מאמן מומחה -האם זה משנה?

צביקה38

New member
מאמן מומחה -האם זה משנה?../images/Emo35.gif

מה דעתכם, האם מאמן צריך להיות מומחה בתחום האימון? האם מאמן המאמן איש עסקים צריך לבוא מהתחום העיסקי? האם מאמן לזוגיות צריך להיות קודם דוגמא אישית? האם מאמן שאינו מהתחום יכול להיות "אורח לרגע הרואה כל פגע" ובכך דווקא לסייע? מה דעתכם חברים? יום נפלא צביקה ברגמן

דגנית65

New member
מאמן מומחה

אני חושבת שמאמן צריך להיות הכי טוב ובסביבה הכי חזקה שלו בתחום האימון. בסך הכל אנחנו רוצים לתת הכי טוב למתאמנים, וכדי לתת הכי טוב צריך לבוא ממקום של ידע. מה זה מוחמה? אני לא יכולה להגדיר מומחה אני חושבת שהתוצאות בשטח מוכיחות את מומחיות המאמן. לגבי זוגיות לדוגמא: אני חושבת שכל זוג עובר תהליך כזה או אחר עד למציאת האיזון. אני לא מכירה דרך אחת שנכונה לכלל הזוגות. בכל מקרה דוגמא אישית מתאימה אולי לסוג מסויים של זוגות ואצל אחרים היא הרת אסון. אם כך מי יקרא "מאמן מומחה"? לדעתי, האישיות של המאמן, ניסיון חיים, ונסיון בתחום, הם קריטריונים ל"מומחיות" המטפל אם ניתן להגדירו כך.

מה בין חונך, יועץ ומאמן

האם מאמן כדורסל צריך להיות שחקן כדורסל לשעבר? האם פסיכיאטר צריך להיות משוגע לשעבר ??? אני אציע אבחנה קצרה בין חונך(מנטור), יועץ ומאמן: חונך - מגיע ממקום של נסיון. לדוגמה - מנהל בכיר שעובד עם מנהל זוטר, הקשר נובע מהנסיון היותר משמעותי שלו. יועץ - מגיע ממקום של ידע. לדוגמה - יועץ פיננסי, שנותן ייעוץ מבוסס על הידע המלא שלו ולכן העדיף בנושאים הפיננסיים. מאמן - מגיע ממקום של יכולת להוביל חקירה משותפת, לשאול שאלות, לשקף ולהרחיב את נקודת המבט. מה היתרון והחסרון לאמן מישהו בתחום המוכר למאמן? היתרון - שליטה מלאה בשפה, בעולם המושגים, באתגרים ובקשיים. החסרון - סכנה להחלפת הכובע מ'מאמן' ל'חונך'. אני כותב 'סכנה' כי זה כובע אחר לגמרי, בו הזרקור עובר מהמתאמן אל ה'חונך', וכאן ה'חונך' מתחיל לדבר ממקום של נסיון. וזה אולי מפסיק להיות אימון... מה המינימום הנדרש לדעתי ממאמן? להכיר את השפה ואת עולם המושגים של המתאמן, וזאת כדי להיות מסוגל להבין מה אומר לו המתאמן. לדוגמא - אם המתאמן אומר "אני מאוד לחוץ בגלל הדו"ח הרבעוני לקראת ההנפקה שבוע הבא" כדאי שאני אבין את המילים והמשמעות הבסיסית שלהן. לסיכום - הנסיון והידע של המאמן בתחום עולמו של המתאמן לא מפריעים, אם שמים לב לא לגלוש מהמקום של 'מאמן' למקום אחר... עמירם.

מ א מ נ ת

New member
להשאיר את הידע בצד

אני אישית מאמינה, שבתור מאמנים טובים, אנחנו יכולים להשאיר את הידע בבית ולבוא אל המתאמן ממקום נקי של הקשבה אוטנטית, נדיבה,ממקום של מיקוד היכולות שלו וממקום של שאלות מפנה נבונות אשר יאפשרו למתאמן למצוא את התשובות בליבו פנימה. להערכתי הווית המאמן קודמת למומחיות שלו בתחום זה או אחר... ימים מבורכים! עדה כהן [email protected] www.morcoach.com

tlingit

New member
ברוכה הבאה מ א מ נ ת ../images/Emo140.gif

יופי שאת מצטרפת אלינו לפורום
מרתק לראות עוד נקודות מבט ומחשבות
אני מזמינה אותך להציג קצת את עצמך, אם את רוצה
לקרא בדפי הפורום הקודמים, להכיר קצת את הכותבים ואת נושאי הדיונים, ולעיין בכללי הפורום, במאמרים
ובקישורים
שלנו באיחולים לדיונים מרתקים ופורים

