השאלה מצויינת בעיניי והיא בדיוק
התמצית של ההתלבטות ישנם חלקים ראשוניים שממש אין איתם בעיה לפי תפישתי. אם אתה מאמן אדם שרוצה למצוא את דרכו בחיים, או אם אתה מאמן אדם שרוצה למצוא את דרכו העסקית בחיים, ישנם כמה חלקים חופפים. למשל: מה הן תכונות העצמאי בעיניו מה הוא מרגיש לקראת השינוי מאיפה הוא שואב את הכח האם הוא יכול להתמיד גם בימים קשים האם יש לו מקורות נפשיים או כלכליים להחזיק אותו בימי משבר מה הוא חזונו העסקי מה הנישות היחודיות שלו איך הוא מתייחס אל שיווק, שרות, מכירה ועוד מיליוני שאלות שבהן סביר להניח שהידע שלך כמאמן מתאימות וטובות. עד פה אני רואה את זה כאימון אישי עם אוריינטציה עסקית. איפה אני מרגישה שצריך את הידע העסקי? כל אותם חלקים שנוגעים בלב המערכת העסקית, מיקום, תחרות, תכנון, צעדים ראשונים וצעדי המשך בפתיחת עסק, יחסים עם עובדים, יחסים מול מתחרים, יחסים עם ספקים. לחצים כלכליים, נפשיים, עסקיים, דילמות ועוד שאלות רבות שמאפיינות חיים של עצמאי בשוק. תלוי מה סוג העסק, יש עסקים שעדיף שיהיה מספיק ידע אם לא לייעץ בתשובות עצמן, הרי לדעת לאן להפנות. גם לדעת לאן להפנות צריך לדעת. בדרך כלל מי שבא מתוך עסקים מכיר טוב יותר את המקורות אליהם כדאי ורצוי להפנות, וזה ידע שנרכש במשך השנים ומתעדכן חדשות לבקרים. ובנוסף יש שאלות גם בפן העסקי שאני מרגישה שיבואו מידיעה אישית. לא יכולה לתת לך תשובות מעבר לזה כי אני באה בדיוק מהתחום, שנים רבות של ניהול בהיי טק ואחר כך באירגונים גדולים אחרים, ואצלי זה חלק מהמהות האימונית שלי ובנוסף אני עושה דברים בתחום שאיני יכולה לפרט פה כי זה נוגד את חוקי הפרסום בתפוז. חשבתי על השאלה מאז הועלתה ואין לי ספק שהיה לי קשה להגיע לכל המקומות באימון, אליהם אני מגיעה היום בקלות, כי הדרך שעשיתי היא דרך ארוכה מתוך העולם העסקי. חשוב לומר כמה דברים: זהו ידע נרכש. לא נולדים איתו. אולי אם מאמן אישי יתאמן עם סופרוויזר ו/או יקרא הרבה חומר על יזמות ועל פתיחת עסק, וחומר על עסקים קטנים ובינוניים ועל ניהול והעצמת עובדים, יהיה קל יותר. מעבר לזה לא יודעת לומר אבל בוודאי אחרים יצטרפו לדיון.