מאמנים - אימון - ומה שביניהם

מאמנים - אימון - ומה שביניהם

פעם, כשרק שמעתי על נושא האימון, (לפני כשנה וחצי) הבנתי שמשהו גדול עומד לכבוש אותנו בסערה, וזה לא יהיה משהו עונתי או אופנתי, אלא משהו שיתפוס את כולנו במקודם או במאוחר, ויהפוך לכלי שכמעט כל אחד ישתמש בו בצורה זו או אחרת. נאמר גם שהאנשים אשר יוכשרו לאימון, יהיו אנשים אשר יתמכו ויעזרו לאנשים אחרים, להתקדם ולפרוץ קדימה, וכך הם גם יעזרו לאותם אנשים למצות את מלוא הפוטנציאל שבהם בכל תחום שירצו, ובאותה עת, המאמנים עצמם יהפכו לאנשים טובים יותר. מטרת העל להבנתי היתה, להפוך אותנו כחברה, לאנשים טובים יותר יותר ! (וכל זה רק הקדמה לשאלה הבאה) האם יש מי מכם, אשר לקח או רוצה או מתכנן לקחת בעתיד, נושא, אדם, קבוצת אנשים או רעיון אשר חשובים לו כאדם ולנו כחברה, על מנת לתת מעצמו, תבונתו ויכולתו לראות ולגרום לדברים לזוז קדימה, עלמנת לשפר את המצב הנוכחי של אותו גורם ?? דוגמא - עזרה לנשים חד הוריות במתן זכויות ל... YYY הקמת קרן מלגת לימודים לילדים ש XXXX הערה קטנה - אני לא מגיע מתחום האימון, אלא רק מהצד השני שלו, ואם חטאתי במושגים, או בלבלתי אותם, מתנצל מראש. מצטער גם אם אני כמי שלא נקרא "מאמן", פולש לפורום לא שלי, ושואל שאלות, אבל התשובות שלכם מרתקות ונקראות בשקיקה רבה. תודה.

tlingit

New member
הי תפוס ברשת ../images/Emo13.gif

כיף לשמוע שאתה נהנה לקרא בפורום שלנו
לשאלתך אני יכולה לענות לגבי עצמי כן יש לי כוונה לעשות בדיוק את הדברים שתיארת כל כך יפה, אני חושבת שכך אני כבר עושה בנושאים ובתחומים שמעניינים אותי ובוודאי מתכננת להמשיך כך. כאשר כל אחד פועל ומקדם תחום שמעניין אותו אנחנו ביחד יוצרים שינוי כולל, גם אם כל אחד עושה משהו קטן באיזה הקשר אתה שואל, או, מה העלה אצלך את השאלה הזו?

../images/Emo13.gifהיי תפוס

באופן טבעי אנחנו מנסים לחבר בין תחומי הענין שלנו לבין הכישורים, הכשרונות והמיומנויות שאיתנו. באופן כזה, תמצא אנשים שמתגייסים לעזור בתחומים טכניים או אחרים שנרתמים לטפח מנהיגות בשכבות חלשות וכן הלאה. אני מניחה שעם המאמנים הוא דומה. יהיו כאלה שירתמו את היכולת והמיומנות לטובת האפשרות להייטיב עם קבוצות או מגזרים באוכלוסיה ויהיו כאלה ...שלא. אני מכירה מאמנים שנותנים אימון אישי בהתנדבות לבני נוער שזוהו כבעלי פוטנציאל בקרב שכבות מצוקה (במסגרת ארגון העוסק בזה) אני מכירה מאמנים שמתנדבים לתת אימון לנכים מכירה קבוצה שעובדת בהתנדבות כמאמנים בכפר נגמלים ואישית - אותי מעניין להתנדב ולאמן נשים ממעגלי מצוקה שונים בכיוון של העצמה. באופן כללי, ולא רק למאמנים, יכול להיות פער בין הרצון שלך לעשות משהו למען... לבין האפשרות, הזמן, היכולת (או סתם עצלות). זה נכון למאמנים כמו למגזרי עיסוק אחרים. ומלה אחרונה, המקום הזה לא שייך רק למאמנים אלא גם למתאמנים או לכל אדם שנושא האימון מעורר בו עניין. אתה ברוך ומבורך בבואך לכאן ואנא - המשך להיכנס, להציץ וגם לשאול. אור ואהבה ענת

עפרה ד

New member
בדיוק השבוע היתה לי פריצת דרך../images/Emo9.gif

אחרי החגים אני מתחילה לאמן נוער במסגרת יחידות לקידום נוער. היה לי מאוד חשוב להגיע דווקא לנוער שנמצא מחוץ למסגרת לימודית ושהמצב הסוציואקונומי שלו לא משהו. אני חושבת שדווקא שם עבודת האימון חשובה, ולא הייתי רוצה למצוא את עצמי עוסקת בתחום שרק מי שמבוסס כלכלית יכול להרשות לעצמו, במיוחד כשהעבודה היא עם נוער, שם הגדלת הפערים בעייתית במיוחד בעיני.

איחולי להמון המון הצלחה

האמיני בעצמך ביכולות המקצועיות - והאישיות. האכלוסיה שאת מאמנת בהחלט מאד מאתגרת, ואין לי ספק שהאתגריים המקצועיים יעצימו אותך ברובד האישי. שולחת לך מכל הלב המון המון

tlingit

New member
../images/Emo50.gif

כיוון לא פשוט נטלת על עצמך
המציב אתגר מקצועי ואישי מעניינים נשמח מאד לשמוע חוויות וסיפורים

היי עופר

היי עופר. קראתי את ההודעה שלך והייתי סקרן . אתה נמצא בתהליך של אימון ואם כן אתה יכול לנדב קצת מידע על האימון שבו אתה נמצא ,מטרות רצונות וכאלה ? האם האימון קידם אותך אל מטרותך ? אני ממש אשמח לשמוע פרטים קצת על החוויה שלך ואני מבקש זאת (כמובן רק עם אתה מכון וכלום לא מחייב) בגלל שגם אני נכנס לתהליך של אימון והייתי מעוניין לשמוע קצת מה זה עשה לאחרים. תבורך.

למעלה