מאמרים שהייתי רוצה לכתוב

razgalili

New member
מאמרים שהייתי רוצה לכתוב

הי לכולם יש שורה של מאמרים שיושבים לי על קצה המקלדת כבר תקופה ארוכה ואני לא מגיע לגמור אותם אף פעם. המאמרים שהייתי רוצה לכתוב הם: 1) מבוא להורים חדשים - כל מה שהייתי רוצה שיספרו לי בחודש הראשון שהילד אובחן 2) מבוא לגישה הביו רפואית - מה הסיבות המשוערות לאוטיזם, מה אפשר לעשות, איך אפשר להתחיל 3) מילון תוספים - רשימה של תוספים שונים שאפשר לתת, מה הם עושים, מה המינונים המשוערים, ממה צריך להיזהר. 3) קידום הבריאות של המעיים 4) קילציה - מה העקרונות הבסיסים, איך אפשר להתחיל עם בעל מקצוע, איך אפשר להתחיל לבד 5) מאמר על טיפול בדיכאון (להורים) 6) מאמר על טיפול בסכרת (לא קשור ישירות לפורום, אבל בהחלט יכול לעזור פה למישהו) 7) טיפול באמצעות מניפולציה של נוירוטרנסמיטורים בטח יש עוד כמה

יעזור מאד לחדשים

לגבי סעיף 6- מה בדיוק הקשר לסכרת? שתי האמהות שלנו חולות סכרת ולמה התכוונת בסעיף 7? אני מציעה שיכתבו על הנושא הביורפואי בפורום הרגיל ויפנו לפה כי יש הרבה אנשים שבכלל לא מודעים לנושא

vered73

New member
3 וגם 6 מאוד חשובים. 3 הוא משהו שכל ההורים

גם הלא ממש חדשים רוצים לדעת ולהבין. גם אני, ששמעתי כאן כמה שמות שאמרתי לעצמי מה/מו/מי/מה זה. 6 חשוב בשל הדיאטה להפחתת סוכרים. מה גם שכמו שאנו מוצאים שלאוטיסטים יש אחים מחוננים, אחים עם טורט, אחים עם דיסלקציה, ואחים עם הפרעות קשב וריכוז, אנחנו גם מוצאים שיש לרבים מהם הורים סכרתיים. יענו, מה שלא תכתוב כאן ניתרם כולנו.

razgalili

New member
מישהו כאן צריך עזרה עם קטרקט?

בזמן האחרון עזרתי לקרוב משפחה שסובל מקטרקט ומצאתי משהו שעובד, אם מישהו מעונין שיזרוק מילה.

razgalili

New member
קטרקט

קרוב משפחה שלי סובל מקטרקט ואינו יכול לעבור ניתוח. חיפשתי משהו שיכול לעזור לו. מצאתי בחיפוש באוניבסו התיחסות של אנדי קטלר לפרוטקול פשוט שיכול לעזור לקטרקט. יצרתי קשר ישירות עם קטלר והוא אמר לי שהפרוטוקול נוסה על ידי רופאה שהוא מכיר על המטופלים שלה והביא לשיפור של שתיים עד שלוש שורות בראיה. העברתי את פרטי הפרוטוקול לקרוב המשפחה והוא ניסה אותו וראה שיפור. הפרוטוקול: 1000 מיליגרם ויטמין סי לא חומצי ארבע פעמים ביום. יש להדגיש שאסור שזה יהיה ויטמין חומצי אחרת הויטמין הופך להיות משלשל. מתחילים להרגיש בשיפור אחרי שבוע לערך. אם מפסיקים את הפרוטוקול תהיה נסיגה חזרה למצב הקודם. למה חושבים שהפרוטוקול עובד: קטרקט נגרם מנזק חיצוני לתאים בעדשה בעין. תאים רבים בקטרקט מפסיקים להיות שקופים למרות שהם עדיין חיים ומתפקדים. בתאים החיים בקטרקט יש מחסור חמור בויטמין סי. הפרוטוקול ממקסם את כמות הויטמין בגוף ומעלה את הכמות הזמינה לתאים בעין.

RebelRex

New member
באתר

של אמנון גלאס יש עוד מספר המלצות בנוסף לויטמין C לטיפול בקטרקט: ויטמין E,ויטמין A, סלניום ואבץ בנוסף אוכמניות לסוגיהן שהן מקור מצויין לנוגדי חימצון עוזרות לשיפור הראיה (רק חבל שהן יקרות בצורה קיצונית בארץ)

razgalili

New member
אין לי ספק שתוספת של ויטמין E וA,

כמו גם סלניום ואבץ וסוגים שונים של אוכמניות יכולים לעזור, אבל ההבדל בחשיבות של הגורמים השונים כאן הוא קריטי. הצפה של ויטמין סי בפרוטוקול מוגבר תביא לנסיגה בקטרקט בצורה מוכחת. ויטמין A וE סלניום ואבץ יכולים לתרום כי הם בצורה עקיפה מעלים את כמות הויטמין סי בגוף, אבל בלי פרופורציה למה שהתיסוף המוגבר יכול לעשות.

