מאמן אישי כמנטור עסקי

סנטימנט

New member
מאמן אישי כמנטור עסקי

שלום לכולם, ראשית כל - תתחדשו על הפורום! שאלה לי: מה בין מאמן אישי לבין מנטור (עסקי)? האם קיימים מאמנים אישיים שהיו בעבר מנהלים בכירים ויכולים לתרום למאומן מנסיונם? כדי שתוכלו לענות, חשוב לי שתבינו את ההקשר של השאלה: בתור מתאמן פוטנציאלי לעתיד, חשוב לי לדעת מי המאמן ומה הוא השיג בחייו. יש לי מעין כלל בלתי כתוב לפיו אני משתדל ללמוד ולקבל עצות ממי שכבר עבר לפני את המסלול. אם, למשל, אני הולך להקים סטארט-אפ, ארצה לעבור אימון אישי אצל אדם שהקים בעבר סטארט-אפ או לכל הפחות היה מנהל בכיר בחברה בתחום דומה או בכיר בקרן הון סיכון. זו רק דוגמה. הכוונה היא, שלדעתי מאמן יוכל לתרום לי באפיק המקצועי רק אם אנו חולקים גישה דומה לחיים ולעסקים. מאמן שיש באמתחתו MBA אך מעולם לא עסק בניהול פעיל, למשל, זו דוגמה למישהו שלא ארצה להתאמן אצלו. או מישהו שהיה בכיר מאוד בחברות גדולות, אך באופן אישי הוא נרתע מיזמות ומחזיק בגישה הישנה של מקום עבודה יציב ובטוח. מה דעתכם? אשמח לתגובותיכם.

einatgross1

New member
בין מאמנ\ת למנטורי\ת

שלום סנטימנט, אני מסכימה איתך בכך שכדאי שמאמן יהווה גם מודל למתאמן- כדאי שהמאמן "יילך את מה שהוא מדבר". גם מאמני ספורט, היו קודם ספורטאים בתחום אותו הם מאמנים.יחד עם זאת, יש מאמנים דגולים לשחקנים ברמה אולימפית, שהם אישית לא השתתפו באולימפידה...כלומר יש גבול להעמדת הקריטריון הדוגמה האישית, כקריטריון לבחירת מאמנ\ת. המאמן הוא קודם כל מומחה בתחום האימון, ורק אח"כ מומחה בתחומים נוספים בחייו, לעניות דעתי. כדאי לבחור מאמנים עסקיים שיש להם נגיעה לתחום העיסקי, כשמציבים את המטרה המרכזית בתחום העיסקי, אך כדאי לבחון את בחירת המאמנ\ת על פי קריטריונים נוספים. מאמן טוב, לדעתי מסוגל ללכת עם הרצונות והאמונות של המתאמן, גם אם הם אינם זהים לשלו. אני למשל פמיניסטית, אך איני דורשת גישה כזו ממתאמני, וגישתי אף לא מוזכרת אם היא אינה רלוונטית לאימון, ולמתאמנ\ת. כלומר מבחינתי מאמנ\ת צריך להיות קודם כל לויאלי למתאמן ולאימון, ורק אח"כ לעמדותיו הנוספות (בגבול מסוים). מבחינתי מנטורין(חניכה) ואימון הם קרובים אך לא זהים. כשאדם מתחיל לשאול אותי שאלות הנוגעות לתחום המקצועי, מבחינתי עברנו לתחום המנטורינג, או ההדרכה בתוך העבודה, ואני מסבירה את הגבול, ואת... תוספת התשלום. תודה,

gillibeskin

New member
ועוד בענין מנטורים, מאמנים וחונכים

מהתעמקות וקריאה רבה בנושא, נראה שהן המינוחים בחו"ל ובארץ והן סוג העבודה שמציעים בעלי המקצוע השונים אינם חד משמעיים . מקובל שמנטור הוא בעל נסיון וידע ספציפי בתחום המבוקש ולכן העבודה עם מנטור הינה לעיתים קרובות ייעוצית יותר מיסודה ופחות שואלת ומציעה לחפש פתרונות ולשאוב מתוך הידע הפנימי של הלקוח, סוג עבודה שמייחסים למאמן. עם זאת מצאתי, שלאנשים שונים ולאנשים הנמצאים בשלבי קריירה שונים מתאים סוג עבודה שונה שהוא גם תלוי ערכים אישיים של אותו לקוח.מתוך הדברים נראה לדעתי, כי חשוב להתרשם מהאדם ומהאינטראקציה הנוצרת עימו כחלק מההחלטה. השם מנטור או מאמן אינו תמיד מעיד באופן מוחלט מה טיב התהליך המוצע.

