מאמר בוואי נט על הפרסומת לרכבת

עופר ב.ה

New member
הערה קטנה

קראו את התגובה "חומר למחשבה - הרכבת כאחראית להטרדות מיניות עתידיות" (קשה למצוא, בערך 30 הודעות מההתחלה). ציפי, מה דעתך בנושא?

ציפי ג

New member
דעתי שבארץ אפילו על הטרדה

מינית עדין לא קבלו פיצוים רצינים אז על פרסומת מטומטמת כזו? דרך אגב, באמת בושה. גם הטקסט ברדיו היה פשוט דוחה. רחמנות על השחקנים - איזו בחורה נורמלית תרצה אותם אחרי שהם משחקים כאלו דמויות אינפנטיליות, שטופות זימה?

ראיתי את התשדיר המביש הזה

וכנראה שהאיטיות שאני לוקה בה לאחרונה גרמה לי לסטות ממנהגי ולא להקים קול מעקה, אז תודה עופר על האיזכור והלינק !!! נושא הפרסומות החביב והמוכר. גם לדחיפת טיפול חקיקתי בהגבלת פרסומות המבזות נשים וקבוצות מאופיינות נגיע בסוף - גם אם לא דיברתי על זה שבוע שבועיים אין זה אומר ששכחתי....
תודה למי שמסייעים לנו לא להרדם בשמירה. חנה

augustus

New member
אני לא כל כך רואה טלוויזיה

אבל אני מהכתבה אני מניחה שמדובר בפרסומת מרגיזה לכל הפחות. ד"א, חצי מהפרסומות שאני רואה מרגיזות אותי, בעצם, כל פרסומת שיש בה: שימוש וולגרי בגוף האישה, השתקפות של מציאות חברתית שהאישה בה נחותה, או שנשים מוצגות כחסרות אונים ו/או תלויות בגברים, מקפיצה לי את הסעיף. מסרים חברתיים פגומים מרגיזים אותי אפילו יותר מסתם שימוש בגוף נשי. השאלה היא: אילו אמצעים עומדים לרשותינו כדי להפסיק את הביזוי? בחרם הצרכנים אני לא מאמינה...

sista

New member
בעולם הפרסום עובדות גם נשים

ואני בכלל לא מבינה איך זה שהן מתירות לפרסומת כזאת לעבור. מה, הכסף מעוור אותן או שהן מוכנות לפרסם כל דבר שמוכר? אולי הנשים בפרסום מאמצות לעצמן פנטזיות גבריות כדי להתחרות ולהצליח? הציפייה שכשנשים ישולבו בכל מיני מגזרים, ההגמוניה הגברית תיעלם. אולם נראה שבפרסום לא זה המצב, למרות שפרסום נחשב תחום יצירתי, פתוח ואינטליגנטי ונשים נמצאות בו בתפקידי מפתח. יש כאן פרסומאיות? הלו?

למעלה