מאמנים עסקיים......????

DE BE

New member
מאמנים עסקיים......????

האם מאמן אישי יכול להיות גם מאמן לעסקים? האם יש פורום למאמנים עסקיים?

אני חושבת שהשאלה הראשונית

היא מהי לדעתך אימון אישי ומהי לדעתך אימון עסקי
אבל אני מאד אוהבת את השאלות שלך וזו לא ביקורת חלילה סתם מחשבה שעלתה לי

מאמן אישי

לעסקים
גם לצורך עסקי רצוי לעבור תהליך של אימון, ואז האימון יהיה אישי עם נושא עסקי.

ובכל זאת....

אם נניח לרגע שמאמן עסקי עוסק באימון מנהלים לנהל טוב יותר את העסק שלהם כך שיתנהל נכון יותר גם בתוכו וגם אל מול הסביבה (אגב, אני מפרידה בין אימון ניהולי לאימון עסקי. אבל אלו ההגדרות שלי) אני מאמינה שאימונים עסקיים ללא רקע ארגוני-ניהולי-עסקי של המאמן יהיו פחות אפקטיבים מאשר כאלה שבהם למאמן יש רקע כזה. בדיוק כמו שאימון לשיפור הזוגיות, לקשיי קשב וריכוז וכו' הם אפקטיביים יותר כשלמאמן יש רקע בנושא. אני לא מאמינה שכל אחד יכול לאמן כל אימון בכל כיוון ובכל תחום. ומתוך הנסיון הלא קטן שלי - יש משמעות רבה לקיומו (או להיעדר קיומו) של הרקע המקצועי. ענת

בזה אני מסכימה איתך במאה אחוזים

לא רואה אפשרות למי שלא מכיר את הפן העסקי, את הבעיות, הפחדים, השיקולים, השיווק, הפן הכלכלי וכו' כמי שיכול לתת אימון עסקי אני לא מפרידה כיוון שדבר קשור בדבר. מי שבא לאימון עסקי נוגע גם בנקודות של אימון אישי, כך זה אצלי, כי זה בעיקר התחום בו אני עוסקת בתקופה האחרונה. כשיש צורך לעבור ליעוץ תוך כדי אימון, אני אומרת את זה והופכת את האימון ליעוץ, במידה והמתאמן מבקש, על מנת להשלים ידע ספציפי ולהמשך אימון מוצלח.

IrisPeleg

New member
אימון אישי ואימון עסקי

כוחו של המאמן הוא בשאלת שאלות נכונות. בעזרת שאלות אלו עוזר המאמן למתאמן להגיע לתובנה של הבעיה ומה ניתן לעשות.יש שאלות שהן ברורות לכל בר דעת ומובן שיש לשאול אותן. יש שאלות שבכדי לשאול אותן, צריך ניסיון ורקע מיקצועי להבנת הבעיה. לכן אני חושבת שכל מאמן אישי יכול להיות מאמן עיסקי אבל עד רמה מסוימת. זה לא שהוא לא יכול ללמוד ולהכשיר את עצמו בנושא, אך זה לא טריויאלי.

כדי לדעת מה לשאול בשאלות העסקיות

רצוי מאד לבוא מתחום הניהול ומתחום העסקים, בעיקר בגלל שאדם שלא היה שם לא מכיר את כל הניואנסים ואת כל ההשלכות. בוודאי יש חלקים שמאמן אישי יכול לעשות, אבל אני אכל חושבת שבנקודה מסויימת הוא יהיה לא יעיל אם הוא לא בא מהשטח.

נסיון זה דבר חשוב השאלה היא במה

כמו שנגר טוב ומקצועי נמדד בין השאר (אולי בעיקר) בנסיון שלו בנגרות ומנתח במספר הניתוחים שביצע מאמן עיסקי הוא מאמן שאימן בתחום העסקים ולא משהו שהיה מנכ"ל ידע ונסיון חיים בהחלט יכול לעזור ומאמן שהוא בעל רקע ניהולי או עיסקי עשוי להפיק מכך תועלת אך מנהל שאין לו את ההקשבה המתאימה שיכול להקשיב לדקויות בדברים של הלקוח שיכול להוציא את המוץ מהתבן ולגלות פערים בתוך התנסחויות זהירות של "סוחר ממולח" שום ניסיון ניהולי לא יעזור לו. אין ספק שהתמקצעות היא דבר חשוב למתן שרות מהדרגה הגבוהה ביותר ובחירת נישה והתמקדות בה היא אולי אחד האספקטים הבולטים שלה. שמעתי לא מעט אנשים השוקלים לקחת מאמן אישי שאומרים "אני מחפש מאמן אבל אני רוצה משהו שכבר 'עשה את זה פעם'" במילים אחרות היה מנהל/מנכ"ל. המלצתי לקוראינו השוקלים דבר דומה - אל תחפשו מאמן שהיה מנכ"ל חפשו מאמן שאימן מנכ"לים

