"מאמיה"

"מאמיה"

מחפשת דרכי בישול\צליה\טיגון טובות לבשר עגל מאמיה. תודה
פיצי.
 

bigjack

New member
ה"מאמיה" הוא ירך עגל אחורי../images/Emo80.gif

אישית לא בישלתי את החלק הזה אבל אוכל ליעץ לך להכין כמו שאני מכין את שוקי הטלה להשרות את הנתח לילה במקרר במרינדה של:שמן זית, שום כתוש ועשבי תיבול קצוצים או תבלינים כמו פפריקה, כמון וכו'. להכין כיס בתוך הבשר ולמלא אותו יש כמה אפשרויות למילוי: עשבי תיבול טריים קצוצים עם אורז חצי מבושל ושיני שום קצוצות אורז חצי מבושל עם בשר טחון מושחם במחבת וצנוברים אורז ופירות יבשים לקשור את הפתח של הכיס שלא יברח המילוי להשחים את הנתח במחבת ברזל כבדה ולסגור אותו מכל הכיוונים להכניס לתבנית או סיר אובלי לתנור ביחד עם ירקות שורש חתוכים לקוביות גדולות לשפוך את המרינדה על הבשר והירקות להמליח ולפלפל לפי הטעם אם חסר נוזלים אז אפשר להוסיף מעט מים או ציר עוף\בקר לאפות מכוסה כשעה ב-200 מעלות להוריד את המכסה להשחמת התבשיל לעוד חצי שעה ובתיאבון מצד שני אפשר אחרי המרינדה לזרוק על גריל פחמים עם מרווח בין הרשת לפחמים שלא ישרף וכל 5 דקות להפוך את הנתח אחרי כרבע שעה אפשר לקלף עם סכין חד את השכבה העליונה כמו בשווארמה ולאכול את הנתח בשלבים בהצלחה
 
למעלה