מאמנים/מאמנות

חן M

New member
מאמנים/מאמנות../images/Emo66.gif../images/Emo68.gif

שלום לכם
קודם כל ברצוני להודות לכם על זה שאתם עונים לשאלות המתאמנים ומשתדלים לעזור...
אך מאוד מאוד חסר לי שמאמנים/מאמנות לא שואלים שאלות ולא מתדיינים ומתייעצים על נושאים שונים הקשורים לאימון האישי וטיפול במתאמנים... ידוע לי שיש להרבה מאמנים/מאמנות סוג של "הגנה" של "אני יודע הכל" ובגלל זה כמעט ולא רואים בפורומים השונים שאלות של מאמנים, ומאמנים לרוב רק עונים על תשובות אך דעו לכם שדוקא דרך העלאת השאלות והדיונים על הנושאים השונים תגרום לכם לחדד דברים מסויימים. הפורום נועד למאמנים ומתאמנים אך אני מקווה שבפורום הזה נגרום לכך שרמת הדיונים תעלה וזה יקרה רק בעזרתכם... וכשזה יקרה מאמנים ומתאמנים יבינו יותר את הנושא ויחשפו ליותר ידע מקצועי... מקווה שהפנמתם את המסר לילה טוב חן

eyes55

New member
אני הראשון?

אני כנראה מתחיל לאמן קבוצה של אנשים חולי סכרת. אשמח לשמוע מה יש לכם להגיד בעיניין כי אני לא בטוח שאני מכיר את כל המגבלות והשיטות לאמן קבוצה כזאת. אימנתי חולי סכרת בעבר אך רק בתחום המכון כושר וכאן כנראה לא יהיה מכון כושר ולכן אשמח גם לעיצות. תודה

חן M

New member
../images/Emo13.gifמזל טוב...

תסביר קודם איזה סוג אימון אתה מאמן קבוצה זאת... הליכה?סטודיו?מה מאפיין את האימון? מהם הדגשים שאתה יודע בוודאות שצריך לשמור עליהם?

חן M

New member
עוד שאלות..

מהם מאפייני הקבוצה? גיל? סוג הסוכרת 1/2? אנשים עם רקע ספורטיבי כלשהו או לא? קבוצה הומוגנית/הטרוגנית?

eyes55

New member
אז ככה:

אין לי מושג במי מדובר, מתברר שחולת סכרת שאני מאמן היא ראש אגודת סכרת (או משהו כזה) באיזור. היא כנראה התלהבה מהאופן אימון שלי והיא ביקשה ממני לבוא ולאמן את הקבוצת תמיכה של חולי סכרת. ממה שהבנתי האנשים לא מתאמנים ואם כן אז כל אחד באופן פרטני ולא בתור קבוצה, הסוג של האימון יהיה כנראה הליכה, כנראה יהיו שם נציגים של 2 סוגי הסכרת, גילאים משתנים אבל אני מאמין שכולם יהיו מעל גיל 20. הדגשים שאני מכיר הם: לצאת לאימון רק אחרי שכולם בדקו רמת סוכר בדם והיא מעל 110. מצויידים בקוביות סוכר. עדיף להתאמן בבוקר כי הסוכר יותר גבוה. לא אימונים עצימים. ולא אימונים שמעל חצי שעה מבחינת אירובי. השאלה היא - מה אני לא יודע שאתם יכולים לחדש לי... אה, דרך אגב: תודה BOOM

חן M

New member
נשמע טוב...

בדקת אפשרות של שילוב של תזונאית קלינית מוסמכת עם התמקצעות וניסיון בתחום לקבוצה הזאת??? שילוב כזה של ספורט ותזונה נישמע לי מעולה... מה לגבי תרגילי התנגדות?גמישות?קוארדינציה?

