מאמר במקום

bhnadav

New member
מאמר במקום

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3302606,00.html ועדות בקצב הטוקבק כשמופז עושה שריר והג'ינג'י מפגין בכיכר, פתאום "מצעד עורכי-הדין בצמרת צה"ל" נראה קצת פחות מאיים. ומה הלאה? סקר הסקרים על תקיפה באיראן? גיא רונן אז מה, אולמרט? מסתבר שלא קל להיות ראש ממשלה. כל ההחלטות האלה שצריך לקבל, והלחץ, וסודות מדינה, והקואליציה, והביקורת. מה שלא תעשה הם לא ייצאו מרוצים, תמיד זה לא יספיק להם. והתקשורת? אלוהים, התקשורת. איך אפשר להשביע את הכלב הרעב הזה? רגע אחד אתה על הגובה, שנייה אחר-כך הם קורעים אותך לגזרים. מה בסך-הכל ביקשת? לחקור את המלחמה הזאת כמו שצריך, להפיק את הלקחים בזמן סביר ולחזור הביתה בשלום. גם זה לא טוב להם. הם רוצים שופט. תן להם שופט והסערה תישכך. אז הנה, נתת . מה הצעד הבא, אולמרט? אולי בכל זאת ועדת חקירה ממלכתית? אולי כן תיתן יד למחול השדים נגד צה"ל? אולי דווקא יש יתרון בשיתוק לאומי? פתאום, כשמופז עושה שריר ופרץ מיישר קו, "מצעד עורכי-הדין בצמרת צה"ל" נראה קצת פחות מאיים. מול העורך-דין הג'ינג'י והמילואימניקים ששובתים רעב ומביאים כמה אומנים לכיכר, מה זה כבר התקפלות אחת קטנה? ואולי היו אלה דווקא הטוקבקים שהכריעו, שגרמו לך לגרוס את התוכנית המקורית? איפה כל המילים היפות עכשיו, שבאמת נראה היה כי אתה מאמין בהן? מה השתנה בין "לא אהפוך את צה"ל לשק חבטות כדי לרצות אינטרסנטים פוליטיים" ל"מיניתי אנשים מצוינים והציבור מבין זאת" ל"הממשלה תתבקש לאשר את מועמדותו של השופט בדימוס וינוגרד"? מה קרה בין "הניצחון יקדם גם את ההתכנסות" לגניזתה הדרמטית של האג'נדה היחידה שהייתה לך בבחירות? הכל דיבורים, מילים. מילים שנמוגו באותה המהירות של "נחסל את חיזבאללה ונחזיר את החטופים". הכל אצלך מתפוגג בקצב מסיבת העיתונאים; ועדות מתחלפות כמו זוגות מבזקים. כתבים ופרשנים, שמסקרים את לשכתך שנים רבות, לא זוכרים כדבר הזה. כן, כבר היו פה ראשי ממשלות שניזונו מהתקשורת והתאימו את עצמם לביקורת. מי לא ערך סקרים והתייעץ קצת עם עיתונאים? אפילו עם הטלפון היומיומי לראובן אדלר וקלמן גאייר הצלחנו לחיות בשלום. אבל קצת, קצת חוט שדרה בכל זאת היה שם, ואפילו היו כמה צעדים לא ממש פופוליסטיים. אצלך, יוק. ומה הלאה? נאמר ששני שלישים מהציבור רוצים להחזיר את הגולן, אבל 60 אחוזים מתנים זאת בדבקה לאור הירח בינך לבין אסד. לא תרקוד? ומה יהיה עם הכור האיראני - ההפצצה תחכה לסקר הסקרים? עם כאלה איומים, עם כאלו הכרעות שעוד נכונו לך ולנו בשנה הקרובה - אלוהים שישמור. ואני דווקא האמנתי בך, אולמרט. תמכתי בוועדות שלך, חשבתי שמי שהולך לעצרת בשבת שוגה שגיאה מרה. גם עכשיו אני לא רוצה שתתפטר, כי מותר לך לטעות, מבחינתי יש לך ארבע שנים תמימות לצורך כך - ואז נשפוט אותך, בקלפי. אבל בכל זאת, יש לי בקשה קטנה: תתנתק קצת מהשלט. קרא קצת פחות מאמרי מערכת. תפסיק לכמה שעות עם הטוקבקים. במקום לבדוק בכל דקה פנויה לאן נושבת הרוח, תיזום את כיוון הזרימה. נכון, רק חמור לא משנה דעה. אבל תלמד מאריק: לך עם האמת שלך, תוביל, תשכנע - ואולי גם החריפים שבמבקריך יישרו איתך קו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3302606,00.html