שלום אבי, בדרך כלל מנכ"לים

כשמחפשים לאמן שואלים מה אתה עשית בתחום הניהול ומה ההיכרות שלך עם הניהול, וגם כמה מנכ"לים אימנת לפניי
לא צריך להיות מנכ"ל בשביל להיות מאמן אבל רצוי שתהיה עם רקע ניהולי או הרבה נסיון באימון מנהלים (לאו דווקא מנכ"לים)

האם מה שאת אומרת הוא

שרקע ניהולי הוא תחליף לנסיון באימון מנהלים עבור מאמן למנהלים? אני שואל כיוון שנקטת בלשון "או" אם היית יכולה לבחור כמנהלת אחד משני מאמנים שכל מה שאת יודעת עליהם הוא 1. שולה - בעברה מלצרית - היום מאמנת מנהלים לאחר 20 תהליכי אימון מוצלחים למנהלים (ז"א יש ממליצים בחום) 2. דוד - בעברו מנכ"ל חברה מוכרת ורקורד אישי מרשים - היום מאמן בסיום קורס לאחר 5 אימוני סטאז' לייף מוצלחים (תחומים - זוגיות, דיאטה, קריירה) במי היית בוחרת?

לא. זה לא מה שאני אומרת

אני אומרת שיש יתרון גדול לידע אישי ולהכרות תחומי ניהול על כל הניואנסים שלהם. ולעניין שולה אשאל אותך על אילו תחומים בדיוק אימנה, והאם הגיעה לתחומי נינול עובדים וניהול תהליכי עבודה או רק תחומי התנהלות אישית בתוך המערכת הניהולית. לגבי דוד לא הייתי מתייחסת לזה כרגע כי כפי שכתבת הוא אימן כרגע לייף סטייל. לא לכל המאמנים אותם כישורים ואותן יכולות, כך שזה ממש לא אוטומאטי שכל מאמן יכול לאמן באותה היעילות כל תחום וכל נושא, ולכן הייתי מאד נזהרת מהכללות. כל מאמן מביא לאימון את הרקע שלו והידע שלו והנסיון שלו. האם רותי/דוד/משה/גלית בני 24 שסיימו קורס מאמנים ב.... יכולים להיות מאמנים לחיים כמו שאתה או אחרים בעלי נסיון הן בחיים והן באימון? האם הם יכולים לאמן אנשי עסקים?

isaacm

New member
מתנצל אם אני מתפרץ

לדיון, יש לי שאלה לרוני, או לכל מי שמוכן להתיחס. מהן האיכויות שמביא המאמן עם נסיון החיים שלו למערכת היחסים של אימון? גם לדעתי מאמן בעל נסיון חיים יכול לתרום יותר, אבל נסיתי להגדיר לעצמי מהן האיכויות ו "נדה". מעניין אותי מאד זה הקטע . . . איציק

בשמחה. הדיון כשלעצמו מעניין וחשוב

ולא קל לי להבהיר בדיון זה את המחשבה ואני מרגישה כי היא נפתסת כהתפלמסות או ויכוח אבל אנסה לענות לשאלתך כמו שאני מרגישה ויודעת מאימונים שאני עושה - אני מכניסה את כל הידע הפורמאלי, ההתנסויות וההסטוריה התעסוקתית שלי (ידע) בתהליך של אימון. אני מרגישה את זה זורם נכון ואני יודעת שללא הידע המוקדם שלי היה לי מאד קשה להגיע לכל הניואנסים ומניחה לכן שהיה יותר קשה להגיע לתוצאות הרצויות. אני חושבת שהנסיון נותן לי יכולת לראות את הנושא מכמה כיוונים ולא רק מהתחום הלוגי של שאלת השאלות האימוניות, אלא לעיתים גם מהתחום העסקי של שאלת השאלות הענייניות והעסקיות, מתוך זה שהייתי שם ואני מכירה ואני יודעת שיש נושאים שהם חשובים וכמה הם חשובים. לי קשה להבין איך מי שלא מכיר תחום עסקי, שהוא יותר מאשר תחום האימון האישי, ישאל את כל מגוון השאלות הדרושות כדי לעבוד עם מתאמן, ולא ידלג על שאלות ולו בגלל שהוא לא מכיר מספיק את התחום. גם בתשובתי הראשונה בתחילת השרשור הנחתי שמדובר במי שבא מן התחום העסקי, ומסתבר שהנחתי מוטעית מיסודה. חייבת לומר - קטונתי. אולי יש כאלו שיכולים, שיש להם יכולת ניתוח מעולה, ושאין להם בעיה להתייעץ עם אנשים מהתחום העסקי אם הם נתקלים בשאלה, ויודעים להעביר את זה מיד לשאלות אימוניות. אני מאמינה שבוודאי לא כולם יכולים.

