מאמרים, גלריות

ailag

New member
מאמרים, גלריות

טוב, החלטתי שזה מספיק חשוב כדי לפתוח כתום
בהמשך להצעה שלי מקודם: בואו נשרשר כאן הצעות לגלריות ומאמרים. גלריות: לדעתי "גלריית הציורים של גליה" זה לא הכיוון, יותר כמו "ציורי אקס מן" "ציורים בנושא.." "ציורים בטכניקת.." מאמרים: מאמרי "איך לעשות" יהיו טובים - הסברים וטיפים (do´s and dont´s) מלווים בציורים. כמה נושאים : מכות / לחימה: דוגמאות פשוטות, איך לא לצייר אגרוף, איך זה פוגע.. יש כאן הרבה dont´s (כפי שלמדתי בדרך הקשה. ועדיין חסרה לי השיטה של איך כן ..
) פרספקטיבה מעבר ל "תציירו שני אלכסונים". למשל, פעם לא יכולתי לצייר אנשים מלמטה. גם כאן, הרבה dont´s (אל תעשו אלכסונים גדולים מדי כשמציירים שביל שמוביל רחוק, איך לא להגזים (!) וכו) איך מציירים מנגה גרועה - כי יש כאלה שבטוחים שפרצוף משולש ועיניים גדולות זה מנגה טובה קריקטורות - איך לצייר אנשים אמיתיים בצורה דומה למציאות (מעבר ל"תיקחו דברים שבולטים ותגזימו אותם") חיות - צריך לפרט? טוב, הגזמתי קצת (ואני אשתמש בתירוץ ה"מאוחר ואני עייפה"). אבל למישהו יש בקשות? מה שכתבתי זה בעיקר רעיונות ולא בקשות, אבל נראה לי שיהיה טוב אם ניישם אותם. ואם מישהו כותב משהו - תשרשרו הודעה על כך לכאן, כדי שלא יעבדו שני אנשים על אותו הדבר. עבודה נעימה, לילה טוב. נ.ב. שי.. איך מעלים מאמר? אני יודעת שזה אפשרי.. נ.נ.ב בקשר למאמרים, אפשר גם לכתוב כאלה בסגנון "superman vs spiderman". לא הסגנון שלי, אבל אם אתם מאלה שלא אוהבים את הציורים פה..

יש לי כמה רעיונות

א. אפשר גלריית סגנונות עיצוב קומיקס (בקטע של שימוש בשיטות ציור וצביעה שונות עם הסברים על כל שיטה ותקצירים של כל סדרת הקומיקסים שבאים כדוגמא). למשל קומיקסים בעבודות מים, קומיקס גירים, תחריטים ורישומים, עבודות פנסילינג, צביעה ידנית, ממוחשבת וכ"ו. ב. אפשר לעשות גלריות לעבודות של אמנים מסויימים או לטייטלים מסויימים כך שיהיה מאגר גדול של תמונות לכל דמות (זה די קל כי אנשים מעלים כל הזמן תמונות של דמויות לפורום...). ג. הקטע של גלריות ומאמרים קצת לא מפותח וחבל. למרות שאיפשהוא זה סך הכל אשמתנו באי הפורום שלא עושים בעצמנו, וגם קצת אשמת שי שלא מעודד אותנו לעשות כן, למרות שיש מנהלי פורומים אחרים בתפוז שעושים את זה יותר מדי מלחיץ. אני מעדיף שלא יהיה כלום מאשר מנהל פורום שכל הזמן דוחק בקהילה לעשות עוד ועוד בניגוד לרצונם האמיתי והכן. ד. דעתי האישית בנושא היא, שהפעלת "מדור" המאמרים עשוי לעורר את הפורום בכיוונים ה"ביקורתיים" של קוראי קומיקס וקריאת קומיקס על ידי פתיחת הרבה דיונים ותגובות למאמרים שמועלים. כך גם יהי האיזון בין דיוני הקומיקס כאמנות ביצירה (כל שירשורי הציירים והציורים), לבין דיוני הקומיקס כמדיום תקשורתי וספרותי (נשמע פלצני לאללה, אבל תכל אתם יודעים שאני צודק...). בקיצור, בואו כולנו נרים את הכפפה, נכתוב כמה מאמרים, נעלה אותם ונתחיל להתדין עליהם, מי שלא רוצה, יכול לאסוף תמונות וציורים שנמצאים כבר בקטגוריית "קבצים" בלינקים למעלה ולשלוח רשימה שתאגד אותם רעיונית לגלריות, או לעבור על שירשורי הטיפים המקצועיים ולעשות מהם מאמרי טיפים לציירים, או לא לעשות כלום אם בא לו ורק להגיב אח"כ בדיונים "תיאולוגיים" (העיקר שנעשה משהו!!). בגדול: מספיק 4-5 אנשים שיתנדבו לעשות משהו ונכונות מצד שי להכניס אותם למערכת וזהו. עכשיו שי, הכדור במגרש שלך. אם יש לך התנגדות עקרונית או אידיאולוגית להפעיל את הלינקים למעלה בצורה יותר יעילה "SPEAK UP OR FOREVER HOLD YOUR PEACE" נ.ב. אם אני נשמע PUSHY בעצמי אני מתנצל...

chatenoire

New member
נשמע טוב

בדיוק סיימתי לקרוא ספר שנקרא Understanding Comics, שמעלה כמה נקודות מאוד מעניינות שלא תמיד חושבים עליהן בקשר לקריאה של קומיקס והבנתו. כולי תקווה שאמצא זמן לשבת ולתרגם חלקים שנוגעים לנו, בין אם במדויק או באופן סובייקטיבי יותר, ולהעלותם לכאן.

שי מקפיץ שוב...

אם לא תשתף פעולה לא כדאי שניזום בכלל, אבל אם תהיה מוכן לעשוץ מהצד שלך, אני מבטיח הענות מהצד השני...

ailag

New member
הקפצה אחרונה .. (?)

שי? מישהו? *כותבת מספיק אותיות כדי שזה יקפוץ. מעניין כמה צריך ... *

ailag

New member
זה לא הספיק כדי להקפיץ

אין לי כוח לקשקש סתם שעה כדי שזה יקפוץ, אז אני פשוט אדביק קטע רנדומלי מהווב-קומיק elflife, יש שם כמה דפים כתובים ולא מצויירים. www.elflife.com "Maybe," began Belthazar. Then he trailed off. "Maybe WHAT?" "Maybe he found the OTHER WAY OUT." Ozmiander hissed at Belthazar to be silent. "You know better than that, Belthazar! Elf escapes in narrow tunnel; goblins declare loudly that said elf must have discovered the other exit; goblins make haste to said exit; miserable trickster elf follows goblins to other exit and makes his escape, laughing and bragging about capturing their magic ring! It´s the oldest trick in the book!" Belthazar´s slimy eyelids blinked from behind his broken mask. "Magic ring?" "That´s the famous story. And we are NOT going to fall for the same trick." "What magic ring?" "Forget the #@*!! magic ring! There is no magic ring! It´s just the old story! The point is, we are NOT going to lead Baughb the elf directly to the quickest way out of here!" Ozmiander panted from the exertion of making his argument. "It just kills you not to know, though, doesn´t it?" Belthazar was quick to nod yes. The two goblins took flight down the corridor to the OTHER WAY OUT. It would have been an opportune turn of events for Baughb. That is, if he had been anywhere near. Unfortunately, he wasn´t.

למעלה