גילירחל

New member
../images/Emo39.gifתשובה לעדה

אם המאמן יבוא למתאמן רק ממקום של הקשבה אוטנטית לא יתרחש שינוי במקום שהמתאמן מבקש שינוי . שילוב של ידע,מקצועיות,תובנות ולהיות מאמן Good enough הם לדעתי השילוב המנצח של אימון טוב ונכון. שיהיה לכולם יומטוב. גילי גרשטל מאמנת במצבי דכאון,חרדה ומצבי רוח במעגל החיים [email protected]

אני תמיד שואלת את עצמי...

"איזה מאמן אני הייתי מעדיפה" לאן ולמי הייתי פונה לאימון ? זהו לדעתי המבחן האמיתי. מה שאני הייתי עושה כמתאמנת - יהיה עבורי קנה המידה כמאמנת. אם אני מבקשת אימון עסקי בשילוב שלי בתפקיד חדש בארגון - לא יודעת אם הייתי בוחרת אדם ללא ידע ניהולי, ארגוני, עסקי שבא רק מ"תובנות אנושיות כלליות ומהקשבה נקיה". זה לא מספיק לי. אם הייתי רוצה אימון זוגי או משפחתי הייתי בוחרת אדם שיש לו ידע בתחום הזוגי או המשפחתי (= ידע מקצועי ולא זוגיות נפלאה. שהרי את האחרונה לא אוכל לחקור). אם אני בוחרת life coaching לעצמי, לא בהכרח אחפש מי שעבר משברים כמו שלי אלא את זה (או זו) שיש להם ידע נוסף במודעות, התפתחות אישית וגם עברו דבר או שניים בחיים. אימון בנושא דיאטות, הייתי יכולה לקחת ממי שלא תזונאי (היינו לא מומחה) כשאני מלווה את עצמי במומחה שכזה ומשתמשת באימון כתבנית תחזוקה. מאידך, לא הייתי בוחרת מאמן רופס ושמן לאימון שכזה. אז מומחה ? לפעמים ודאי שכן, תלוי דוגמא אישית ? כן. דוגמא להוויה אימונית, לאו דווקא לחוויה הזהה לשלי מאמן נייטראלי, נטול ידע ומצוייד בהקשבה, הגיון בריא וכלים ? גם כן. שוב, תלוי מתי. (היה לי אחד כזה. לאימון מאד קונקרטי שלקחתי. הצלחה עצומה. אבל לא הייתי לוקחת אותו לכל אימון בכל עניין. באופן כללי, אני בעד חיזוק של ידע. עוד לא מצאתי שהוא מזיק. לעומת זאת מצאתי שהוא חסר לעתים. רק טוב ענת

להיות מומחית באימון

אצטרף לסוגייה ואחזק את עמדתה של עדה. המאמן צריך להיות מומחה באימון. ידע בתחום האימון אינו מזיק, כמובן, אך אינו הכרחי. ושוב אנחנו נוגעים בגישות השונות לתהליך האימון ולתפיסה של מהו אימון. כאשר אני מאמנת, איני מגדירה את התחום. המתאמן בא אלי כאשר הוא רוצה אימון על מטרה מסויימת. אולם העבודה מתחילה במיפוי החיים שלו והמטרות בתחומי החיים השונים. החקירה שאנחנו עושים תציף נושאים נוספים שייתכן ולא התכוון מראש להתאמן עליהם, אך תהליך החקירה מביא אותו לבחור בהם.לדוגמה: יכול להיות שהמתאמן הינו מנכ"ל של חברה והמטרה שלו קשורה לתוצאות העסקיות שלו, ואילו המיפוי ישים על שולחן העבודה שלנו יחד דוקא את היחסים שלו עם הילדים או את העובדה שהוא אינו מקדיש תשומת לב לWELL BEING שלו. כל אלה אינם קשורים לעסקים באופן ישיר, אך בהחלט קשורים לפניות שלו להשיג תוצאות בעסקים. מכאן, שנראה לי שהשאלה אינה באה מתחום האימון האישי, שבו מה שנדרש הוא מומחיות בתהליך האימון. יחד עם זאת, ברור, שכל נושא שעולה במהלך האימון ומסתבר שהמאמן מתמצא בו, ישל לו ידע וא נסיון, יכול להוסיף - תוך אותן ההסתייגויות שעלו אצל קודמי . ברכותי.

למעלה