - הוא אדם בוגר שחייב להתעלות על עצמו בתקופה זו וכמו שאני משקיעה פה בטירוף ןעל סף קריסה (לפעמים) אני מצפה ממנו עדיין להתאמץ. אל shno: נורא מצא חן בעיני איך שכתבת ואתה אכן צודק! אנחנו צריכים ליישב את חלוקת התפקידים ביננו בצורה מאוזנת יותר. קשה לי להגדיר באופן ברור ממה נובעים התיסכולים שלי. אני מתארת לעצמי שהם נובעים מהויתור (מבחירה) החד שאני עושה על חיי ועל הנוחיות שלי. ועל הקונפליקט הקשה שיש לי באהבת בני מצד אחד והקושי שבגידולו צד שני. וכעס על כך שאין מה לעשות והאמא בסופוו של דבר תידרש להשקיע יותר אנרגיות וכוחות בתינוק לעומת הבעל שחוזר לחייו ואני יודעת בוודאות שהרבה יותר קשה להיות 12 שעות רצופות עם תינוק קטן ולשרת אותו מאשר להיות בעבודה או לקרוא מאמרים כל היום. לא יעזור- גם אני הייתי שם פעם ואני יודעת שזה כך. ועוד משהו- אני כל כך מסכימה איתך שלפעמים זו ממש הקלה "לקבל" שעתיים של "חופש" מהילד כשהבעל לוקח אותו ולנצל זמן זה לעשות כביסה ולבשל...אבל האם אנחנו מקשיבים לעצמנו? אתה קולט שזה מה שאני עושה בזמן החופשי שלי? מנקה את הבית ומבשלת...אז כן, אני מתוסכלת.... אבל שוב- איכשהוא יצא שאני פרקתי תיסכולים ובאמת שרציתי לשמוע אתכם (ואת תיסכולכם- שאני בטוחה שיש או שהיו) כי רציתי לנסות להבין טוב יותר את בעלי אולי דרך עיניים מנוסות יותר.... אבל תודה בכל מקרה.
 

shno

New member
אתם צריכים לפנות לכם זמן זוגי

להעזר באמא/אחות/דודה או כל אדם אחר שסומכים עליו - להפקיד בידיו הנאמנות את העולל, ולצאת רק שניכם לבית קפה/מסעדה/סרט/טיול של כמה שעות. לחזור להיות "אתם" בלי הילד כמה שעות. בחודשים הראשונים זה קשה - כי כל דקה מהיממה מוקדת לעולל. וכשהוא כבר לא עליך - אלא אצל ההורה השני - אז יש בית לטפל בו (בישולים, כביסות, כלים, ניקיון וכו'). וזה מתיש. וזה מתסכל. וזה מעייף. אז קודם כל - אתם צריכים לעבוד בצוות. לא אחד נגד השני. לשתף פעולה, להגדיר תחומי אחריות, ולהפנים שהחיים השתנו "קצת" וצריך לעשות קצת ויתורים (פחות זמן טלויזיה/מחשב כי יש דברים לעשות). תוך כמה ימים נכנסים לשגרה של הדברים וזה מתחיל לזרום. במקביל - כמו שכתבתי למעלה - קצת זמן זוגי. אנחנו החל מבערך שבועיים-שלושה אחרי הלידה הקפדנו כמעט כל שבוע לצאת באחד הערבים רק שנינו. היה חשוב לנו לא לאבד את הזוגיות שלנו לטובת הילדה. אהבתנו לילדה אינסופית - אבל אהבתנו אחד לשניה גם היא אינסופית ונכון שצריך לעשות ויתורים כשמגיע תינוק, אבל לא צריך לותר על ה-כ-ל. ואל תשכחי שזה רק הולך ומשתפר - הילד יתחיל ללמוד לשעשע את עצמו במשחקים מה שיתן לך כמה דקות פנויות פה ושם, הקשר עם האבא יתחזק (שוב - לא לותר לאבא. לתת לו להתמודד) - ותתחילו הרבה יותר להנות. (ואגב, כל ה"טיפים" באים לא כעצות - אלא מתוך מה שאני מרגיש, מה שהרגשתי ומה שאנחנו עשינו לאחר הולדת הקטנה).
 

