מאמנת שגרה עדיין עם ההורים?

relitu1

New member
מאמנת שגרה עדיין עם ההורים?

שמי עידו והתחלתי אימון אצל בחורה צעירה בת 35,עברתי 5 פגישות ובינתיים אני מרוצה אך מפריע לי שהיא גרה עדיין עם הוריה..האם אימון לא עוסק בהגשמת מטרות? אני בטוח שהיא לא היתה רוצה לגור איתם. שאלה שניה-אחרי כמה זמו יש תוצאות בשטח?

tlingit

New member
יש כמה דברים שאפשר לומר כאן

לעיתים קרובות אנחנו מבטאים חששות, ביקורתיות, אי-הסכמה ועוד רגשות שליליים דרך נושאים קונקרטיים כביכול. במקרה זה דיברת על מגורים וגם הזכרת, כבדרך אגב, את גילה של המאמנת. מה שאפשר לקרא בין השורות הוא שיש משהו שמטריד אותך, אם בתהליך האימון או במערכת היחסים שבינך לבין המאמנת שלך או בשניהם, (גם אם הצמדת אותו לעניינים קונקרטיים כביכול), ועצם העלאת תחושות לא-סגורות שיש לך לגבי המאמנת אומר שיש לכם על מה לדבר. שווה לך מאד להעלות זאת בפגישה הבאה שלכם, שניכם וגם תהליך האימון תצאו נשכרים מכך. לגבי הביקורתיות בנושא המגורים, כבר אמרו חז"ל "אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו". אחד העקרונות הבסיסיים בתחום האימון האישי הוא שערכי האדם השני קודמים - הכוונה היא שאנחנו לא מעריכים את התנהלותו של אדם מתוך הערכים שלנו אלא מתוך אלה שלו. הגעה למגורים נפרדים מההורים היא אולי ערך חשוב בעיני מספר אנשים, אבל הוא לא מדד כוללני להתנהלות והצלחתו של אדם מסויים. רשימת הערכים, היכולות, האילוצים והבחירות שלך אינה זהה לאלו של אנשים אחרים, ובכלל זה המאמנת שלך. וכמובן, הדרך להגשמת מטרות עוברת דרך שיקולים, תכנונים, החלטות ושלבי ביצוע שונים, אשר כמי שעומדים מן החוץ בוודאי לנו אין דרך לדעת את ההקשר של הבחירות שעושה אדם אחר. לשאלתך השניה, כמו רוב המאמנים
אני אפתח בשאלה: אילו תוצאות בשטח היית רוצה לראות? האם דיברת עליהן עם המאמנת שלך? ייתכן שגם פה יש נושא שאתם צריכים לפתוח ולברר, והוא נושא מסלול האימון שאתם עושים ביחד, ולכל הפחות תיאום ציפיות וידיעת הדרך העומדת בפניכם. ודבר אחרון, כל מתאמן פוגש חששות וקשיים בתהליך האימון. זה טבעי וצפוי. חששות אלה עולים בזמנים שונים של האימון, כחלק מהתהליך ומהנושאים העולים בו. המאמנת שלך מודעת לכך, ולכן אני חושבת שאתה לא צריך לחשוש לחשוף אותם בפניה, היא לא תיבהל
ולהיפך, פגישת החששות והקשיים, דיון והתעמקות בהם יכולה להביא יבול חשוב של תובנות וגילויים, באופן אישי ובהקשר התהליך שאתם עוברים.
ונשמח לשמוע איך הולך לך בשבועות הבאים

טשטושה

New member
תודה TLINGIT על תשובתך,

תשובה ממצה, נינוחה ובעיקר סבלנית מאוד, אני ודאי הייתי עונה בקיצור, ובתכליתיות - מה שהעניק לי הזדמנות לראות אופציה אחרת, זוית אחרת ונינוחות... יופי של מענה תבורכי,

השאלה שלך העלתה לי תהייה

שאולי כדי לחשוב עליה מכיוון שאני לא יודע מה מטרות האימון שלך אקח לדוגמא זוגיות נניח שאתה מעוניין להיות באימון למציאת זוגיות ואתה צריך לבחור בין שתי מאמנות, האחת יש לה זוגיות מדהימה ומאושרת, כזו שהיית שמח לו הייתה לך, אך הרקורד המקצועי שלה דל ואין בו מאומנים שמצאו זוגיות. השניה לעומתה, בעלת רקורד ענף של מאומנים שמצאו זוגיות, אך היא חיה בגפה ולא מצליחה למצא את בן הזוג המתאים. במי היית בוחר? מה חשוב בבחירת מאמן, האם היכולות המקצועיות (קרי לגרום לך להגשים את מטרותיך)? או דוגמא אישית (קרי הגשמת מטרותיו)? -ואני לא נכנס לדיון האם עזיבת בית ההורים היא מטרתה של אותה מאמנת או לא, ואני מצטרף בכל לב להסבר המפורט של טלינגיט. בהצלחה

sharondrory

New member
שאלה לי אליך ?

אני רוצה לשבח את התשובה המלאה בהחלט שנתנה לך tlingit . אבל השאלה היא אחרת ? האם אתה באת לאמן אותה ? מה זה משנה איפה היא גרה ועם מי. אתה משלם לה על מנת שתעזור לך לא ? אם היא תרצה עזרה (מה שלא נראה לי) אני בטוח שהיא תדע לאן לפנות.

לעידו

ראשית, אהיה כנה: גם אני הייתי שואלת את אותה שאלה. כמאמנת, ההמלצה שלי לך היא לשאול את המאמנת ישירות. תשיג מספר מטרות: - תתאמן על תקשורת ישירה ואסרטיבית - תקבל תשובה במקום ספקולציות ו"סיפורים" שאתה מספר לעצמך ואחרים יכולים לספר לך... - אם נצא מנקודת הנחה שדברים אינם מתרחשים במקרה, יתכן שתהליך האימון שלך ייתרם רבות מפתיחת השאלה הזו. בהצלחה! שרון.

sharondrory

New member
היי tlingit , יש לי הצתות מאוחרות.

אגב, יישמתי עצה שקבלתי פה. אני בהתחלת תהליך. אך לצערי לא אוכל לספר עליו פה. בכל מקרה, אני קורה ומעיין בכל הנושאים פה. מכיוון שאינני מאמן אני מגיב ע"פ האמוציות שלי. בכל מקרה כיף לעיין פה וללמוד. ביי שרון

tlingit

New member
../images/Emo13.gif האמת ...

שהתכוונתי לשרון גור שנעלמה קצת לאחרונה... אבל גם אתה מוזמן לברכות כל פעם

למעלה