isaacm

New member
תודה. וכך אני רואה אותו

אינטואיטיבית, גם אני הייתי חושב שאדם עם רקע עסקי יוכל לאמן "אימון עסקי" יותר טוב. ואז מתעוררות בי השאלות: מה מבדיל אימון עסקי מאימון שאינו אימון עסקי? מהן מיומנויות האימון אותן יציג מאמן עסקי שאדם שאינו מאמן עסקי "פטור" מלהציג אותן? מהן האינטראקציות הייחודיות לאימון עסקי? מתי אני יכול לדעת שאני מאמן עסקי טוב? בעצם, השאלות שמתעוררות בי הן כאלה שהייתי שואל מתאמן לו היה מעלה את האפשרות להכנס לתחום האימון והיה מעלה שאלה של בחירה בין אימון עסקי לסוג אחר של אימון (כל סוג שהוא). אני, באופן אישי, עדיין לא מאמן באופן פורמאלי - אני לומד, אבל ברור לי שהידע או אי הידע שלי בתחום זה או אחר יכול לשמש אותי אך ורק כדי לבחון אפשרויות - כאלה או אחרות. בסה"כ אני רואה מטרה עיקרית בתהליך האימון - לאמן את ה"לקוח" שלי בצורה כזו שלא תהיה תלות בידע שלי. שאם יש צורך בהשלמות ידע - אוכל להראות לו איך מחפשים מקורות ידע, וללוות אותו בתהליך של איסוף, ניצוח, הטמעה ולבסוף שימוש בידע. כל זה רלוונטי בעיקר במצב שאני לא מתמצא בתחום, ומראה ללקוח כיצד להשתמש בכלים מובנים כל שבעתיד הוא יוכל להשתמש בהם ולא יזדקק לשירותי הטובים. נראה לי שיש כאן קצת חזרות - אבל אני מקווה שהצלחתי להביע את הרעיון. מה דעתך/דעתכם? איציק

השאלה מצויינת בעיניי והיא בדיוק

התמצית של ההתלבטות ישנם חלקים ראשוניים שממש אין איתם בעיה לפי תפישתי. אם אתה מאמן אדם שרוצה למצוא את דרכו בחיים, או אם אתה מאמן אדם שרוצה למצוא את דרכו העסקית בחיים, ישנם כמה חלקים חופפים. למשל: מה הן תכונות העצמאי בעיניו מה הוא מרגיש לקראת השינוי מאיפה הוא שואב את הכח האם הוא יכול להתמיד גם בימים קשים האם יש לו מקורות נפשיים או כלכליים להחזיק אותו בימי משבר מה הוא חזונו העסקי מה הנישות היחודיות שלו איך הוא מתייחס אל שיווק, שרות, מכירה ועוד מיליוני שאלות שבהן סביר להניח שהידע שלך כמאמן מתאימות וטובות. עד פה אני רואה את זה כאימון אישי עם אוריינטציה עסקית. איפה אני מרגישה שצריך את הידע העסקי? כל אותם חלקים שנוגעים בלב המערכת העסקית, מיקום, תחרות, תכנון, צעדים ראשונים וצעדי המשך בפתיחת עסק, יחסים עם עובדים, יחסים מול מתחרים, יחסים עם ספקים. לחצים כלכליים, נפשיים, עסקיים, דילמות ועוד שאלות רבות שמאפיינות חיים של עצמאי בשוק. תלוי מה סוג העסק, יש עסקים שעדיף שיהיה מספיק ידע אם לא לייעץ בתשובות עצמן, הרי לדעת לאן להפנות. גם לדעת לאן להפנות צריך לדעת. בדרך כלל מי שבא מתוך עסקים מכיר טוב יותר את המקורות אליהם כדאי ורצוי להפנות, וזה ידע שנרכש במשך השנים ומתעדכן חדשות לבקרים. ובנוסף יש שאלות גם בפן העסקי שאני מרגישה שיבואו מידיעה אישית. לא יכולה לתת לך תשובות מעבר לזה כי אני באה בדיוק מהתחום, שנים רבות של ניהול בהיי טק ואחר כך באירגונים גדולים אחרים, ואצלי זה חלק מהמהות האימונית שלי ובנוסף אני עושה דברים בתחום שאיני יכולה לפרט פה כי זה נוגד את חוקי הפרסום בתפוז. חשבתי על השאלה מאז הועלתה ואין לי ספק שהיה לי קשה להגיע לכל המקומות באימון, אליהם אני מגיעה היום בקלות, כי הדרך שעשיתי היא דרך ארוכה מתוך העולם העסקי. חשוב לומר כמה דברים: זהו ידע נרכש. לא נולדים איתו. אולי אם מאמן אישי יתאמן עם סופרוויזר ו/או יקרא הרבה חומר על יזמות ועל פתיחת עסק, וחומר על עסקים קטנים ובינוניים ועל ניהול והעצמת עובדים, יהיה קל יותר. מעבר לזה לא יודעת לומר אבל בוודאי אחרים יצטרפו לדיון.

