מאמינה שאני נכללת בקטגורית - כבדי הראיה

ענת7775

New member
מאמינה שאני נכללת בקטגורית - כבדי הראיה

שלום לכולם, השאלה שלי היא כזאת: אני לא רואה בעין אחת (מלבד אור וחושך) ובעין השנייה אני רואה יחסית סביר (עם משקפיים זה 6:6... מקווה שאני משתמשת נכון במונח). אני התחלתי לפני שנתיים ללמוד נהיגה, אך כל פעם שאני בטסט אני דואגת שמא העיניים שלי (אם יותר נכון העין האחת שנותרה לי) יבגדו בי, וכתוצאה מכך אני נכנסת ללחץ ונכשלת. האם יש פה מישהו עם בעיה דומה לשלי שעשה רישיון? אם כן, אשמח לשמוע טיפים, אולי סוג של אימונים לעיניים (בבית לבד או בזמן שעורי הנהיגה עצמם). תודה מראש :)

nitsanal

New member
לי יש את אותה הבעיה בדיוק

עין ימין עיוורת לחלוטין ועים שמאל רואה עם תיקון 6/6. יש לי רשיון כבר 13 שנה (טפו טפו), עברתי בטסט שני. אני לא יודעת איך יתר ההתמודדות שלך עם לקות הראייה וגם באיזה עין את לא רואה (זה קריטי בנהיגה, אני למשל משתדלת תמיד לנהוג בנתיב שמאלי וזה מקל עלי) אבל צריך פשוט לתרגל וללמוד עם מורה טוב ורגיש לצרכים שלך. אני לא זוכרת כמה שיעורים לקחתי (זה היה מזמן) אבל זוכרת שזה היה הרבה , בערך 50 - 60 עד שהרגשתי ממש בטחון לטסט וגם אח"כ התאמנתי המון בנהיגה עם מבוגר עד שרכשתי ביטחון. אין ספק שזה מורכב אבל זה אפשרי. שיהיה בהצלחה.

הי, גמני!

עין אחת בוכה, אחת צוחקת. באחת אני לא רואה, בשניה רואה מצויין. נוהג כבר כמעט 25 שנים, אף תאונה, אף דו"ח, אף עבירה. נוהג לפי החוק, רגוע על הכביש, נהנה מכל רגע. תפסיקי לחשוש - מי שרואה בעין אחת, יכול לנהוג כמו כל אחד אחר (כמעט - אומד מרחקים בחניה קצת קשה, אבל מתגברים). אני חושב שזה לא קשור לראיה: הכנסת את עצמך למתח מיותר. תוציאי את עצמך משם, ותוכלי לנהוג. העיקר - לשמור על החוק ולהיות זהיר.

ענת7775

New member
תודה!

תודה רבה! אני חייבת לציין שמה שאמרתם לי דיי הרגיע אותי, וגרם לי להאמין בכך שיבוא יום וגם אני אקבל את הרישיון הנכסף! :) אם אפשר עוד שאלה (שלא קשורה לנהיגה): מבחינת ביטוח לאומי: אני חיילת מתנדבת בצה"ל (לא קיבלתי פטור בגלל העין, אם כי בגלל מחלת כבד שהייתה לי עד לפני שנה וחצי), אני מנהלת אורח חיים נורמלי ובכללי אדם שמח ומאושר בחלקו. במושג "נכה" ובהכרה שאני (כנראה) כזו, נתקלתי רק לפני שבוע כשבמשרד בצבא התחלנו לדון (תוך כדי העבודה הרגילה) בנושא (אני עובדת עם מתנדב נוסף שיש לו 50% נכות). השאלה שלי היא כזו: האם יש לכם אחוזי נכות, קצבת נכות, תו חנייה לנכים (באוטו) או משהו אחר ? תודה מראש

nitsanal

New member
יש לי 30% נכות על הראייה

וזה לא נותן לי שום דבר - לא קיצבה לא עזרה בלימודים ולא שום דבר. הסיבה היחידה שטרחתי ללכת לועדה בביטוח לאומי היא שהייתי צריכה אסמכתא רשמית לעניין לטובת עניין אחר בחיי הקשור ללימודים..