חן M

New member
תוספות:

בהיבט בטיחותי ברור שאתה אמור להיזהר מפציעות של אנשים... אך אני מסב לצומת לבך שאצל אנשים סכרתיים ישנו מצב של פצעים שאינם מחלימים מהר יכולת הריפוי היא איטית יותר כך שצריך להיזהר בהליכה בחוץ מנפילות וכו'... בסכרת טייפ 1 בסיס המחלה נגרם ע"י מחלה אוטואימונית שפוגעת בלבלב ואז יש חוסר באינסולין וחולים אלו זקוקים לזריקות של האינסולין. בסכרת טייפ 2 נגרמת ע"י גורמי סיכון כגון:גנטיקה,השמנה,תזונה לקויה וכו'... בסכרת מסוג זה יש פגיעה בכל איברי הגוף: כליות,עיניים,עצבים,גפיים וכו'... במצב שכזה החולים מקבלים טיפול שמנסה לאזן את הגוף ככל שניתן ע"י: תרופות,שמירה על משקל[תזונה],ספורט בהתאמה לפי יכולת או המצב הבריאותי של החולה... כמו כן חולים אלו תמיד יהיו במעקב צמוד ע"י רופא ... לדעתי חוץ משילוב התזונאית נסה לארגן להם פעם בכמה זמן מעין השתלמות לאורח חיים בריא וכד'... עוד טיפ: תמליץ להם על שעוני פולאר ועל מבדק ארגומטרי וזה יתן לך ולהם כלי לבקרה של המאמץ והדופק בזמן האימון

eyes55

New member
אני הוא חלק מההשתלמות

המרכז הזה מציע כחלק מהשירות שלו תזונאים ורופאים, עכשיו הוא רוצה להציע גם אימונים (החלק שלי בעיניין) ארגומטריה לסוכרתי? מותר להם? יש משהו שיסכים לעשות את זה? ממה שאני למדתי, החולה סכת מכיר את עצמו יותר ממני והוא יודע מתי הוא צריך להפסיק ומתי הוא יכול להמשיך, הבעיה היא שאף פעם לא עבדתי עם קבוצה גדולה של אנשים שלא לדבר על חולי סכרת ואני לא סגור על אופן האימון מבחינת יעילות ובטיחות. יש אימון שמשלב את 2 הגורמים האלה באופן גבוה?

חן M

New member
eyes55

תתייעץ עם הרופאים בקשר לארגומטריה... אך לדעתי ניראה לי שכן מומלץ כי בכל זאת אם אדם רוצה להשיג אישור להתאמן אז שולחים אותו לארגומטרי הרי באימון אתה תגרום להם לאיזשהו סף הדרגתי של מאמץ כך שמאמץ בתנאי בקרה של מכשור ואדם המוסמך לכך נראה לי די בטוח... בבקרה באימון עצמו החולה אמור לפעול על פי כמה דברים: -בקרה ע"י מדי דופק -תחושה כללית של האדם לגביו -הנחייה ובקרה של המאמן לאמן באופן הדרגתי אני מניח ומקווה שכולנו יודעים... לא אמרת מה סוג האימון שאתה רוצה להעביר או מה בערך מערך השיעור יכלול... מאחר וציינת רק הליכה אז אני מניח שתתחיל בתרגילי חימום:כללי,ספציפי לאחר מכן הליכה,לאחר מכן שחרור והרפייה אך לדעתי זה מאוד מונוטוני... ואף עשוי לשעמם... נסה לבחון שיטות אימון נוספות כגון :אימון מחזורי,אימון על-מחזורי. או ללכת לפי מה שאמרת אך לאחר ההליכה להוסיף תרגילים לשיפור יכולות שונות בעצימות נמוכה כגון: שיווי משקל,קוארדינציה,גמישות,התמצאות במרחב,וכו'.... מה שאני לא הייתי נותן בטוח לאנשים עם לחץ דם זה תרגילים עם מאמצים איזומטריים,לא הייתי נותן דגש על חזרות אקצנטריות ארוכות[תלוי במומנט ההתנגדות],ולא הייתי נותן עבודה בשיפוע שלילי...

למעלה