מאמן, מהו למעשה?

Bonny M

New member
מאמן, מהו למעשה?

לילה טוב, לאחר דין ודברים עם חברה שנפגשת עם מאמנת, ולאחר קריאה באתר של איש מקצוע (?) מסוג זה, נותרתי עם מספר שאלות שעל שום מה אין לי תשובה חד משמעית לגביהן, מה שמעלה בי סקפטיות אחד גדולה. 1. מה תפקידו של מאמן הלכה למעשה? 2. מהי ההכשרה המקצועית שעליו לעבור? 3. האם יש פיקוח על המקצוע? 4. איפה ניתן בארץ ללמוד את התחום ומהם הקורסים/ התחומים הנלמדים? אודה לתשובות, גלית.

tlingit

New member
הי Bonny M ../images/Emo13.gif

בצורה מקוצרת, תפקידו של המאמן לעבוד בשותפות עם המתאמן כדי להגדיר את מטרותיו לברר את היכולות והמגבלות בהן ניתן להסתייע או להתחשב, לבנות את הדרך להשגתן ולבנות תובנות והרגלי עבודה שישמשו בידיו בהמשך הדרך. כל אחד מאלה דורשים עבודה, שנעשית במשותף על ידי המתאמן והמאמן המחזיק "ארגז-כלים" שהוא המתודה של האימון האישי המשמש לכך. אין בינתיים בארץ פיקוח על המקצוע. לכן גם אין הגדרה של ההכשרה המקצועית שחובה לעבור. מה שכן, מאמנים אישיים המכבדים את עצמם ואת המקצוע לומדים את הכלים המשמשים באימון בקורסים וממאמנים ותיקים - ויש כמה אסכולות שמגדירות סגנון עבודה, כלים ומתודולוגיה שונים. איפה ניתן בארץ ללמוד - גשי למדור הקישורים שלנו (על ידי לחיצה על המילה 'קישורים' בפס הכחול בראש העמוד הזה) ובקטגוריה ' איפה מלמדים אימון אישי ' תמצאי קישורים לרוב (אם לא כל) בתי הספר ללימוד אימון אישי בארץ. בקשר להתלבטות איפה לבחור ללמוד אני יכולה להפנות אותך למאמר בנושא במדור המאמרים שלנו - מגיעים אליו גם דרך הקישור 'מאמרים' בפס הכחול למעלה, ולתשובה יפה מאד שנתנה ענתוצאות לשאלת ההמלצה על מקום לימוד טוב: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=978&msgid=55849738

einatgross1

New member
מאמר

שלום לך גלית. אני מצרפת קישורית למאמר באתר שלי, על תפקידה של המאמנת. יש בפורום הזה מספר מאמרים בנושא. אם תכתבי בגוגול מאמנ/ת תוכלי לקבל קישוריות למספר רב של מאמרים בנושא, וגם מקומות נוספים, מעבר לאלו שמוזכרים בפורום (הנפלא הזה) שמכשירים מאמנים. כמובן שהנושא מהווה דיון למספר שעות לפחות בקורס הכשרה למאמנים. אני מודה לך שאת מאפשרת המשך דיון בנושא בפורום. באתר שלי יש גם פרטים על קורס הכשרה שמתחיל בקרוב- ב-25 בספטמבר. תוכלי ליצור איתי גם קשר במסרים בנושא, או בפורום הנוכחי. גלית, מעבר לסקפטיות,מה היא הסיבה שהחלטת להעמיק בבדיקת הנושא?

היי גלית,

1. מאמן הוא אדם שרכש כלים ומתודולוגיה כדי לעזור למתאמן לצעוד בדרך האפקטיבית ביותר כדי לממש את היעדים שלו. בדרך, הוא עוזר למתאמן לפגוש את החזון האישי שלו לגזור תכנית יעדים וליצור מבנה לפעולה. הצעידה אל המטרות מלווה במפגש עם הכוחות המניעים קדימה (עוצמות, יכולות, מחוייבות), חיזוק שלהם ובניה של כוחות חדשים ןבמפגש לא פחות חשוב עם הכוחות הבולמים - פחדים, פרדיגמות, תירוצים וכו') 2. ההכשרה המקצועית מחולקת ומשולבת. ישנם קורסים המכשירים לתפקיד הזה. חשוב (מאד!!!!) לבחור את המקום הרציני והנכון ביותר ולא לרוץ אחרי כל מיני אופציות אינסטנט . בנוסף, מומלץ (לדעתי) לא להסתפק בתכנית ההכשרה הבסיסית ולחפש את אותם מקומות שנותנים גם הכשרות מתקדמות לבוגרי התכנית הבסיסית. קורסים של 3-4 חודשים לא מספקים כהכשרה מקצועית ולכן חשוב להמשיך ללמוד ולהתפתח כי יש המווווון מה לקבל בתחום הזה. 3. אין עדיין פיקוח על המקצוע. 4. מקומות לימוד מצויים בשפע. באופן טבעי ינסו אנשים להמליץ לך על מקום ההכשרה שלהם כעל הטוב ביותר. אני נגד המגמה הזו ולכן, ממליצה לך לברר על בתי הספר המובילים (תוכלי לראות חלק מהם גם כאן, במקום המתאים, גם האינטרנט יעזור במידע אם תחפשי תחת coaching ), לראות כבר מהאתרים מי רציני ומי לא, ליצור קשר, ללכת לערבי מבוא ולדבר עם ממליצים. ההכשרה היא דבר רציני וכך חשוב להתייחס לזה. מקווה שעזרתי קצת יום טוב, ענת

