מאמינים בידידות אפלטונית?

לילך181

New member
מאמינים בידידות אפלטונית?

זו השאלת מליון הדולר שלי, שתמיד יוצא לי לתהות עליה מחדש, ואף פעם אני לא מגיעה לתשובה.. אני רוצה להאמין שכן, אבל לפעמים החיים מוכיחים לי שלא, ואז אני שוב אומרת לעצמי- אולי בכל זאת?... הרי לא יכול להיות שתמיד תמיד יהיה איזה שהוא מתח... לא יכול להיות מצב שבו שני הצדדים באמת מעוניינים רק בידידות?...

duduamar

New member
בתיאוריה אפשרי

במעשי ב90 אחוז מהמקרים זה לא עובד... אבל - בהחלט יש מצב כלשהו שכן שני הצדדים יהיו מעוניינים רק בידידות.

נועם m

New member
הממ...

אני חושבת שביחסים בין גבר לאישה, ברוב המוחץ של המקרים, תמיד יהיה איזשהו מתח מיני, אפילו אם הוא נובע רק מצד אחד בקשר. אבל, מעט מתח מיני ויחסים ידידותיים נטו, לא בהכרח סותרים אחד את השני בעיני. יתכן שזו לא תהיה לעולם "ידידות אפלטונית" לפי ההגדרה המדוייקת של זו, אבל בהחלט יתכן מצב שבו למרות המתח המיני, שני הצדדים עדיין מעוניינים להשאר ידידים ותו לא.

לילך181

New member
אבל

אבל המתח המיני הזה שיהיה ישנה את הידידות מאפלטונית לבעלת מתח מיני.. ולגברים תמיד יש את העניין הזה עם בחורה שהיא מושכת בעיניהם, אפילו עם הידידה הכי טובה שלהם, לעומת בנות, שיכול להיות מישהו שיראה טוב לדעתן אבל הן לא תמיד ימשכו אליו.. ואם הוא ידיד אז בכלל. (לפחות ככה אני)

נועם m

New member
אני אבהיר את עצמי-

בדיוק בגלל זה אמרתי, שהידידות אולי לעולם לא תיחשב "אפלטונית" במובן התיאורטי, ה"קלאסי" של המילה. אבל גם אם קיים איזשהו מתח, לא תמיד באמת תעדיפי "לעשות איתו משהו". אז מצאת את עצמך, ברגע של חולשה או משהו, נמשכת קצת לידיד שלך. אז מה? למה ישר לחשוב: "טוב, אם אני קצת נמשכת אליו, זה חייב להיות יותר מידידות"? מידה כלשהי של משיכה מינית היא חלק די טריביאלי ביחסים בין נשים לגברים, בעיני. הדברים לא חייבים להיות שחור ולבן כל הזמן...

