מאמן או מאמנת?

Tammie

New member
מאמן או מאמנת?

הרבה פעמים בעולם רואים מאמנים גברים למתעמלות אבל אף פעם לא יצא לי לראות מאמנת למתעמל גבר. למה לדעתכם זה המצב? האם זה הגיוני שגבר יאמן קורה ולא הגיוני שאישה תאמן סוס סמוכות? מה אתן חושבות בנושא? בנוסף הייתי שמחה לשמוע מה דעתכן האישית? האם יצא לכן להתעמל אצל גבר? האם זה היה שונה ממאמנת אישה? אני אישית התעמלתי אצל מאמנן רק בגיל צעיר (כתה ד') ולא כל כך הסתדרתי איתו דבר שגרם לי לפרוש מההתעמלות לשנתיים, מצד שני מצב דומה יכל לקרות גם עם מאמנת.

אמא לה3

New member
טוב..אז ככה

התחלתי להתעמל אצל אישה, בהמשך בעלה היה עוזר לה פעם ב...ויצא לי להתאמן כשהוא שומר עלי בקורה...נפלתי... בנוסף אימנו אותי כמה גברים, זה לא היווה בעייה מבחינתי בכלל, חוץ מהאחרון שהיה מאמן זוועה בכלל, גם מיקצועית וגם אישית (לפני כמה שנים הוא בא לבקש ממני עבודה פחחחחח). לדעתי מאמנת אישה יכולה להיות לבנים, אנחנו כן יכולים לראות את זה בקב' לא תחרותיות, אלא בקב' של ג'נרל או אקרובטיקה, שם זה דוקא נפוץ. יצא לי לעבוד במקביל למאמן גבר והעבודה והדינמיקה היא שונה (אני לא מכירה מספיק מאמנים גברים בשטח בשביל לקבוע עובדה, אבל אלה שכן נתקלתי בהם פשוט עבדו שונה לגמרי ממני (לעיתים אפילו למדתי מהם דבר או שניים) א ב ל להתעמלות תחרותית אני לא רואה אפשרות שאישה יכולה לאמן בחור, לדעתי צריך המון כוח (אבל המון) בשביל לאמן מתעמל על המכשירים שלהם (במיוחד עם מסת גוף כמו שלהם).

chuch1

New member
דעתי

אני בעברי התעמלתי תחת מאמן תקופה לא ארוכה ולא הרגשתי שוני גדול מדי מבחינה מקצועית, מבחינת אופי של גבר ואישה- כמובן שיש שוני בולט. אני מאמנת גם בנים- לא בתחרותי, בהחלט אני יכולה להסכים שלסחוב בנים קשה וכבד יותר מלסחוב בנות (לא כולם כמובן, יש לי כמה פנומנים שעפים להם לבדם :) ) בנוגע לתחרותי: אני חושבת שהדינמיקה בין גבר לגבר לבין אשה וגבר היא שונה מאוד, האינטיליגנציה הרגשית שיש לאשה לא דומה בכלל לזו שיש לגבר טיפוסי ובענף התחרותי חשוב מאוד שהיחסים יהיו נוחים עד כמה שניתן ואני כן חושבת שאם אשה הייתה מאמנת את האלוף שלנו- לא בטוח שהיה לו כל כך קל ונוח באימונים- מה לעשות? גבר ואשה.... וכן,אני מתחננת לכל מי שאפשר שיבוא אלינו מאמן גבר ויעזור לנו עם כל הסחיבות שאנחנו עושות באוויר ולא באוויר ואחר כך לא יכולות להתיישר יומיים... :) אני לרגע לא טוענת שגבר טוב יותר מאשה באף תחום- באמת, רק שהם יותר חזקים... מה לעשות :)

מאמן + מאמנת

לפי החוקה הבינלאומית, אם אני זוכרת נכון, אסור למתעמלת לבוא עם מאמן לבד לתחרות. חובה מאמן ומאמנת, או רק מאמנת, או שתי מאמנות. אני מקווה שאני לא טועה, אבל אני זוכרת בודאות שיש סעיף בחוקה שמתייחס לעניין הזה. לדעתי המצב האידיאלי בהתעמלות בנות הוא שיהיו בצוות גם מאמן וגם מאמנות. המאמן לתפקיד של סחיבות, שמירה מסיבית, הדגמות אם צריך ואפשר, לקפיצות ולאקרובטיקה - תרגילי קרקע. המאמנת לתפקיד של כורואגרפיה, תנועה, אסתטיות, תרגילי קורה ומקבילים וגם כ"פסיכולוגית" של המתעמלות, כי גבר לא באמת יבין. זה השילוב המנצח. אני אישית מאוד אהבתי להתעמל אצל מאמנים גברים, אך גם אצל נשים. מבחינת העבודה הטכנית- לא מצאתי הבדלים. היו הבדלים בגישה- של הגברים גישה יותר קלילה, אצל הנשים זה מורכב הרבה יותר...; הבדלים בפן הרגשי והפסיכולוגי- המאמנות שלי היו יותר תמוכות ומבינות מאשר המאמנים. בייחוד כשזולגות דמעות: המאמן ייבהל, המאמנת תדע מה לעשות. אני לא יודעת באמת למה אין נשים שמאמנות בנים תחרותי. יש לי כל מיני הסברים אינטואיטיביים, אבל באמת שלא הצלחתי להגיע לשורש העניין. זה באמת מעניין, ולא לגמרי הגיוני. אולי זה קשור לחוסר השוויון המשווע בין הנשים והגברים בחברה שלנו בשאר תחומי החיים ולפיכך הוא מתבטא גם בהתעמלות.

FIRES SHADOW

New member
גברים..

עם מתוסבך. התחלתי את ה"קריירה" שלי כמתעמלת בגיל מאוד מאוד מבוגר, ועיקר האימונים שלי נעשו תחת עינם (וידם) של מאמנים גברים. גם אם לא מדובר על סחיבות-בסופו של דבר את האלמנטים הבסיסיים והחשובים שדורשים סחיבות למדתי לבד בדשא =) אבל התקופות עם מאמנות זכורות לי בתור תקופות דיי רדומות וחסרות מוטיבציה למדיי. אפילו הכראוגרפים היותר טובים ומקצועיים שיצא לי לעבוד איתם היו גברים. יש משהו מאוד מאתגר בעבודה עם מאמנים שיכולים לקדם ולתת פוש רציני..מצד שני חייבים את האומנותיות הנשית שלדעתי שום גבר לא יוכל להחליף לעולם. כך שאני אסכים עם כל מי שאמרה שהמצב האידאלי הוא מאמן גבר ומאמנת אישה, בסופו של דבר בגלל זה יש אמא ואבא-כל אחד נותן את החלק שלו =)

נקודת ציון נוספת

כאשר גבר עובד כל-כך צמוד פיסית לאישה (או להיפך), בעוד תנוחות הגוף והמצבים בהתעמלות אינם רגילים וטבעיים ביום-יום, עלולות להיווצר קונוטציות מיניות לא נעימות. ההורים יכולים להרגיש עם זה לא בנוח, וגם המאמנ/ת והמתעמל/ת יכולים להיות בלחץ כלשהו. הדבר בולט שבעתיים אצל שומרי מסורת. אני חושבת שמרכז ההתעמלות שבחר מאמן לבנות או מאמנת לבנים, המאמנים, המתעמלות וההורים צריכים לתת את הדעת גם על כך ולהתמודד עם הסוגייה.

למעלה