מאמרון שנתקלתי בו בנושא "הכלה".

ronen1981

New member
מאמרון שנתקלתי בו בנושא "הכלה".

הטקסט מחזיק בעמדה קצת שונה לפי הבנתי מזו שאני עלפי הנסיון האישי שלי מחזיק ולדעתי לאיזון ראוי שיקרא. החיסרון של המאמר הוא שהוא לא ספציפי לגבי איזה בעיות סטטיסטית עדיפה ההכלה עלפני ההפניה לחינוך מיוחד "הוצאה". והוא יותר עוסק מזוית של מערכת החינוך והאם יש להפעיל הכלה בה ובאיזה אופן. ולא במה שיותר לדעתי מענין אותנו הילדים ומה שהם יפיקו מהכלה אל מול ההפרדה. מכל מקרה תקראו ותתרשמו......

זהבה נ

New member
רונן, "הכלה", אולי "אוטופיה"../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif|

גם המלומדים קבעו בתשובותיהם שלא בכל מחיר ולא לכל תלמיד. אבל הכי חשוב זה לקראת סוף המאמר/ראיון הם יינו שם כיצד זה יכול להתקיים, רק אם יערכו בצורה שונה מאשר זה היום, דבר שלדעתי לא יוכל להתבצע. זה "אוטופיה" כי כמעט כל הורה היה מסכים לכך, מספר מורות בכיתה... במציאות (העגומה ועם הקיצוצים שמקצצים כל שנה ובמיוחד השנה) בה אנו חיים היום, לא נראה לי שילדנו יזכו להכלה מהסוג הזה. זה מאוד דומה לחוק הפדרלי בארה"ב, יותר נכון לתיקון שנערך שם בחינוך לפני יותר מ 9 שנים, כל יישוב אחראי לשלב תלמיד במערכת החינוכית הציבורית (בפובליק סקול) על פי הצורך שלו במסגרת רגילה ושם לתת לו את התמיכות המתאימות על פי ההמלצות המקצועיות. במידה והם (הרשויות המקומיות) לא עושות כן, הורה יכול להתלונן ואז נעצרת ההקצבה הכספית הכוללת של היישוב שבתחום השיפוט הורי התלמיד שהתלוננו מתגוררים. שם בארה"ב זה עבר בזכות לובי מאוד גדול ומסיבי של הורים וארגוני הורים שלא הפסיקו לשלוח מכתבים, פקסים,הפגנות,פניות ישירות אל חברי קונגרס, סנטורים, (כמובן שגם התקשורת עזרה) כמו שרק האמריקאים יודעים לעשות כאשר הם מחליטים שהם רוצים לשנות משהו שחשוב להם, הם ממש יצאו לרחובות והצביעו ברגליים, נערכו לא מעט שימועים להורים ולראשי ארגוני ההורים, עד שלבסוף השינויי עבר. אתה יודע, לוקח הרבה זמן עד שכל השינויים שנערכים במארה"ב "עושים עליה" לישראל. להת´

ronen1981

New member
צעד אחר צעד ,לבנה אחר לבנה.

גם רומא לא נבנתה ביום אחד. ואני מודע לבעיתיות של השחיקה בתיקצוב החינוך שמלחתחילה נמוך מידי לדעתי. המאמר מכל מקרה הבאתי כי הוא מענין לקראו לכשלעצמו. מכל מקרה באחד הכנסים בטכניון דיבר אחד מבכירי הסגל (יסלח לי אני מקווה שאינני זוכר שמו ותפקידו.) הוא אמר משהו בסגנון של מדינת ישראל היא מדינה ענייה במשאבי טבע אבל עשירה בהון אנושי איכותי שהוכיח ומוכיח עצמו וכי על המדינה להבין ולהשכיל כי על כל שקל נוסף שיושקע בחינוך אזרחיה היא תקבל תמורה של פי כמה בצמיחה ובמ"ס.