L y c a n

New member
יש מצב

אם הגבר נגיד מרמה בדמקה, והבחורה יורקת נוצות

g a z

New member
זה מוזר.. < ../images/Emo18.gif ארוך..>

לאחרונה יצא לי לחשוב על זה הרבה.. יש לי חבר ממש טוב, מגיל ינקות אנחנו חברים. מובן שהיו עליות ומורדות, אבל תמיד הוא היה החבר הכי טוב שלי. הוא יודע כשמשהו קורה לי רק מלשמוע את הטון של ה"הלו" הטלפון, או להסתכל לי חצי שניה בעיניים. כשהוא מכין לי דיסקים ואנחנו שומעים אותם יחד באוטו הוא יודע להכין אותי ש"עכשו זה שיר שבטח את פחות תאהבי, אבל תקשיבי!", והוא קולע בול. הוא מצחיק אותי מאוד, ויש עוד מלא דברים.. בזמן האחרון יצא לי לשמוע הרבה סיפורים על "החברים הכי טובים" שבסופו של דבר נהיו זוג וזה הגיע לכל מיני כיוונים, וזה גרם לי לתהות לגביי העניין. כשהיינו בתיכון הדרכנו יחד בתנועה, למדנו יחד באותה כיתה, והיינו לומדים יחד לבגרויות, ומבלים עם קבוצת אנשים די משותפת. בסוף התיכון הגענו לאיזה שהוא שלב של "יותר מידי זמן ביחד", היו המון כעסים על שטויות, והתרחקנו ממש. אחרי התיכון משהו קצת הסתובב אצלי, והחלטתי שאני מתנתקת מהחברים שלי, ובצבא אני אבנה לי חיים חדשים ואכיר חברים "אמיתיים", ככה חשבתי. כמעט שנה לא דברנו ולא התראינו. שמעתי עליו פה ושם מאחותו שעבדה איתי, אבל לא היה בינינו קשר מעבר לזה. התגסייתי בגיוס הלפני אחרון של השכבה שלי, ולקח לי עוד ארבעה חודשים אחרי הגיוס להבין מי באמת החברים הטובים שלי. שלחתי לו הודעה שאני יודעת שעבר הרבה זמן, אבל כל כך חבל לי על החברות הזו.. הוא התקשר ודברנו קצת. בהתחלה השיחות היו די מביכות ומוזרות, אבל לאט לאט זה חזר לעצמו. בקיץ שעבר אמא שלו חלתה מאוד, ובדצמבר, שבועיים וחצי לפני יום הולדת 20 שלו היא נפטרה. הרגשתי שאני צריכה ורוצה להיות שם בשבילו, גם אם אני לא יודעת מה להגיד ואיך לעזור. מאז אנחנו מדברים שלוש-ארבע פעמים בשבוע, ומבלים יחד די הרבה כשאנחנו חוזרים מהצבא. מיוני, קצת לפני שהתחילה המלחמה, לא התראינו, כי הייתה לו הרבה עבודה בבסיס, והוא היה צריך לסגור שבתות, למרות שיש לו ת"ש. אני מקווה שביום שישי הוא יצא הבייתה, כי אני כל כךךךך מתגעגעת! הוא אף פעם לא משך אותי במובן המיני ו/או הרומנטי. אף פעם לא התאהבתי בו, שום "קראש" או משהו.. חוץ מפעם אחת, לפני כמה חודשים, שהוא פלט איזו מחמאה שהיה לי ספק אם יש לה או אין לה כוונה מעבר, אני לא חושבת שהוא אי פעם רצה שהקשר שלנו ישנה פאזה. נסענו ל"יום הסטודנט" בת"א יחד, וגם חברה שלי מהצבא באה. היא שמעה עליו המון, אבל לא ראתה אותו קודם. יום אחרי זה היא שאלה אותי: "איך אף פעם לא אמרת שהוא כזה שווה?!", זה גרם לי לשים לב שבאמת אף פעם לא הסתכלתי עליו ככה.. כשאני מכירה מישהו חדש אני מספרת לו ומתייעצת טיפה, וגם הוא. אף פעם לא הרגשתי שזה צובט לו בלב כשאני עושה את זה. לא קבלתי רושם שזה מפריע לו. להפך, הוא שואל ומתעניין.. זה דווקא מעניין אותי לדעת אם אי פעם הוא חשב על משהו בינינו. אני מאוד רוצה לדבר איתו על זה, אבל אני לא רוצה שזה בטעות יתפרש לא נכון, או שזה לא יהיה במקום..

L y c a n

New member
|אזהרה|

לפי דעתי, ברגע שתעלי את זה, לא תהיה דרך חזרה.. כי גם אם הוא לא חשב על זה, הוא יתחיל עכשיו.. אז השאלה היא אם את רוצה..

Lil Kitty

New member
בטח שכן, למה לא?

יש לי ידיד שהוא כמו אח מבחינתי. אני לא נמשכת אליו בגרוש ואנחנו תקועים אחד בתחת של השני כבר 3 שנים. אם מבחינתי זה אפלטוני לחלוטין - סימן שידידות אפלטונית זה דבר שקיים. ואם זה קיים מבחינתי, למה שזה לא יהיה קיים גם מבחינתו?

