מאמצים לשווא

dory30

Well-known member
כשאתה יודע שלא משנה מה יקרה, מישהו ישים לך מקלות בגלגלים (כמו במקרה של נתניהו שמכשיל את עסקת החטופים מטעמי שרידות פוליטית), האם כדאי בכלל להתאמץ? אולי עדיף לוותר, או שההיפך- להפוך שולחן (אפילו מילולית) ולעמוד על האמת שלך ולא משנה מה המחיר?

lemner40

Well-known member
כשאתה יודע שלא משנה מה יקרה, מישהו ישים לך מקלות בגלגלים (כמו במקרה של נתניהו שמכשיל את עסקת החטופים מטעמי שרידות פוליטית), האם כדאי בכלל להתאמץ? אולי עדיף לוותר, או שההיפך- להפוך שולחן (אפילו מילולית) ולעמוד על האמת שלך ולא משנה מה המחיר?
הפוך
יש לך מטרה - לשחרר חטופים
אתה יודע שמי שמחליט זה נתניהו
אתה יודע שהוא אופורטוניסט
ומה שמעניין אותו זה הוא עצמו.
לך יש המון אנשים , כסף , קשרים.
הכי קל להפעיל לחץ על אדם לחיץ חסר עקרונות כמו נתניהו.
תמצא מה הכי כואב לו ותפעיל הכי הרבה לחץ.
שהוא יעדיף לשחרר אותם מלשלם את המחיר.

dory30

Well-known member
הפוך
ולשיטתך, חוץ מפגיעה במטוס כנף ציון- מה עוד יכול לכאוב לו?

Lucifer LightBringer

Well-known member
הפוך
היו לי פעם עקרונות... מכרתי את כולם.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא רואה כל קשר בין מה שאתה מגדיר כהכשלת עסקת החטופים לשרידותו הפוליטית של נתניהו. ראש הממשלה אכן מכשיל את עסקת החטופים, אך רק את זו בה החמאס מתעקש על פגיעה ממשית בבטחון ישראל ותושביה (למשל על-ידי דרישה להפסקת המלחמה ו/או נסיגה מציר פילדלפי). אשרינו שזכינו בראש ממשלה שלא רק מבין את חשיבות העניין ועל כן מתעקש עליו, אלא גם יודע לעמוד בלחצים האדירים, מבית ומחוץ, שהוא נדרש לעמוד במסגרת עמדתו החשובה הזאת למען בטחון ישראל.

לשרידותו הפוליטית, על אף שנורא כיף לדחוף את זה לשיח כאילו זאת עובדה מוגמרת (אבל למה בפורום פילוסופיה?), אין כמובן כל קשר לנושא, על אף טענות הרל"בניקים הקיצונים ושונאי שנאת החינם.

לגופה של שאלתך, התשובה חיובית ברמת העקרון. בהחלט יש טעם לנסות. ראשית כי אם זה מה שאתה חושב שצריך לעשות, מן הראוי שתפעל ותמשיך לנסות לפעול להשגת מטרותיך שאתה מאמין בהן. שנית כי אולי מתישהו יימאס לתוקע המקלות. שלישית כי אולי באחד הסבבים תמצא את הדרך לגבור עליו ועל מקלותיו.

דוגמא יפה, אם כבר התעקש לדחוף פוליטיקה זולה לדיון, אפשר למצוא בהתנהלות השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר. אין כמעט צעד אחד שהשר ביקש לנקוט שהיועמ"ש לא ניסתה (ולמרבה הצער הצליחה ברוב המקרים) לתקוע לו בו מקלות בגלגלים. בכל זאת הוא לא אומר נואש, לא מעניק לה את הכניעה שהיא כל כך מעוניינת בו בדמות פירוק הממשלה ו/או התפטרות סיעתו ממנה, אלא במקום זאת ממשיך לעבוד, מקדם את מה שהוא מאמין שצריך לקדם ואת מה שהוא נשלח עבורו לתפקיד, וגם כאשר היא מנסה ותוקעת מקלות בגלגל אחד, מתפעל יפה את הגלגל הבא בתור כדי בכל זאת להשאיר את חותמו על התחום עליו הוא מופקד.