ferdinand

New member
מנסה לכתוב, בלי "תכנון מוקדם" –

מה שיצא יצא! כשקראתי את דברייך, הרגשתי סוג של התכווצות, כזה בכתפיים כשהצואר מתכנס לתוכן והראש מתכנס פנימה. היה פה שירשור בנושא קצת דומה. לדעתי זה קשור לחלק מבעיה או נושא רחב יותר – במאה, מאתיים שנים האחרונות, התחולל שינוי מאוד גדול באיזון, וביחסים בין המינים. התפקידים ה-"מסורתיים" (כן השוביניסטיים) התערערו, אבל זה תהליך כל כך מורכב, עמוק ומתמשך, שעדיין לא נוצר איזשהו "איזון" או סטטוס-קוו חדש. אנחנו במעין תקופת ביניים (ימי ביניים מודרניים(?)) שכזאת. המערכות גם ברמה הביתית, הזוגית, וגם ברמה החברתית, תרבותית, עדיין לא התכיילו על המציאות החדשה שהולכת ונוצרת. אבל גלשתי לרציונליזציה, ולעניינים-שברומו-של-עולם... (גם זו "נטייה" גברית – לא? דרך להתמק מהתמודדות!
) מה שרציתי להגיד, שכמה שנחשוב שאנחנו "ליברליים", פתוחים, מתקדמים, "פמיניסטיים" או השד יודע מה – עדיין אנחנו שבויים בתוך מערכות שהבסיס שלהן "מיושן". עדיין (לרוב, הכללה כמובן) הגבר הוא המפרנס העיקרי, והאישה היא עקרת הבית העיקרית. אפשר להגיד אפילו שנכון להיום – בתקופת הביניים הזו, המצב הכללי ("תנאי השירות") של הנשים, רק הורע! לרוב אתן עדיין נושאות פחות או יותר באותו העול בתוך משק הבית, ובמקביל העול החברתי, הכלכלי שלכן רק הלך וגדל! (שוב נסחפתי) לא ממש התייחסתי אל השירשור ההוא. גם אני שייך לאותה "קבוצה" שמתוך "אילוצי הנסיבות" נמצא יותר בבית (לנו יש את "שק הצרות" שלנו, לא בא לי לפרט יותר!) אחרי ש-"טעמתי" גם מזה וגם מזה, מודה ומתוודה – הרבה יותר קשה לבלות עם הילדים בבית, מאשר "לבלות" (בעצם בלי מרכאות) עד שש, שבע בעבודה! אבל – אם היתה לי אפשרות אמיתית לבחור, אני אישית הייתי מעדיף את אופציית הבילוי הראשונה(!!!) קשה ככל שתיהיה – היא הרבה יותר מתגמלת! (אבל זה רק אני!) אני חושב שהתייחסתי לזה פה אי פעם – חלק ניכר מ-"חווית האבהות" שלי, נובעת מהיעדרו של אבא שלי בילדותי (ושוב – לא בא לי לפרט יותר!) כשהגדול שלנו הגיע הביתה, התנחלנו לכמה שבועות אצל חמותי(!) היו לי כל האפשרויות לעשות קולות של שטיח (עם שפם, כובע בוקרים ומרלבורו) ולהעלם מהשטח. אבל היתה (אפילו קצת אובססיה) לעשות דברים בעצמי. עוד בבי"ח כשהאחות בתינוקיה דחפה לי אותו לידיים עם בקבוק 'תמ"ל' הייתי כל כך מבסוט וגאה, לא מודע בכלל ל-"נזק" שאני גורם לאופציית ההנקה(!) יש לציין שהיום ה-"אובססיה" הזו שלי, ירדה פלאים, עד כדי כך שאני מסוגל לעשות את עצמי ישן "כמו תינוק" כשהאפרוחית צווחת בקולי קולות כמה סנטימטרים ממני, ולייחל בליבי ש-אמא תקום אליה!!! ביקשת בלי עצות... אז לא ממש עצה.... אני סבור שחווית האבהות/הורות, היא הדבר הכי נפלא בעולם, כן ככה! עם כל הקיטשיות הוורודה שנוזלת ממני! (או שמה זו הנזלת הירקרקה שנוזלת מהאפרוחון?!) וככל שהוא ייקח בה חלק גדול יותר, הרווח יהיה של שניכם! (ועוד עצה קטנה (שאר האבהים בטח יסכלו אותי על זה!) לפעמים... אנחנו... אמממ... איך להגיד את זה..... צריכים קצת "לקבל על הראש", לחטוף קצת, בשביל להבין, להפנים ולסטות מדרכינו הסוררות. כשעצרתי רגע לחשוב, כשהבנתי שמאחורי כל הטענות והמענות, והתלונות, והקיטורים, עומדת מצוקה אמתית, הבנתי שהכל זה עניין של סידרי עדיפויות, ושיש מה לעשות ומה לשנות, דברים התחילו להשתנות – לא מספיק אולי, לא באופן דרסטי, עדיין יש מעידות פה ושם, אבל יבוא יום וגם בשערינו יופיע חמור לבן.....) ויאללה, ללכת לארגן מקלחות/ארוחת ערב..... וסתם – אם תהיתם, לקח לי למעלה משעה לכתוב ת'דברים(!) (אם הפסקות והפרעות פה ושם) ובכל הזמן הזה – הם משתוללים פה עם חבר, שלפני כמה דקות באו לאסוף אותו. הגיברת הקטנה, והגיברת הגדולה, חורפות שנת ישרים!!!) חג שמח!
 