Fasz

New member
../images/Emo45.gif אך שים לב

אתה מכשיר למעשה את קולם של המתנגדים לאולמרט ולפרץ. החלטות רבות במהלך המלחמה התבססו על שיקול דעת של סקרים ואהדת קהל. כמו המירוץ להשגת תמונת הניצחון ביומיים האחרונים למערכה בצפון, ההססנות בכל הנוגע למערכה הקרקעית וכיו"ב. במידה וכל אלה היו נמנעים, אולמרט לא היה נכנס למצב הקשה בו הוא מצוי כעת. אל למנהיג להתבסס על יחצ"נים וטוקבקים, עליו להתבסס על הגיון בריא ופשוט, מתוך ראיית הטוב ביותר בעבור גורלם של האנשים אשר עליהם הוא מופקד. הבעיה עם ראשי הממשלה האחרונים בישראל היא, שמרגע שהם נבחרו, הם יוצאים למעשה בקמפיין למען בחירתם בקדנצייה הבאה.

bhnadav

New member
אכן,

ואם דיברנו על "חרקירי" בשרשור אחר - אז רואים שם ביטוי בולט מאוד להתעסקות בלתי פוסקת של ברק בדו"חות של סקרי דעת קהל. אני חושב שיש יסוד להניח שמדובר במתכון לכישלון.

bhnadav

New member
ואני מעוניין להוסיף

שלפחות ממה שאני רואה שמסתמן כעת - אני מתנגד לרעיון של ועדת וינוגרד, כחלק מהתנגדותי לכל ועדה משפטית לחקר צה"ל או לחקר החלטות הדרג המדיני. אני רוצה לקוות שהמעבר מועדת אדמוני המקצועית לועדת וינוגרד המשפטית נעשתה כאילוץ בגלל היעדר הסמכויות של ועדת אדמוני מבחינה חוקתית.

Fasz

New member
קרא את מאמר המערכת האחרון

של עיתון הארץ, קשה שלא להסכים עם רב מהנכתב.

bhnadav

New member
נענתי להצעתך לקרוא את המאמר.

גם אני מצאתי את עצמי מסכים עם דברים שנאמרו שם, אך אני רוצה לומר משהו בעניין. אני מתנגד הן לועדת חקירה ממלכתית והן לועדת בדיקה ממשלתית בראשות שופט בדימוס, היות ואני חושב שהמטרה שלנו היא לא "משפט" אלא באמת לבוא מהמקום החשוב יותר, מהמקצועיות, כדי להגיע לחקר האמת, כדי לשקם את צה"ל על כל חלקיו ועוד. מצידי - אולמרט ופרץ יכולים ללכת הבייתה מחר, זה לא העניין בכלל. העניין הוא שאני חושש מאותם דברים שהזהיר מפניהם ראש הממשלה בכבודו ובעצמו - מצעד של עורכי דין, הטלת אשמות אישיות, הטלת אחריות של קצין אחד על קצין אחר וכל זה כדי לצאת "נקי במשפט", כדי להיות "מזוכה", ולא באמת כדי להעיד על הדברים בפני אנשים שמטרתם היא לא "לשפוט" או "לחקור" (במובן הפלילי, פשעי, משטרתי) אלא להבין באמת מה המצב ואיך ברמה המקצועית צריך ואפשר לשנות אותו. הבעייה כמו שאני מבין אותה היא שועדת מקצועית (כמו זו בראשות אדמוני) היא בעייתית בגלל התוקף המשפטי שלה, בדיוק כמו שהיה עם ועדת שחק. אין מחוייבות להעיד, אין מחוייבות להציג מסמכים וכו', דבר שיקשה על התהליך כמובן. בשביל זה, חייבים שופט. אם כך, אני מוצא עצמי מעדיף את הועדה שהקים אולמרט בראשות שופט מוערך בדימוס מאשר ועדת חקירה ממלכתית בומבסתית, גרנדיוזית, ערטילאית, בראשות נשיא בית המשפט העליון (היוצא) מר אהרון ברק. לועדה צנועה בראשות שופט בדימוס יש להערכתי כן עדיפות על פני ועדת חקירה ממלכתית, במצב שנקלענו אליו ועל פי התפיסה שהצגתי קודם, לפיה שתיהן לא מתאימות בעניי. ושלא יובן לא נכון - לועדת בראשות שופט (בדימוס או שלא בדימוס) יש גם יתרונות כמובן. שופט זה סמכות, זה אוטוריטה, זה מעמד, זה מחוייבות וכו'. אין שמץ של ספק. אגב, אתה ואחרים יכולים להאשים אותי במניעים זרים, בעובדה שאני על פניו חבר מפלגתו של אולמרט או משתמש בפורום שבד"כ צידד במהלכיו ובעמדותיו וכו' ולכן אני נגד ועדת חקירה ממלכתית כי אני פוחד שהוא ייצא "אשם" או משהו כזה, אבל זה ממש לא העניין. כשם שאני נגד ועדת חקירה ממלכתית, כך אני נגד ועדת הבדיקה הממשלתית שהיא ע"פ הצעתו של אולמרט עצמו. כמו שאמרתי, אולמרט יכול מצידי ללכת הבייתה מחר, זה באמת לא מה שמעניין אותי בכל הסיפור הזה.