כשאבי התחיל לעבוד בישראל כמדען, עשו לו צרות קשות בעבודה וניסו להכשילו. עבד קשה עד שהצליח לקבל קביעות, ועכשיו הוא פרופסור מתקדם ונותן גאווה למשפחתי. לי אמרו שלא אוכל ללמוד תכנית רגילה באוניברסיטה כי יש לי אוטיזם קל, והנה אני לומד בהצלחה רבה באוניברסיטה עם תואר.

dory30

Well-known member
כשאבי התחיל לעבוד בישראל כמדען, עשו לו צרות קשות בעבודה וניסו להכשילו. עבד קשה עד שהצליח לקבל קביעות, ועכשיו הוא פרופסור מתקדם ונותן גאווה למשפחתי. לי אמרו שלא אוכל ללמוד תכנית רגילה באוניברסיטה כי יש לי אוטיזם קל, והנה אני לומד בהצלחה רבה באוניברסיטה עם תואר.
כל הכבוד שאתה לא מוותר.

Lucifer LightBringer

Well-known member
אף על פי כן נוע תנוע...

נועה?!
תעשה מה שאתה יכול, גם אני משתדל, אני יודע שהסיכויים נגדי אבל יש לי זמן.....

ולא, כסף ותהילה לא מעניינים אותי... רק האמת האובייקטיבית היא נר לרגלי!!!

Lucifer LightBringer

Well-known member
רק אותי זה מדהים שהאמת היא שלקיום אין התחלה ואין סוף...

ייתכן מאוד שאני תמיד הייתי קיים בצורה כזו או אחרת, כלומר אין באמת דבר כזה "סוף" ו-"התחלה".

רק אותי זה מדהים שהאמת היא שלקיום אין התחלה ואין סוף...

ייתכן מאוד שאני תמיד הייתי קיים בצורה כזו או אחרת, כלומר אין באמת דבר כזה "סוף" ו-"התחלה".
יש ישות אלוהית שמכילה את הבסיס לכל המודעויות ומאחדת אותן, והיא הרוח והמצפון. הנפש הבסיסית מתבטאת בצורות שונות, כל פעם במודעות אחרת. הכול קשור לכול. הזמן התחיל מהמפץ הגדול ויימשך עד אינסוף. היקום בנוי בצורה כל כך הגיונית שהוא מובן מאליו.

Lucifer LightBringer

Well-known member
יש ישות אלוהית שמכילה את הבסיס לכל המודעויות ומאחדת אותן, והיא הרוח והמצפון. הנפש הבסיסית מתבטאת בצורות שונות, כל פעם במודעות אחרת. הכול קשור לכול. הזמן התחיל מהמפץ הגדול ויימשך עד אינסוף. היקום בנוי בצורה כל כך הגיונית שהוא מובן מאליו.
מובן מאליו?!

הקיום הוא הכל חוץ ממובן מאליו!
אני מבין שאתה מאמין במנטרה הישנה מהמאה הקודמת על המפץ הגדול בתור התחלת היקום.
אבל ה"תיאוריה" הזו הלכה למעשה אינה ניתנת להפרכה או לאימות, וככזו היא אפילו לא מדעית.
כמובן אם מישהו יבנה מכונת זמן ויחזור בזמן לפני 14 מליארד שנים, רק אז נדע מה היה.

מובן מאליו?!