aviah

New member
מישהו אמר שהכל מושלם?

שימי לב לכך ש"את מתקשה לקבל את העובדה..." ומשליכה עלי את התנהגות בעלך
 

ferdinand

New member
ועוד מש'ו -

מעניין למה ציפית כשנכנסת פה, וממה "התאכזבת"? האם ציפית לשמוע סידרת טענות בנוסח, מה זה החבילה הצווחנית הזו, שהאמא ההיסטרית הזו מנסה לדחוף לי לידיים?! או אז מה אם נולד לנו ילד?! - זה לא אומר שאני צריך לוותר על בהייה בכדורגל עם בירה ופיצוחים, אולי בכלל העולל גם ישב פה בשקט וילמד איך להיות גבר?! (אהה זו ילדה? לא נורא, גם היא יכולה ללמוד משהו (אולי שתשתה קצת בירה, אז יהיה פה קתץ שקט?) גווולללל!!!!) או אינעאל ראבאק, אני חוזר מיום עבודה מטיש (הגיברת לא צריכה לדעת שרוב היום ישבתי וקישקשתי במסנג'ר או שיחקתי סוליטר במחשב, חוץ מהזמן שיצאתי עם רפי לדפוק איזו לאפה, ולשבת במדרחוב, ואמרנו לבוס שיצאנו לסידרת פגישות דחופה....) אני רוצה אוכל על השולחן, ובאמת העולל ממש נחמד כשהוא ישן, מ'כפת לי אם הוא היה על הידיים כל היום, ולמה הכביסה לא מקופלת, ולמה הכיור מלא כלים??!!.... היה פרק כזה ב-בוב ספוג, כשבוב ופטריק מאמצים להם איזו צדפה נטושה, והם הופכים כזה לאמאבא......
 

anguly

New member
התאור הזה שלך...

"העולל ממש נחמד כשהוא ישן, מ'כפת לי אם הוא היה על הידיים כל היום, ולמה הכביסה לא מקופלת, ולמה הכיור מלא כלים" בשינויים קלים מבחינת הטענות - הוא מה שחרפן אותי (באופן אישי) לי יש תאומות שנולדו פגיות - מה שאומר גם כפול עבודה וגם אקסטרה עבודה על כל אחת - פיזיותרפיה רופאים וכו', תוסיף לזה שהן לא יונקות - אבל אני שואבת להן חלב (בגלל הפגות יש לזה חשיבות יותר מבמצב רגיל), ויש לי ילדה גדולה שייחלה לאחיות קטנות ולא ידעה מה היא מבקשת ומרגישה שגנבו לה את אמא. אז במהלך היום אני מכונת האכלה וחיתול - שואבת מאכילה מחתלת מרגיעה מצחיקה, בצהריים מגיעה הגדולה - מה שאומר להוסיף לכל השיגעון גם להכין שיעורי בית ולתת לה את המקום שלה. ואז בערב אחרי שכל השיגעון נגמר הקטנות ישנות והגדולה בדרך - להופיע ולשאול למה הבית מבולגן ולמה יש פירורים על השיש....זה מעלה את הסעיף. ואני לא מתלוננת על הקשה - אני רציתי את זה ועבדתי הרבה כדי להגיע למקום הזה - רק שלשמוע טענות בסוף היום זה כבר מעבר למה שאני יכולה לשאת. והטענות הם בנוסח אני השארתי שיש נקי ואת עושה בלאגן - כאילו דההה, אני חיה בבית - זה לא מוזיאון - והעזרה שהיתה מועילה לי מעבר לטיפול בקטנות/גדולה - שמישהו יבוא בסוף היום וישקיע שעה בלארגן את הבית - כי בד"כ בסוף היום אני נרדמת תוך כדי שאני מרדימה את הגדולה. אני מאד מזדהה עם מה שכתבה פותחת השרשור., שיחת טענות שיפרה מעט את המצב - אבל עדיין הרוב המכריע של המעמסה נופל עלי. ואתה כנראה חריג בנוף האבהי - ולוקח על עצמך חלק גדול מהטיפול - שזה נפלא - גם לך וגם לה וגם להם - אבל זה יוצא דופן.
 