ramib6

New member
תגובה

אם עסקינן ביעוץ אזי חייב הנסיון הספציפי בתחום במקרים אחריםפ עולם התוכם פחות משנה כי תפקיד המאמן להוביל את המאומן בדרך שהוא בוחר הוא אינו חייב להיות מומחה באותו תחום אלא לגרוםפ ולהוביל את המאומן לחשוב על דרכים ימירתיות לשמור על מחשבה פתוחה וכו וכו. כמאמן אישי ועסקי שהרקע שלו בתכנה איני רואה יתרון משמעותי כאשר אני מאמן אנשים מתחום התכנה לתחונים אחרים. לגבי האם המאמן חי לפי אמונתו זה שאלה אחרת שכמו8בן כדאי שהמאמן יעשה מצה שהוןא מגדיר. רמי

הגבול הוא מאד עדין

ובאמת אין בהכרח צורך לבחור אלוף אולימפי כמאמן שיעזור לך להגיע לאולימפיאדה הבאה. יחד עם זאת, אני לא אבחר מאמן שהידע שלו הוא בתחום האימון גרידא ולא חווה או למד את הענף אותו הוא מאמן. יש חשיבות עצומה לתחום ההתמחות (שנובעת מהכשרה רלוונטית ולא מהחלטה גרידא) - אחרי הכל, יש הבדל עצום בין מאמן כדורסל למאמן שחיה או התעמלות קרקע. ואני אבחר את זה שלמד את האימון הספציפי שעליו אני מדברת. מאחר ורוב האנשים שהלכו ללמוד אימון בספורט עסקו בספורט מתישהו ואיכשהו בחייהם (גם אם לא ספורט מקצועי) - יש סיכוי שהם גם יודעים על מה מדובר מצד המתאמן... ענת

אימון וחניכה (מנטורינג)

לא כל מאמן אישי יכול להיות מאמן עסקי או ניהולי. מצד שני, מנטור עסקי לא בהכרח יהיה מאמן. לפני הכל, אתה צריך להחליט מה אתה רוצה מהתהליך (אימון, יעוץ, חניכה). אם תרצה ידע, אבחון, פתרונות - קח יועץ אם תרצה נסיון מקצועי אישי, הדרכה מבכיר - קח מנטור אם תרצה דרך פתוחה שיש בה את מרחב האפשרויות שאתה יוצר (ועוד כאלה שאתה עדיין לא יודע שתיצור ...) - קח אימון. אם תרצה את שלושתם- גם זה אפשרי בדמות אחת. ויש כאלה. אני מכירה באופן אישי מנהלים גדולים שהפכו להיות מנטורים תוך כדי ניהול. מכירה מנהלים בכירים שהפכו להיות יועצים ומכירה בשנים האחרונות מנהלים בכירים לא פחות שהפכו להיות מאמנים עסקיים וניהוליים. יש להם הרבה ביקוש, בעיקר מתוך אותן הנחות מוצא שאתה יוצא מהן (שילוב בין ידע מקצועי, נסיון אישי וכלים אימוניים). לאחרונה נפגשתי עם אדם מאד מאד בכיר בכוחות הבטחון שרוצה לעסוק באימון כמקצוע הבא שלו בחיי האזרחות. הוא בא לברר איתי איפה לומדים ואיך ניתן להתחיל את המסלול. הרעיון שלו היה לשלב בין נסיון ניהולי וביצועי ענף מאד, לרצון שלו ללוות מנהלים בכירים וצעירים למקום שבו יתחברו נכון וטוב יותר למה שהם עושים. זהו לדוגמא, מאמן (פוטנציאלי...) עם נסיון ניהולי קודם. שבוע נעים ענת

למעלה