הקיום הוא הכל חוץ ממובן מאליו!
אני מבין שאתה מאמין במנטרה הישנה מהמאה הקודמת על המפץ הגדול בתור התחלת היקום.
אבל ה"תיאוריה" הזו הלכה למעשה אינה ניתנת להפרכה או לאימות, וככזו היא אפילו לא מדעית.
כמובן אם מישהו יבנה מכונת זמן ויחזור בזמן לפני 14 מליארד שנים, רק אז נדע מה היה.
הזמן התחיל מתישהו. לא ייתכן שהעבר אינסופי, כי אז היה צריך לעבור אינסוף זמן כדי להגיע להווה ולא היינו מגיעים להווה. הסיבה לזה שהתנועה בזמן היא קדימה היא שהזמן מתחיל מנקודה ונמשך לאינסוף עתיד. היקום מובן מאליו, כי הוא בנוי מישויות שמקבילות זו לזו בדרך לוגית של אמת ושקר כמו מקום, אנרגיה, חומר ומודעות. המודעות היא הישות הכי מוחשית ומציאותית. הזמן תלוי בתנועה. כשאין תנועה אין זמן, ולהפך.

Lucifer LightBringer

Well-known member
הזמן התחיל מתישהו. לא ייתכן שהעבר אינסופי, כי אז היה צריך לעבור אינסוף זמן כדי להגיע להווה ולא היינו מגיעים להווה. הסיבה לזה שהתנועה בזמן היא קדימה היא שהזמן מתחיל מנקודה ונמשך לאינסוף עתיד. היקום מובן מאליו, כי הוא בנוי מישויות שמקבילות זו לזו בדרך לוגית של אמת ושקר כמו מקום, אנרגיה, חומר ומודעות. המודעות היא הישות הכי מוחשית ומציאותית. הזמן תלוי בתנועה. כשאין תנועה אין זמן, ולהפך.
לא רק שייתכן שהעבר אינסופי, ייתכן אף שאין דבר כזה זמן, וזה אשליה.
מה זה אומר שלא היה דבר לפני ההתחלה?! מאין בא הכל לקיום?

תזכור תמיד שמה שהיה פעם מציאות דימיונית (sci-fi) בעתיד נהיה מציאות.
זה למה אני אומר שהקיום הוא הכל חוץ ממובן מאליו, כי הגיוני שלא צריך להיות קיים דבר, אבל עובדה שמשהו כן קיים מה שמוביל למסקנה שלא יכולה להיות התחלה.
אם היקום נוצר מכלום, הרי שמדובר בקסם אמיתי! לא הקסמים של סושרד או כיפוף הכפיות של גלר אלא באמת קסם.

תחשוב על זה שארנב מגיע מכלום... זה בלתי נתפס.

דרך אגב אם אנשים מאמינים שמשהו יכול להיווצר מכלום באותה מידה אפשר לחשוב על מצב שאישה תיכנס להיריון מזה שגבר מאונן עליה מרחוק....

ועכשיו כשאני חושב על זה, כמה ילדים ממזרים יש לי אם כך......... :-D

Lucifer LightBringer

Well-known member
לא רק שייתכן שהעבר אינסופי, ייתכן אף שאין דבר כזה זמן, וזה אשליה.
מה זה אומר שלא היה דבר לפני ההתחלה?! מאין בא הכל לקיום?

תזכור תמיד שמה שהיה פעם מציאות דימיונית (sci-fi) בעתיד נהיה מציאות.
זה למה אני אומר שהקיום הוא הכל חוץ ממובן מאליו, כי הגיוני שלא צריך להיות קיים דבר, אבל עובדה שמשהו כן קיים מה שמוביל למסקנה שלא יכולה להיות התחלה.
אם היקום נוצר מכלום, הרי שמדובר בקסם אמיתי! לא הקסמים של סושרד או כיפוף הכפיות של גלר אלא באמת קסם.

תחשוב על זה שארנב מגיע מכלום... זה בלתי נתפס.

דרך אגב אם אנשים מאמינים שמשהו יכול להיווצר מכלום באותה מידה אפשר לחשוב על מצב שאישה תיכנס להיריון מזה שגבר מאונן עליה מרחוק....

ועכשיו כשאני חושב על זה, כמה ילדים ממזרים יש לי אם כך......... :-D
מה שנקרא בפיסיקה: action at a distance.
,תרתי משמע אקשן.

למעלה