מאמרים מומלצים

Nevo Schwartz

New member
מאמרים מומלצים

שלום לכולם, היה לי כמות מעטה של חומר קריאה שתכננתי לקרוא בזמן הקרוב, ולצערי הוא אינו ברשותי יותר. אשמח לקבל ממכם מספר מאמרים בהקשרים שונים שאתם ממליצים עליהם. העדפה למאמרים כמה שיותר חדשים, שמצויים באינטרנט ושנוגעים בתנאי גידול, זיווג ודברים קשורים אחרים. אני יודע שרובנו עוסק בקריאה, ואם תוכלו להמליץ לי על מאמרים שתכננתם עליהם הודה לכם מאוד. אסף שמעתי שאתה מרבה לקרוא מאמרים, אשמח אם תוכל להמליץ לי על כמה. אשמח למאמרים על זעמנים פיתונים בואות וכל סוג אחר. לא ציינתי, אבל אני מחפש מאמרים באנגלית בלבד. כל המלצה תתקבל בברכה, נבו

naja

New member
מאמרים.

יש בעיה בבקשה שלך-מאמרים מקצועיים(מדעיים) לא עוסקים בד"כ בנושאים של גידול וריבוי זוחלים בשבי, אלא במחקרים שנעשים על התנהגות זוחלים בשטח, או בבדיקה של נושא ספציפי(כמו השפעת טמפרטורת הדגרה על התנהגות צעירים, חלוקה למינים וכו'). מאמרים(או לרוב-דפי מידע) תמצא בעיקר באתרי מגדלים שונים(אצל אלו שמוכנים לשתף את הקהל הרחב). את המידע באתר של גרג מקסוול בנושא פיתוני עצים קראת כבר? לצערי, מאגר המאמרים הכי גדול שהכרתי לא זמין כרגע אבל ברגע שהוא ישוב לפעול אני איידע אותך. המאמר* האחרון שהדפסתי, אבל עדיין לא קראתי, עוסק בשוני שבאוכלוסיות של פיתוני עצים. דרך אגב, לדעתי מקורות המידע הטובים ביותר בנושא ריבוי וגידול זוחלים הם ספרים שנכתבים ספציפית על סוג מסויים.

Nevo Schwartz

New member
תודה רבה אסף,

יכול להיות שיש משהו בדבריך, דפי מידע אינם נמצאים במרכז עדיפויותי. המחקרים אותם הזכרת שבודקים נושאים ספציפיים יותר בגידול/הדגרה/זיווג של נחשים בשבי הם מרכז התעניינותי. אם ברשותך עוד מספר דפי מחקר שכאלה שעברת עליהם כבר או לא, אשמח לראותם. בכל מקרה, תודה על ה"מאמר" המצורף, אני בטוח שאהנה לקרואו. תודה על זמנך, נבו שוורץ

naja

New member
יכול להיות שלא הייתי ברור.

המאמרים שדיברתי עליהם, הם בסיגנון של המאמר שהבאתי כדוגמא. הם לא ממש עוסקים בגידול\הדגרה\זיווג ושיטות שונות של כל אלו בשבי אלא יותר מנתחים איזשהו אלמנט שקשור לכך.(וגם כאלה יש מעטים). יש לי מספר מאמרים שהדפסתי בעבר ומספר דיסקים שעליהם שמרתי מאמרים נוספים, אני אשתדל לקבץ את כולם ובהזדמנות אני אעביר לך אותם לקריאה. בכל מקרה, אני אעשה חיפוש קטן ברשת ואני אראה מה אפשר למצא.

Nevo Schwartz

New member
היית ברור מאוד אדוני,

מה שהזכרתי הם הנושאים הכללים שבתוכם אני מתעניין בכל מחקר על גורם ספציפי זה או אחר. לדוגמא כמו שהזכרת, השפעת טמפרטורת ההדגרה על גדילה ואכילה של בייבים צעירים, וכולי. שוב תודה על הטרחה, נבו.

למעלה