מאמן כושר אישי - כמה שאלות

israelmiv

New member
מאמן כושר אישי - כמה שאלות

שלום.

אני מעוניין לעשות שינוי משמעותי בהרגלי הכהתעמלות שלי. האופציות הפשוטות הן לעשות תרגילי כושר שונים בחדר הכושר, בפארק ובבית. אופציה נוספת היא מאמן כושר אישי, ועל כך יש לי כמה שאלות.

קודם כל הייתי רוצה לדעת מה בכלל עושים עם מאמן כושר אישי? האם זאת התעמלות רגילה עם תרגילים שנבחרים על ידי המאמן כמתאימים ביותר למתאמן?

מדוע יש צורך בכלל במאמן? הרי התרגילים הבסיסיים הם לא סוד גדול. למה מדריך חדר הכושר לא מספיק? אני מניח שמי שחשובות לו דקויות במבנה הגוף ירצה פיקוח צמוד, אבל אם המטרה היא בריאותית\להעלות קצת גוף, האם יש טעם במאמן כושר? או שאולי הצורך הוא למי שחושש שלבד הוא יזניח את האימון, מעין מסגרת מחייבת?

האם שעה בחדר הכושר ושעה עם מאמן הם אינטנסיביים באותה מידה?

MidNight Flame

New member
שאלות יפות, כמה תשובות בתור מאמן אישי

תפקיד המאמן הוא להבין את צרכייך ומטרותייך (והמגבלות שיש - זמן, פציעות וכו') ולמצוא בשבילך את הדרך האופטימלית (מבחינת האימון) למטרה.

מדוע יש צורך במאמן זו שאלה גדולה יותר.
זה אימון רגיל עם תרגילים שנבחרים ע"י המאמן כאמור בהתאם למטרותייך (בהנחה שהמאמן יודע מה הוא עושה), למה יש בזה צורך? ביצוע נכון של תרגילים הוא עניין לא כל כך פשוט.
עבודה עם מכונות ושלל שטויות וגומיות הם לרוב יותר גימיק מאשר אימון, התרגילים האמיתיים בעבודה עם מוט, קטלבל ושלל תרגילי משקל גוף דורשים ידע והכוונה והמון תרגול.
לא פשוט בכלל לעשות את זה לבד.
מנגד יש כאלה שזקוקים למאמן כי בלעדיו הם לא מתאמנים, זה כבר עניין של מנטליות ורוב האנשים לא כנים מספיק עם עצמם כדי להבין אם זו הסיבה או לא.
שעה בחד"כ לרוב לא אינטנסיבית באותה מידה כמו עם מאמן. מה שכן חשוב שתבחרי מאמן עם המלצות וניסיון וזה לא תמיד פשוט לעשות.

בברכה,
מייק.

למעלה