מאמנת....

אמא לה3

New member
מאמנת....

אחד הדברים שאני כמאמנת מאוד אוהבת הוא להתחדש....ללמוד כל הזמן טכניקות חדשות, רעיונות חדשים. בתור מאמנת היפראקטיבית, אני משתעממת מהר, לחזור שוב ושוב על אותו הדבר פשוט משעמם לי.... עכשיו... צפיתי ביוטיוב במספר (גדול) של סרטונים וקיבלתי המון רעיונות חדשים, רק ש... יש המון מה לעשות ואין כל כך הרבה זמן אימון. אתאר לכם בקצרה איך מתנהל אימון (קב' מתקדמות, גילאי 8-14) מתחילים בסיבובי ריצה מסתדרים בטורים ואז מתחילם: ניתורים לגובה בהתקדמות ניתורי קירוס ניתורים מעמידה שפופה ניתורי ארנבת לפנים עמידות ידיים דחיפה לאחור (אני קוראית לזה ניתורי ארנבת לאחור- משפר מאוד את הדחיפה) הליכה לפנים עם סיבובי ידיים לפנים ולאחור הליכה לפנים עם סיבובי כף יד וכף רגל הנפות קדימה/הצידה ולאחור מתיחות בישיבה כולל חימום גב ושפגטים. שוב טורים לאקרובטיקה קטנה חלוקה לתחנות כושר..... המון תרגילים..... רציתי לדעת, איך זה אצלכם? יש לכם רעיונות חדשים בשבילי להוסיף לחימום, או תרגילי כושר יחודיים?

הייתי מציעה גיוון

האימון הנ"ל כשלעצמו טוב, אך מומלץ לך לגוון ולתת תרגילים שונים וחדשים, כיוון שכמו שאמרת הזמן קצר והמלאכה מרובה, התרגילים שכתבת טובים אך כמובן מי שתעבוד רק עליהם זה לא מספיק.

Tammie

New member
אז אצלנו זה מאוד תלוי במטרת האימון

כמעט תמיד האימון מורכב מריצה, טורים אירוביים, מתיחות וגמישות וכושר. מה שבתחנות מאוד קובע את צורת החימום. אני מעבירה פעם בשבוע אימון של כמעט שלוש שעות ואז משקיעה הרבה על החלק הדינמי בתחילת האימון והרבה על הכושר. הן עושות ריצה 5 דקות בערך ואז עוד עשרים דקות טורים. אני נת להן בערך כל מה שאני מצליחה לחשוב עליו: ניתורים לפנים, לאחור, ארנבות, צפרדעים (ניתורים מעמידה שפופה), ארנבות אחורה, צפרדעים אחורה, ארנבת צפרדע, ארנבת צפרדע אחורה (מאוד קשה), ניתורים על רגל אחת (וכמובן גם על השנייה), ניתורים על רגל אחת- אחד רגיל אחד קירוס, ניתורי קירוס, ניתורי פיסוק, ניתור מקפל, ניתור אקדח (שאם מישהי תזכיר לי את השם המקצועי שלו אני ממש אשמח.... אני מנסה להיזכר כבר יומיים), ג'טה, שסה, סיסון, והרבה שילובים של ניתורים- מיתוח, קירוס, פיסוק, פיסוק מקפל, קירוס סיבוב. לפעמים אני אוהבת לתת לבנות לעשות סללום. הן הולכות הלוך בפס וחוזרות בפס שלידו, ממשיכות בעוד פס וחוזר חלילה. בדרך כלל בפס הראשון אני לא שמה כלום, בפס השני קפצית קטנה (של פעוטון), בפס השלישי מקפצה (של שולחן קפיצות) ובפס הרביעי שוב כלום. אני נותנת תרגיל, למשל ניתור קירוס, ואז בפס הראשון הן עושות אותו רגיל, מבצעות כל פעם במקפצה ובקפצית ובפס האחרון חוזרות באותו תרגיל אחורה. אם מדובר למשל בניתור סיבוב בפס האחרון הן עושות לצד ההפוך. זה יוצר אימון מאוד קשה והרבה עבודה רציפה שמפתחת מאוד סיבולת לב ריאה שמאוד חשובה להתעמלות אבל בחוגים נותים להזניח אותה מפאת חוסר זמן (פשוט אין מספיק דקות באימון!).