RebelRex

New member
אותי היה מעניין לקרוא

מאמר על טיפול דכאון ועל טיפול באמצעות מניפולציה של נוירוטרנסמיטרים

razgalili

New member
מבוא להורים חדשים - מה שהייתי רוצה שיגידו לי

ראשי פרקים ומחשבות בנושא, עדיין לא מאמר מגובש: הילד שלך היה רוצה להגיד לך, שהוא אוהב אותך מאד, תלוי בך וזקוק לך, גם אם קשה לו כרגע להראות את זה הילד שלך היה רוצה להגיד לך שהוא קודם כל ילד. כל מה שילדים צריכים גם הוא צריך. הוא צריך הרבה זמן לשחק, להיות עם עצמו, להיות עם אחרים. הילד שלך היה רוצה להגיד לך שאין לא רוצה, יש לא יכול. אם הוא לא עושה משהו, זה כמעט תמיד בגלל שיש משהו פנימי או חיצוני שהופך את זה לבלתי אפשרי. הילד שלך היה רוצה להגיד לך שזה שהוא לא יכול לדבר, לא אומר שאין לו מה להגיד. יש סכוי גבוה שלילד שלך כואב משהו. אם הילד לוחץ את הבטן כנגד רהיטים או נשען עליה יש לו בעיות עיכול שגורמות לכאבי בטן קשים. ילדים ש"מתנגדים לשנוי" שונאים שמזיזים אותם, מגיבים חזק לקולות רמים או לתזוזה חזקה וכו', לעיתים קרובות סובלים ממיגרנה. ילדים שדופקים את הראש ברצפה או בקיר סובלים לעיתים קרובות מכאבי שיניים או ראש. ילדים שמכים על הפנים עם הידים סובלים לעיתים קרובות מבעיות סינוסים. ילדים שהולכים על קצות האצבעות לעיתים קרובות סובלים מעצירות וכאבים אחרים במעי הגס. כאמור, זה שהילד לא יכול לדבר זה לא אומר שאין לו מה להגיד.

מירי ב2

New member
רז,זה מקסים. אתה פשוט חייב להמשיך...

תמשיך בלי לעצור. פשוט תשפוך הכל, כולם כאן יהיו אסירי תודה....וגם אני ורבים אחרים. אני די חדשה בעסק, לכן ספק רב בידי כמה אני יכולה לעזור, אבל אני מבטיחה לקרוא כל מילה. יכול להיות ששווה להוסיף גם פרק על בירוקרטיה. עכשיו עברתי את זה, אז בזה אני יכולה להיות לעזר.. מירי

razgalili

New member
עוד דברים שהייתי רוצה שיגידו לי

עוד דבר שכדאי שהייתי יודע, זה שלגדל ילד אוטיסט הרבה יותר דומה לתהליך הגידול של ילד NT מאשר שיערתי לעצמי. השנתיים הראשונות שאחרי האבחון של יותם היו הקשות בחיי. מעל הכל רבץ ענן שחור של הרגשה קשה וכבדה של אסון, פגיעה והחמצה. במבט לאחור אני חושב שהתחושות הקשות שלי נבעו קודם כל ומעל לכל מניפוץ החלומות שלי. אני חלמתי על עתיד מפואר לילד המוצלח שלי שבו הוא יהיה זמר ואמן מפורסם, מדען, אסטרונאט, איש משפחה למופת וכל זאת אחרי קרירה מצליחה בתחום הספורט. האכזבה שחשתי, החרדה לעתידו של הילד... קשה לי להסביר, אבל אתם שקוראים אותי יודעים בדיוק מה עבר עלי. אז הנה משהו שלמדתי בינתיים - כל הילדים הם אכזבה איומה להוריהם. טוב, כמעט כולם. אבא שלי מאוכזב קשות מאיך שיצאתי. כל ההורים שאני מכיר מתאכזבים מהילדים שלהם בשלב זה או אחר. הילד לא נהיה אסטרונאוט, מדען, זמר ואומן מפורסם. רובם הגדול לא הופכים להיות אנשי משפחה למופת ויש הרבה פחות אנשים נחמדים בעולם ממה שיש אנטיפתים, סוצימטים, פלגייטים, פלגמטים, חרייאטים, פיראטים ופוליטיקאים. להפתעתי, כשיכולתי סוף סוף להסתכל בילד שיש לי, ולא בילד שחלמתי שיהיה לי, גיליתי שיותם הוא תענוג של ילד. הוא ילד שמח מאד, הוא רח ונעים ויש לו ריח טוב מהשיער. יש לו חיוך מקסים, צחוק מתגלגל, עיניים חומות ויפיפיות, גומות חן. הוא שמח לשתף פעולה. הוא אומן קטן שכל הזמן יוצר, מצייר, צובע, מפסל, מבשל. הוא אוהב מוסיקה והגירסה המצחיקה שלו לWE WILL ROCK YOU היא בלי שום ספק גירסה לא כל כך חשובה אבל מאד מאד חמודה בהיסטוריה של מוזיקת הרוק. אז אם לסכם במשפט אחד - אל תתנו למה שהילד שלכם הוא לא להפריע לכם לראות את כל מה שהילד שלכם הוא כן