הו, כן! יש חיה כזאת

כן, היא נדירה וממש קשה למצוא, אבל זה קיים. יש לי חבר טוב, אנחנו מכירים אחד את השנייה מאז גיל חובה (כשחושבים על זה- בראשון לספטמבר זה היה בדיוק 14 שנים!
) למרות שרק בתיכון באמת נהיינו חברים טובים, אבל הוא תמיד שם בשבילי ומעולם לא הייתה לו בעיה לשמוע את בעיות הבנים המשעממות שלי או סיפורים דביקים למדי על הנוכחי
אבל זה נכון שלא מעט פעמים, יש משהו שנדמה כאפלטוני, או אפילו מתחיל ככזה, ומתברר שאחד מהצדדים רוצה יותר.
ואז זה יכול להיות עסק מבאס למדי...

ChilD SouL

New member
פעם האמנתי.

כיום אני מאמינה בזה קצת פחות, בעקבות כמה מקרים לא נעימים. למרות ש... יש לי כמה ידידים שאין בנינו שום מתח ושום רמיזות באוויר, פשוט ידידות נטו. אז בשורה התחתונה, אין לי מושג. לדעתי זאת שאלה שאפ'חד לא יוכל לענות עליה, אי פעם.

נועם m

New member
מה קרה טל?

איזו אפלטונית משופמת כבר באה אליך בהצעות מגונות?

TalKz

New member
תאורית הידידות של טל.

ידידות יכולה להווצר רק שאין משיכה בין שני אנשים וגם רוב הפעמים שאנשים נמצאים ביחד והם לא נמשכים אחד לשני עם הזמן במהלך הידידות גם המישהי הכי מכוערת תאראה לך מאד יפה אם אתם באותו הראש.. ואם אתם ידידים, מן הסתם אתם באותו ראש, RIGHT? ככה שאני לא מאמין בזה וגם אם אני בקשר עם מישי אני נותן לה את ה100% שלי, ואני גם מצפה לקבל בחזרה את זה.. (לא בקטע שאין לי חיים, אלא בזוגיות אני מתכוון) וגם ככה לא חסר ידידות שינצלו את זה שאתה מת "לזיין" אותם, והן ידועות את זה אז הן יתקשרו אליך ב11 בלילה בשביל שתבוא לתקן להם את המחשב \ להסיע אותם \ או כל דבר אחר ויעשו לך טיזינג קצת אבל בסופו של הערב ישלחו אותך עם המילה "אתה חמודדדד תודה"

נועם m

New member
זה נחמד...

שמכמה מקרים שקרו לך, ואולי גם לכמה ממכריך, החלטת להכליל על כלל המין הנשי... אבל, הגדרת את זה יפה- "תאוריה". צר לי לבשר לך, אבל התאוריה שלך לא עומדת במבחן המציאות, בוודאי לא בתור הכללה גורפת שכזו.

נועם m

New member
ועוד משהו

לא יודעת, יכול להיות שבשבילך זה אכן הפתרון האידיאלי, אבל באופן כללי נראה לי שהמנעות מכל קשר שהוא לא קשר רומנטי עם המין השני, זה פשוט פספוס עצום. קשרים כאלה מוסיפים כל כך הרבה גיוון לחיים, עד שאני בכלל לא מסוגלת לדמיין את עצמי בלי זה...

לילך181

New member
גם אני חושבת ככה

לכן אני כל כך אוהבת ידידויות, ואני הרבה פעמים מוצאת את עצמי מתחברת יותר לבנים מאשר לבנות ועל כן אני אוהבת ידידים. אני באמת חושבת שיש המון ערך בידידות ועניין גם במשהו שאין לו מין או רומנטיקה. והרבה פעמים בתמימותי אני חושבת שהפעם זו באמת ידידות ואני ממש לא חושבת עליו במובן הזה ושהוא ממש לא חושב עלי במובן הזה כי אנחנו כמו אחים, ומוצאת את עצמי מסתבכת בגדול...

L y c a n

New member
אז במשפט האחרון,

למעשה הפרכת את הטענה של עצמך...:\ אין מה לעשות כמה בוטה זה לא ישמע, אבל ידידויות כאלה נגמרות או לטוב או לרע.. נגמרות.

למעלה