isaacm

New member
קצת הסתבכתי עם החלק המקצועי

בכל מקצוע, ראוי ורצוי להתעדכן במה שקורה במציאות כי הכל זז קדימה. אם אני רוצה לייעץ, להפנות וכדומה, עלי להיות מעודכן במידע השייך למערכות שאינן קשורות לאימון שאם לא כן - הריני נותן ללקוח שלי עצות שאינן עדכניות. בתחום העסקי - להכיר את כל התחומים הרלוונטיים - נראה לי משימה מאסיבית. כלומר - מאמן שמתחיל עכשיו לאמן - ורק יצא עכשיו מהתחום, יש לו מידע עדכני לשנה שנתיים. נראה לי שאח"כ, המידע מתיישן ברמה כזו או אחרת אם אין עדכון שוטף. אולי קצת חזרתי על עצמי - מילא, נכון שתסלחו לי? איכשהו אנ חש שעדיף לי לעסוק באימון ולעזור ללקוח ללמוד העצמו מתוך התחום שלו איך לאתר את המידע ואנשי הקשר להם הוא זקוק. מה אומרים? איציק

dafnasalan

New member
מאמן כדורסל צריך לדעת לקלוע לסל?

מה שאני מנסה להגיד שלא בהכרח... גם מאמן עסקי לא בהכרח צריך להיות עם רקע של איש עסקים . יש אסכולה אמריקאית שאפילו טוענת : חפש מאמן שלא מתמצא בכלל בתחום העיסוק. הכוונה היא לבוא ממקום נקי מהבחינה של לא ליפול למקום של ייעוץ. אני אישית עוד לא סגורה על זה למען האמת. מה שאני כן בטוחה בו הוא שמאמן בין אם הוא עסקי ובין אם הוא מאמן אישי - בתהליך האימון צריכה להיות נגיעה בכל תחומי חייו של המתאמן.

בוודאי שכן.

מאמן כדורסל לא חייב להיות ה-קלע ה- מצטיין אבל איזה מין אימון הוא יכול לתת אם הוא לא יודע לקלוע לסל ?.... לשאול שאלות נכונות ?? עם זה לא קולעים לסל. מאמני כדורסל כולם, עברו קורס אימון שבחלקו היה גם על המגרש. באימוני קליעה לסל עצמם. באופן אישי, לא הייתי לוקחת לעצמי מאמן כדורסל שלא יודע לקלוע.... (מאידך, גם לא הייתי לוקחת לעצמי מאמן כדורסל שנסיונו היחיד הוא קליעה לסל.) כבודה של האסכולה האמריקאית במקומה מונח אבל קשה, לעניות דעתי, לקיים אימון שבו , בכל פעם שנדרשת חוות דעת מקצועית, שולחים אותי למומחה. הייתי רוצה את השילוב שבין המומחה (שבא מתחום הידע) לבין המאמן (שרכש כלים ונסיון בתהליך האימוני). אין שום דבר רע במתן עצות שבאות מתוך הידע המקצועי (ולא חוות דעת אישית), כחלק תומך לאימון. ודבר אחרון, זו קצת פנטזיה שלנו (בעיקר של אלה שלא התמודדו עדיין עם אימון עסקי או אימון ניהולי בארגונים), לקיים אימון עסקי שנוגע בכל (!!) תחומי חייו של המתאמן. זה נכון ויפה באופן תיאורטי אבל לא פעם, מנהלים לא פותחים את הדלת לכל תחומי החיים, אפילו לא לרוב.... יש מסגרת של זמן (ותקציב) ובמסגרת הזו אין תמיד מקום לטיול בכל פלחי החיים. אימנתי הרבה מאד מנהלים. גם באופן אישי (כשהם באו אלי לאימון) וגם במסגרת ארגונית (כשהארגון שוכר את שירותי עבורם). בחלק מן המקרים נפתח האימון (אימון, לא רק נגיעה) לפלחי חיים נוספים ובחלק אחר - הוא התרכז בעשיה הניהולית וכמעט שלא נגע בהיקשים אחרים. מרחב הזמן במסגרת ארגונית מאד מוגבל. צריך לקחת את זה בחשבון. רק טוב ענת

למעלה