מאמנות/ מדריכות או סתם רגישות

אמא לה3

New member
מאמנות/ מדריכות או סתם רגישות

יש לי שאלה מאד קשה, מה עושים אם יש לי מתעמלת (כבר די ותיקה), רמה עממית (פליק פלאקים,קפיצות ידיים, ס. קדימה), אבל היא חזרה מחופשת הקייץ והיא שוקלת קרוב ל100 קילו!!!!!!!!!! היא מבצעת את האלמנטים נחמד, אבל, אני מפחדת נורא לשמור לה, אם היא תעשה איזה שטות אני לא יודעת אם אני אצליח לשמור לה. איך אומרים לה בעדינות ובלי לגרום נזקים שהיא חייבת דיאטה דחוףףףףףףףף, לצערי אין לי קשר עם ההורים שלה. יש למישהי/ו רעיון?

רעיונות

קודם כל לדעתי כן צריך ליצור קשר עם ההורים שלה, לא רק בגלל ההשמנה, בכלל, זה נורא חשוב. לגבי ההשמנה- את יכולה לדבר על הנושא עם כל הקבוצה בבת אחת וכך להעביר את המסר בצורה הזאת. ככה היא ואת לא תרגישו לא נעים, וגם בנות אחרות יקבלו את המסר. אם את רוצה להשקיע, את יכולה גם להביא תזונאית מקצועית. אני מכירה מישהי שיתכן ותהיה מוכנה להגיע. דברי איתן על גיל ההתבגרות ועל השינויים הגופניים שחלים בגיל זה, על חשיבות אכילת ירקות, אכילה בארוחות מסודרות והימנעות מחטיפים ומתוקים בין הארוחות. תוסיפי גם שכל אחת מוזמנת אלייך להתייעצות אישית בנושא, תשכנעי שכדאי ותגרמי להן להרגיש בנוח עם זה, ואז יתכן והיא תגיע אלייך להתייעצות בנושא מיוזמתה. בקשר לשמירות, אני לא חושבת שבכלל מומלץ להעמיס משקל של 100 ק"ג על מפרקים קטנים כמו כפות ידיים ובטח שלא ממצבי קפיצה, כך שבכלל אולי עדיף לה להימנע מפליק-פלקים. כמובן שאם נורא רוצים אפשר להשתמש בשומרת נוספת, כך שיהיו שתי שומרות משני הצדדים.

gymhaifa

New member
השמנה

אני מתארת לעצמי שלפני כן היא לא היתה כל כך רזה... או שכן ? בכל אופן, אסור לשמור עליה, כגע שתתמקד ותעשה כל מה שהיא מבצעת לבד, בעיניין ההשמנה, יש לנו ילדה שהעלנו לנבחרת למרות שהיא מלאה, שוחחנו איתה, הסברנו לה שחשוב לה לשמור ולרזות על מנת להתקדם בתרגילים, הסברנו לה את החשיבות של המשקל בהתעמלות ובכלל לחיים. בהתחלה היא נפגעה, והשתתקה ( עשינו את זה בעדינות, ) בשיעור לאחר מכן היא הגיע לספר לנו איך אכלה הרבה סלט ולא נגעה בחטיפים וכו'.. כך שהיא בעצם לקחה את זה למקום הנכון ואפילו העריכה והודתה. היא צריכה להבין שזה שאת אומרת לה את זה זה מראה על אכפתיות. ותודה לנועה חורש על הרעיונות בתשובתה. לקחתי משם המון.

PRIHADAR

New member
וואו, זה חתיכת

נושא , זה יותר לשיחה, ולא להתכתבות בפורום, אבל אני אנסה. הבנות כתבו נכון לדעתי, וחובה חובה לתת את ההכוונה, ולא רק לומר לילדה " להפחית משקל" כולנו יודעות פה מה עלול לקרות לילדה שמנסה לבד ללא ידע... דברי קודם איתה לבד- בשיטת ה"סנדוויצ' " -פידבק חיובי בהתחלה ובסוף, אך באמצע את הדברים הפחות נעימים... שבטח היא מרגישה בעצמה, שאולי קשה לה להתעמל, ושאפשר לעזור בזה. שהיא לא תוכל לעשות הרבה אלמנטים עם מעוף לאורך זמן במצב הזה, אבל יש פיתרון. וזה יכול להיות אפילו כיף, והתוצאות- עוד יותר. אבל: זה צריך לבוא מתוך הבנה ורצון אישי שלה, ושלה בלבד, והכי הכי חשוב: שלא תנסה לבד!!! להסביר שזה עניין לבעלי מקצוע יחד איתה, לא לבד אף פעם. יחד עם המאמנת, או תזונאי/ת שהמאמנת תפנה אליה. תמיד! תאמרי לה גם שאת תדברי עם ההורים שלה (שזה לא יהיה מאחורי הגב שלה- זה לא נעים, היא עלולה להבין את זה לא נכון, וגם- היא ילדה גדולה כבר, ואפשר לשתף אותה), ושתסבירי להם. ואז כמובן תעשי את זה- דברי איתם ותגידי פחות או יותר אותו דבר, כמובן באופן מעודד, ולא כועס/פוגעני וכו'..... לכל שאלה- צרי קשר במסר- אוכל לתת לך הכוונה טלפונית. אני לא מכירה אותך, אבל נראה לי שאפשר לסמוך שתעשי את זה טוב! בהצלחה! הדר

PRIHADAR

New member
הי...

תעדכני... מה עשית בסוף? מה אמרת? איך היא הגיבה? ההורים? או שהחלטת בכלל לא לגעת וזהו.... מסקרן אותי לדעת איך זה המשיך....

אמא לה3

New member
כרגע עדיין

לא יכולתי לצור איתה שיחה אישית, אבל אני בהחלט מתכוונת לעשות את זה... בכל מקרה אני מנסה בעדינות ר ב ה לרמוז לה, בנתיים אתמול היא הפתיעה אותי כשעשתה על קפצית סלטה קיפול קדימה מדהימה!!! היא עושה פליק פלאקים יפים מאוד מהמקום וגם הערביות שלה נחמדות ביותר אבל אני מפחדת לשמור לה רצוף, אם היא תפספס משהו אכלתי אותה, אני לא אצליח לסחוב אותה

למעלה