זהבה נ

New member
רונן, חושבת שאתה יותר מצודק

לצערי ולצער רבים כמונו, בארץ שלנו כנראה לא מספיק תמיד רק להיות צודק. וזו גם הבעיה. לדוגמא: על פי מחקרים ארוכי טווח, ילדים שסובלים מליקויי למידה,קשיי קשב וADHD, חייבים להשקיע בהם הרבה יותר בגיל הצעיר (מתלמידים רגילים) ולחזק להם את הדימויי העצמי בנוסף לסיוע והשקעה נוספת, בפועל לא עושים עבורם לדעתי מה שנקרא "מספיק", לפי אותם מחקרים שהתבצעו בארה"ב,כ- 25 % מהם נושרים לשולי החברה והופכים להיות אנט סוציאלים, פשע אלימות וסמים בהיותם בוגרים, דבר שמצריך את המדינה להשקיע בבתי סוהר, במערכת המשפטית הציבורית, מוסדות גמילה ואפילו חברות ביטוח שסובלות ומשלמות למי שניזוק בגללם וכדומה ממש שרשרת של הוצאות מיותרות. לדעתי, יכלו להימנע אם היו משקיעים יותר משאבים באוכלוסיה הזו שנמצאת בסיכון לא קטן יחסית לשאר הקבוצות האחרות. אז תגיד לי אתה אם לא חייבים את "ההכלה". כמובן שאני בעד "הכלה" אבל רק אם יש לכך את המשאבים ו/או את האפשרות שבאמת התלמידים יקבלו את שהם זקוקים לו. שבת שלום,

ronen1981

New member
מעגל ההשפעה שלי...

אין ספק שלוקח זמן עד שהמערכות רואת ופועלות לפי מה ש"ההגיון הישר מכתיב" (סכ"ה המערכות מופעלות עלידי בני אדם שעשויים לא להיות מודעים מספיק או לא בקיאים מספיק או פשוט טועים (אני גם טועה לפעמים ,וכל הזמן לומד ועושה הערכה עצמית ומשפר ומשכלל עצמי)....וכמובן שאני לא תמים ויודע שיש עוד אפשריות נחמדות פחות . (מה לעשות בעולם יש המון המון משתנים שונים ומשונים שצריך לקחת בחשבון והמון בעיות אילו ואחרות שקצרה הירעה מלעסוק בהן.) כל אחד ואחת מאיתנו יש לו מעגל השפעה שבו הוא מנסה לשנות ולכוון דברים כפי שלו נראה לנכון ,וגודל המעגל משתנה מאדם לאדם וגם תלוי בגיל האדם. לי אישית מעגל ההשפעה הולך וגדל ככל שאני גדל מכל מיני סיבות (כיום למשל יש לי חברים רבים מאוד מאוד סטודנטים שהם למעשה בעוד כמה שנים יהפכו לאנשי מפתח בתחומים שונים ולמעשה כך למשל מעצמו מעגל ההשפעה שלי יגדל בשל כך...) ואני עצמי כפי שפעם אמרתי אולי (נכון לרצוני ושאפותי להיום בסבירות גבוהה ) ילך לפוליטיקה כקרירה שניה (בעוד כ15 שנה) ואז אם אכן אכנס ואבחר להיות ח"כ ואולי שר (ואני לא פוסל ראשות ממשלה פשוט כיום לפחות התפיסת עולם שלי די לא שגרתית וקשה לי לראות לה תמיכה של מעל חצי מבעלי זכות הבחירה) מעגל ההשפעה שלי יהיה גדול מאוד ואוכל לשנות דברים ולהשפיע יותר בתקווה לטובה . מכל מקרה מה יהיה הזמן יגיד ויראה ....אני סכ"ה רק בן 21 (ברביעי לאוגוסט אהיה) ובהרבה מובנים רק מתחיל את חיי כשהכל עוד לפני....... אני רק מקווה שאני פה לפחות קצת עוזר ומועיל .(אם אני ירגיש שאני פועל לפי הכלל של הדרך לגהנום רוצופה בכונות טובות אני יחדול מלבוא לפה.....) רונן.

למעלה