ramib6

New member
תגובה

שלום לך גלית קיבלת תשובות מאד מלאות ומאד טובות נהניתי בעצמי כמאמן לקרוא אותם. אימון זה פשוט לקחת את המושכות של החיים שלך לידיים שלך ולא להשאיר אותם לאחרים. איפה ללמוד יש הרבה בתי ספר גישות שונות וכו צריך ללכת לערבי מבוא ולהחליט מהבטן. אל תחליטי בגלל מחיר . אני עובד היום בשיתוף עם חברת כריזמה על פתיחת קורס אימון מקיף עם דגשים של אימו "יהלום" מחד אימון רוחני מהצד השני , ופסיכולוגיה התנהגותית (קוגנטיבית מהצד השלישי . כל אחד מביא הת ההתמחות שלו ואת הידע שלו לבנייה של הקורס. זהו שלך רמי

Bonny M

New member
עדיין לא ברור לי.

אני מודה לכם על התגובות. אין בכוונתי ללכת ללמוד קורס בנושא, יש לי תחום לימודים אקדמי שאני מרוצה ממנו עד מאוד ומתעתדת לעסוק בו. עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה החשובה ביותר ששאלתי: מהם התחומים הספציפיים הנלמדים? קראתי (ואולי לא הבנתי נכון) שניתן להסתפק רק בקורס לימוד אחד על מנת "לרכוש" את המקצוע. זה נשמע לי מאוד חובבני, לא מקצועי ואף שרלטני. בנוסף, אם אין זה תחום מוכר ומבוקר, לא הגיונית לי העלות של המפגשים. מבירור קצר שערכתי, ללכת לטיפול אצל ד"ר לפסיכולוגיה התנהגותית, עולה כמפגש עם מאמן. אם כך, ועקב התקלות בקב' מאמנים שיצאו בהכפשות נגד הפסיכולוגיה, במה מאמן עדיף או טוב יותר מטיפול עם פסיכולוג התנהגותי או כל פסיכולוג שהתמקצע בתחום אחר בפסיכולוגיה? תודה, גלית

תשובות אפשריות לשאלותיך

התחומים הנלמדים קשורים למקום הלימוד ולדגשים השונים במכללות שונות. בין הנושאים שלמדתי: מודל האימון, כלי האימון, כיצד לאמן, כיצד להיות מאמן עם אתיקה ויושרה. בין השאר, הושם דגש על ההבדל בין אימון לטיפול וכיצד להישאר בתחום האימון ולא לגלוש לטיפול. לגבי עלות: היא נגזרת מהערך הרב שיש למאמן טוב עבור המתאמן שלו, וכמובן גם מהיכולת השיווקית...
טווח המחירים עבור אימון הוא רחב ביותר, ואפשר למצוא אימון טוב גם בפחות (למשל, מאמנים מתחילים). אפשר למצוא גם מאמנים מקצועיים ו"יקרים" מאוד, הרבה יותר ממטפל התנהגותי
לגבי הכפשות של מאמנים על פסיכולוגים: לא שמעתי לא יודעת. אישית אני לחלוטין לא שותפה לדעה שכזו, ואני מאמנת. אני רואה בפסיכולוגיה ובאימון מקצועות משלימים. יש לי כבוד רב למקצוע הפסיכולוגיה ולפסיכולוגים! לעתים, אני מציעה למתאמנים לפנות לטיפול בנושאים שאינם אימוניים, אם אני מזהה כאלה. לגבי מה עדיף או טוב יותר? זה תלוי במקרה. יש מקרים בהם מתאים יותר אימון, יש מקרים בהם מתאים יותר טיפול, ויש מקרים בהם מתאים השילוב...

למעלה