razgalili

New member
עוד דברים שכדאי לדעת בהתחלה

אם הילד שלכם אובחן כאוטיסט - אל תחסנו אותו יותר לא אותו ולא את האחים שלו. יכול להיות שאחרי מחקר תגיעו למסקנה שחיסונים נוספים לא מהווים סכנה לילד ושכל מה שיש לי להגיד בנושא הוא הבלים, אבל כמה חודשים המתנה לא מהווים סיכון משמעותי נוסף, בעוד שזריקת חיסון, מרגע שהזריקו אותה פנימה, אי אפשר יותר לעולם לשאוב אותה החוצה. אחד מהדברים הכי חשובים שהורים לילדים אוטיסטים לא שומעים זה - אתם צריכים לעשות תקציב!!!!! הרוב המוחלט של האנשים בעולם לא עושים תיקצוב ומעקב אחרי מה קרה עם הכסף, ותכנון כלכלי קצר בינוני וארוך טווח. מכל הדברים שצריכים להשתנות בחייכם, זה אחד מהחשובים ביותר. יש לכם עכשיו ילד עם בעיה כרונית ארוכת טווח. הילד צריך הרבה כסף, הרבה מאד כסף. תצטרכו תרפיות משלימות, תרופות, תוספים, ציוד. אתם חייבים ללמוד איך לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות שלכם ולבצע הקצבה לסעיפים שונים. מספר ההורים לאוטיסטים שמגיעים לכדי פשיטת רגל בארה"ב הוא פנומנלי. אין צורך שתגיעו לפשיטת רגל. יש צורך וחובה לעשות מעקב כלכלי ותיקצוב. לפני שתתחילו לעשות טיפולים ביו רפואיים כדאי מאד לדעת כמה כסף אתם יכולים להוציא על זה, כי אין גבול עליון לכמות הכסף שאפשר להוציא על טיפול באוטיזם.

razgalili

New member
עוד דברים שכדאי לדעת בהתחלה

אם הילד שלכם אובחן כאוטיסט - אל תחסנו אותו יותר לא אותו ולא את האחים שלו. יכול להיות שאחרי מחקר תגיעו למסקנה שחיסונים נוספים לא מהווים סכנה לילד ושכל מה שיש לי להגיד בנושא הוא הבלים, אבל כמה חודשים המתנה לא מהווים סיכון משמעותי נוסף, בעוד שזריקת חיסון, מרגע שהזריקו אותה פנימה, אי אפשר יותר לעולם לשאוב אותה החוצה. אחד מהדברים הכי חשובים שהורים לילדים אוטיסטים לא שומעים זה - אתם צריכים לעשות תקציב!!!!! הרוב המוחלט של האנשים בעולם לא עושים תיקצוב ומעקב אחרי מה קרה עם הכסף, ותכנון כלכלי קצר בינוני וארוך טווח. מכל הדברים שצריכים להשתנות בחייכם, זה אחד מהחשובים ביותר. יש לכם עכשיו ילד עם בעיה כרונית ארוכת טווח. הילד צריך הרבה כסף, הרבה מאד כסף. תצטרכו תרפיות משלימות, תרופות, תוספים, ציוד. אתם חייבים ללמוד איך לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות שלכם ולבצע הקצבה לסעיפים שונים. מספר ההורים לאוטיסטים שמגיעים לכדי פשיטת רגל בארה"ב הוא פנומנלי. אין צורך שתגיעו לפשיטת רגל. יש צורך וחובה לעשות מעקב כלכלי ותיקצוב. לפני שתתחילו לעשות טיפולים ביו רפואיים כדאי מאד לדעת כמה כסף אתם יכולים להוציא על זה, כי אין גבול עליון לכמות הכסף שאפשר להוציא על טיפול באוטיזם.

למעלה