Xx ofek xX

New member
../images/Emo27.gifזה מה שאנחנו עושים באימון

טוב זה די ארוך...
5 סיבובי ריצה הסתדרות בטורים - קפיצות קדימה קפיצות אחורה קפיצה על רגל אחת קפיצות קירוס קדימה קפיצות קירוס אחורה קפיצות במצב שפופה קפיצות משפופה לעמידה ידיים על הרצפה ומעבירים את היידים מפיסוק לצמודות [רגליים ישרות] ידיים על הרצפה והליכה עם רגליים ישרות ארנבות סרטנים קפיצה במצב של שכיבת סמיכה קפיצה במצב של שכיבת סמיכה אחורה כל התרגילים שהיו עד עכשיו עושים לאורך כל המשטח -----------------------כושר------------------- נתלים על הסולם ומעלים את הרגליים לכיוון הראש נתלים על הסולם ושולחים את הרגליים אחורה אקדחים [יד אחת על הסולם, הרגל שלא קרובה לסולם ישרה והרגל שקרובה לסולם יורדת לישיבה שפופה ועולה] שוכבים על מזרון על הגב ליד הסולם עם רגליים ישרות ויד ליד האוזן ועולים למצב ישיבה שוכבים על מזרון על הבטן ליד הסולם עם רגליים ישרות ויד ליד האוזן ומעלים את הגוף ניתורים ממצב שפופה למצב עמידה אולרים שכיבות סמיכה עטלפים החזקות מתח כל תרגיל בכושר עושים 30 פעמים -----------------------גמישות--------------------- רגליים ופיסוק וצמיחה למעלה גב שולחן ידיים נוגעות ברצפה רגליים צמודות וצמיחה למעלה גם שולחן ידיים נוגעות ברצפה ידיים על הרצפה בישיבה שפופה ויישור רגליים בלי להזיז את הידיים יושבים ישיבה שלמה ושמים את הראש על הברכיים גב חתול טבעות נדנדות\סלסות (לא זוכרת מה השם) גשר קטן גשר גדול הנפות רגליים (קדימה, צדדים, אחורה) שפגטים לכל הכיוונים את התרגילים בגמישות עושים עד 10 והחזקות עושים 20 טוב זהו ואז כבר יש תחנות..
איזה אורך

יפה מאוד

מבנה נהדר של חלק מכין, נראה ממש מקצועי. החלק הדינאמי ממש מקיף ויסודי, ומשלב כושר כללי וכושר ספציפי וגם מעלה דופק, ממש טוב. החלק של הכושר מעולה, מקיף את כל קבוצות השרירים הרלבנטיות, מעברים יפים וסדר נכון וטוב. הגמישות גם מראה על מודעות גבוהה, הדרגתיות טובה והגמשה מעולה של שרירים ארוכים. הייתי מוסיפה תרגילי גמישות לידיים (בכל זאת היה הרבה כושר לידיים), ומשנה את הסדר ע"י החלפה של תרגילי גב ושפגטים (יותר מסתדר לפי החימום הנ"ל לתת קודם שפגטים ואז תרגילי גב), וכן בשפגטים חסר עוד קצת חימום סטטי. אבל בגדול, שוב כמו שאמרתי, זה חלק מכין פיצוץ לדעתי. אני מבינה שאחרי החלק הזה אתם עוברים לתחנות. מעניין מדוע לא עושים לכם גם אקרובטיקה קטנה בטורים, או לפחות כמה עמידות ידיים בחלק המכין.

Xx ofek xX

New member
יש עמידות ידיים גם לפני התחנות

כי כל הבנות מגיעות כמה דקות לפני תחילת האימון ואנחנו מנצלות את הזמן לעמידות ידיים

למעלה