מאמרים על חידוד (באנגלית)

izackv

New member
מאמרים על חידוד (באנגלית)

מאחר ונושא החידוד הוא אחד מהדברים הכי מוזרים בעיבוד תמונה, חשוב לדעתי להבין ולהכיר את הנושא. ה לינק הראשון מצביע למאמר שמדבר על שימוש Unsharp Mask בפוטושופ. (אבל העקרונות זהים ברוב התוכנות) ה לינק השני מדבר על טכניקה מיוחדת לחידוד עדין. הטכניקה בנויה על יצירת מסכה שכוללת את אזורי הגבול בתמונה וחידוד של אזורים אלה בלבד. על ידי כך מקבלים חידוד שלא מכניס רעש אבל כן מחדד את הנקודות שצריכות חידוד. מאחר והטכניקה המוסברת במאמר מורכבת למדי, יש בו הצבעות למאמר אחר שמציע דרכים פשוטות יותר להגיע לאותה תוצאה. הטכניקה מוסברת על תוכנה בשם GIMP, אבל אפשר לבצע אותה גם בפוטושופ אחרי התאמות. שווה לעקוב אחרי הלינקים שיש במאמר. ה לינק השלישי מצביע לדף של סקריפט שמבצע חידוד לפי הטכניקה שמוסברת ב לינק השני. אבל הסקריפט הזה מיועד לתוכנה מדהימה בשם GIMP. התוכנה הזאת היא תוכנת קוד חופשי (חינמית כמו בחופשי/חינם) יציבה וחזקה מאוד. אחד מההבדלים בינה לבין פוטושופ היא הפתיחות שלה לסקריפטים חיצוניים. הסקריפטים יכולים להכתב בשפת PERL או בשפה בשם SCHEMA. הלינק השלישי מצביע לסקריפט בשפת סכמה שפשוט צריך לשים בספריה המתאימה ולהפעיל. אם למישהו דרושים הסברים נוספים לגבי הסקריפט, אני אשמח להסביר.
 

izackv

New member
ועוד מאמר מעולה, בעברית!

BornToJump כתב מאמר בעברית על חידוד בפוטושופ. המאמר ארוך עם דוגמאות ויכול לעזור מאוד למי שרוצה להשקיע וללמוד קצת יותר על חידוד. לא נעים להודות, אבל המאמר המדובר קיים בקישורי הפורום עם כותרת כללית. ולכן קצת קשה להגיע אליו גם כאשר מחפשים במפורש חומר על "חידוד" אין לי מושג אם המאמר מתורגם בחלקו או מבוסס על מאמר אחר באנגלית. בתחילת המאמר יש הפניה למאמר מאתר קנון, אבל הלינק מביא למקומות אחרים
מומלץ בחום!
 

borntojump

New member
אכן מאמר נחמד ../images/Emo13.gif

אצלי הלינק עובד.... לאן אתה מגיע?
 

izackv

New member
אני מגיע לאתר של קנון אבל למאמר

על רזולוציה ושינוי גודל של תמונה. המאמר מתייחס בעיקר להגדלת תמונות על מנת להדפיס אותן ב 300 DPI למרות שיש פחות פיקסלים בתמונה ממה שאופטימלי להדפסה. נראה לי שבמקור התכוונת להפנות למאמר אחר, אבל אולי אני טועה.
 
למעלה