מאמרים על תזונה (כולל פרוייקט סין!)

../images/Emo31.gif למה לא לתת קישורים

למחקרים המקוריים (בעיקר כשמדובר במחקר שלא קשה להגיע אליו, כמו אותו פרויקט סין?) "המאמרים" הללו, לטעמי, מביכים בכל קנה מידה של כתיבה מדעית. (וכנראה פשוט לא ראויים להיכלל תחת הגדרה שכזו). אפילו הסתייגויות ברורות ומובנות מאליהן שראוי לציין בסקירת מחקרים שכאלה לא מצוינות (כמו למשל הסקת מסקנות ממחקר בין תרבויות שונות שזה דבר מאוד עקום לעשות). בכל מקרה, למי שמעוניין במחקר המקורי: http://www.ajcn.org/cgi/reprint/59/5/1153S ובאופן כללי - לא מומלץ לצרוך את הידע המדעי שלך מאתרים מגמתיים ומוטים. הסיכוי שתקבל מידע אוביקטיבי ונקי הוא קלוש מאוד (ומדובר בכל אתר מגמתי, תהא מטרתו אשר תהיה). כאשר המחקרים המקוריים נגישים וזמינים, אני לא רואה סיבה לא לקרוא אותם במקור, להפעיל חשיבה ביקורתית, לקרוא דיונים עליהם באתרים אוביקטיבים יותר. אין כמו קריאת המחקרים המקוריים (או סקירות מחקרים נרחבות שפורסמו בעיתונות המדעית), וככל שהמחקר עובר יותר "ידיים" ואתרים ומקורות וכתיבה ועיבוד מחדש, ב 99% מהמקרים הרבה מהתוכן יאבד בדרך.

One Echoe

New member
נמאס.

נמאס מההתנשאות המעצבנת שלך. אם את רוצה לשפוט ולבקר איזשהו מאמר - תבקרי אותו. אבל תפסיקי להכפיש אתרים שונים, בעיקר כאלה שהם לזכויות בעלי-חיים. אני לא אומר שכל מה שכתוב באתר הנ"ל הוא בהכרח נכון, אני רק מבקש ממך להפסיק להכליל כבר. האנטי-מיסיונריות שלך כביכול היא כבר מיסיונריות בפני עצמה.

מצטערת אם נמאס

לא הכללתי, התייחסתי מאוד ספציפית למאמרים שאליהם הוא קישר. ההערה שלמטה, כרמו שרשום במפורש, היא כללית ונוגעת לכל אתר מוטה שהוא ולא רק לאתרי זב"ח. סביר להניח שאותה תגובה הייתה מתקבלת על מאמר דומה באתר שמוכר תוספים לדוגמה (ואין לו שום קשר לזב"ח אלא "סתם" אינטרסים מסחריים). לא ברור לי למה כל כך קשה להבין העדפה למחקרים מקוריים ולא למאמרים מגמתיים.

One Echoe

New member
מי את שתחליטי איזה מאמר

הוא מגמתי ואיזה לא? את רוצה - תגיבי ספציפית על מאמר מסוים, ותגידי בדיוק מה מגמתי בו ומה לא נכון בו. אל תכלילי שורה שלמה של מאמרים בגלל האידיאולוגיה המיסיונרית שלך.

למעלה