ferdinand

New member
תביאי, תביאי 'תו לפה!

ת'איש שלך, אנחנו כבר "נחנך" אותו, נראה לו מה זה!!!
 

כרמיטל

New member
מצטעת שלקח לי זמן לחזור אליכם....

קודם כל....איזה כיף! שיחה אמיתית "פחות או יותר".... לא התכוונתי לעצבן אתכם או לעורר שדים ממחבואם כי לדעתי אין מה להחביא ואני רוצה לציין לשבח את פרדיננד שכתב מליבו את האמת שבאמת אבות לפעמים עוצמים עיניים ואוזניים אל מול מצוקת האם. למה להכחיש? כי זה לא נעים? הרי זה ברור! מה נראה לכם שאנחנו (האמהות) עושות כשאתם לא בסביבה ואנחנו אחת על אחת ? הרבה פעמים מקטרות על הבעל שלא מפסיק לקטר. למזלי , בעלי לא מקטר הרבה אבל גם לא "שיוויוני" איתי בחלוקת העבודה. צר לי לומר שלפעמים אני מרגישה שבננו הוא יותר הבן שלי מהבן שלו ....ותאמינו לי, באמת צר לי להגיד את זה....
אני לא יודעת מה איתך Aviah אתה נראה לי חי בעולם אחר לגמרי מעולמה של אשתך אבל היא כנראה מאפשרת לך את זה...
 

כרמיטל

New member
טוב, אולי....

אני יותר מדי קשוחה אל בעלי. אני לא יכולה לומר שזו לא גם אשמתי....נכון, אני צריכה להתערב פחות ולתת לו יותר להתמודד ואלי אז אני אוכל לשפוט אותו טוב יותר ואולי (בתקווה) קצת פחות בחומרה.
 

schlomitsmile

Member
מנהל
מאד מבינה אותך...../images/Emo24.gif ודוקא בגלל זה, ומנסיון של 4 ילדים (הרביעי בן שבועיים), אני מציעה לך משהו קשה: לא לשפוט כלל. אני יודעת כמה זה קשה, תאמיני לי שאני יודעת. אבל כאמור- נסיוני לימדני, שרק בדרך זו אפשר להביא לתזוזה, לשינוי. יכולות להיות הרבה סיבות להתנהגות כמו של בעלך. אם תנסי לדבר איתו, להקשיב ולהבין, וגם לשתף במה שעובר עלייך- אבל בלי האשמות- המרירות שלך תפחת. זה כשלעצמו, כבר ישפר את הרגשתך. ומעבר לזה- מרירות, הרי לא מקדמת, היא מרעילה תקשורת. לגבי צימצום ההתערבות- עד היום אני לפעמים נושכת שפתיים, מתה להגיד, להעיר, להציע- הרי אני עם הילדים כל היום, וכבר יודעת איך ומה מזיז דברים ופותר בעיות. אבל אני נושכת שפתיים (מודה- לפעמים נפלט לי...) כדי לתת לו הזדמנות למצוא את הדרך שלו אל הילדים- ולהם את דרכם לאבא- שהיא דרך שבהגדרה תהיה שונה מזו שמחברת ביני לבינם.
 
למעלה