SBS10

New member
השאלה היא יותר בסיסית...

היי, אני כעיוורת לחלוטין (בשתי העיניים) אינני יודעת מהם הקריטריונים לקבלת תעודת עיוור / לקוי ראיה, אבל אם את לא רואה בעין אחת, מאד יתכן שאת זכאית לתעודת עיוור, ועד כמה שזה מצער, לא תוכלי לנהוג. לא ברור לי איך עברת את בדיקת הראיה של משרד הרישוי אבל זה לא ממש משנה. אם את רוצה לנהוג כאדם אחראי, אם חשוב לך לשמור על חייך ועל חיי הנהגים והולכי הרגל, שמסביבך אני מציעה שתבדקי אם באמת מותר לך להוציא רשיון נהיגה. מאד יכול להיות שאת רשאית להוציא רשיון, אני לא יכולה לקבוע דבר כזה, אבל שווה בדיקה. בהצלחה, ואני מקווה שלא נפגעת מדברי, סיסי

סיסי, לא להלחיץ -

אדם שלא רואה בעין אחת בכלל, ורואה בעין השניה מספיק טוב, אינו זכאי לתעודת עיוור ואין לו שום בעיה לנהוג - אני נוהג ככה כבר כמעט שלושים שנה ומכיר הרבה מאוד נהגים שרואים רק בעין אחת. זה לא קשור לזהירות, אפשר להיות נהג מאוד זהיר עם עין אחת. קצת יותר קשה באמת למי שלא רואה בשתי העיניים, אם כי אני מכיר גם אחד כזה שנוהג.

SBS10

New member
אבל אני אוהבת להלחיץ... חחחח!

ברצינות, אני בתור אחת שלא רואה בשתי העיניים, באמת לא מבינה בזה יותר מדי, אבל נראה לי קצת מסוכן לנהוג כשרואים רק בעין אחת, במיוחד במדינה הזאת שכולם נוהגים בה כמו מטורפים. טוב טוב, לא כולם. בכל אופן, בטח יש למשרד הרישוי קריטריונים לאישור קבלת רשיון נהיגה (קריטריונים רפואיים) אז אם הם אומרים שאפשר, ואם הנהג הפוטנציאלי אינו זכאי לתעודת עיוור, מי אני שאגיד משהו? אגב, הסיפור הזה מזכיר לי מיקרה שהיה לפני כמה שנים. שוטר תפס נהג על עבירת תנועה, אני כבר לא זוכרת איזו בדיוק, ובבדיקה התברר, שהאדון לא רק שאין לו רשיון, אלא שהוא בעל תעודת עיוור. ברור שאינו עיוור מוחלט אבל מספיק לא רואה כדי לקבל את התעודה הזאת השוללת ממנו את הזכות לרשיון. אז יש גם כאלה. לא חסר קומבינטורים. מדהים שהבחור נסע בלי רשיון יותר מעשרים שנה עד שנתפס!!! DON'T TRY THIS AT HOME KIDS!

mushinka111

New member
שלום לך!

את לא נחשבת ככבדת ראיה ע"פ הקריטריונים של משרד הבריאות ושל הביטוח הלאומי(וזה במידה ושדה ראיה שלך הוא מלא בעין הרואה טוב),והעצה שלי היא-אני מקווה שאת יודעת למה יש בעיה בעין שאת לא רואה בה ולפיכך לפעול בבדיקות שגרתיות בעין השניה אצל איש מקצוע. חוץ מזה אני רוצה להגיד לך מהפן המקצועי שישנם המון אנשים ,גם צעירים שלא מתפקדים בעין אחת ובמידה והעין השניה בסדר הם מתפקדים נורמלית לגמרי ביום יום לאורך השנים.אין לך שום סיבה להרגיש נחותה או נכה,מניסיון מקצועי את יכולה לחיות כך עד 120 וזה לא ישפיע עלייך לגמרי. הרבה בריאות ובהצלחה עם הרישיון

ענת7775

New member
בריאה... לא הייתי אומרת...

לצערי הרב העין שלי היא דווקא הבעיה הכי פחות משמעותית אצלי... אני חולת כבד בנוסף לכך.

למעלה