Fasz

New member
לא היית פה בזמנה של ועדת אגרנט, הא?

בקשר למצעדי עורכי הדין וכיו"ב, הדבר אפשרי, אך הוא בהחלט לא ישתק את המערכת כפי שראש הממשלה אמר, וההליך בטח ובטח לא יימשך במשך שנים. חודשיים, לכל היותר, עד שיוגש דו"ח הביניים, אשר עליו יתבסס גם הדו"ח הסופי. הבעיה בארצנו היא, שעל מנת ליצור שינוי מהותי, על המערכת לעבור טלטלה חריפה. את הטלטלה, לדעתי, ועדת החקירה הממלכתית תוכל לספק. אחרת, שום דבר לא ישתנה, ובוודאי שלא תחת הממשל הנוכחי. כל ועדת חקירה, אף שהיא בראשותו של ראש מוסד בדימוס, יכולה לקבל את הסמכויות של ועדת חקירה ממלכתית. כך יכלה גם ועדת אדמוני לקבל סמכויותיה. אך עם זאת, הועדה התפרקה בשל ניגודי אינטרסים (ממתי ממנים עובדי מדינה וחברי ילדות לוועדות בדיקה?). תראה, לא הייתה לי בעיה במידה ואולמרט היה ממנה ועדת בדיקה חסרת פניות, בין אם היה שופט בראשה ובין אם לאו, הדבר אינו משנה. אך ככל הנראה, אולמרט פועל במטרה להציל את עורו הפוליטי (מסיבה שאינה מובנת לי, שהרי ועדות חקירה מעולם לא הובילו לפיטוריו של ראשי הדרג המדיני), ובתוך כך, גורם לאדם הפשוט להסיק כי ככל הנראה יש לו מה להסתיר. אחרת מדוע בליל הוועדות והאישים הללו? איני יודע מי מייעץ לאולמרט, אך החלטותיו של האיש הן פזיזות, לא רציניות, ואינן מתאימות לנורמות של מדינה מתוקנת, אותן אנו שואפים לאמץ זמן רב כל כך.

trigotrigo

New member
תפסיק כבר להעליב את הגיל

זה לא במקום, במיוחד לא כשאתה מתדיין עם מישהו שמדבר לעניין.

Fasz

New member
לא כיוונתי דבריי כהעלבה ../images/Emo13.gif

את נדב אני מכיר עוד מן הימים העליזים והעולצים בפורום הליכוד. צר לי אם בוטות כלשהי השתמעה מדברי. נדב מדבר לעניין, בהחלט. הרבה יותר מאשר אנשים רבים ואחרים בפורומים השונים, ועל כך הוא זוכה לכבוד הראוי לו.

bhnadav

New member
סורי שאני מגיב רק עכשיו.

עם הרבה מהדברים שכתבת הסכמתי, אבל אני לא חושב שהדבר הנכון לצורך זעזוע וטלטלה שדרוש במערכות הוא ועדת חקירה ממלכתית. להפך, הטלטלה והזעזוע לא יבואו בועדה שכל מסקונתיה המהותיות והמשמעותיות יהיו שאדם א' ב' ג' יילכו הבייתה - דבר שישכיח, יעלים וידחיק את כל הלקחים, המסקנות, השינויים הנדרשים. בהחלט יכול להיות שאם מסקנות ועדות החקירה הקודמות לאחר מלחמות היו מייושמות, לא היינו נדרשים להתמודד עם הסוגייה הזאת כרגע, ואם יש דבר שצריך לחקור זה בדיוק את אי היישום של הדברים הללו. מה שמשמעותי בעניי הוא לא זה שאנשים יעמדו בפני שופט כדי לנסות לזכות את עצמם ולצאת "נקיים". אני רוצה שהאנשים הללו לא יעמדו בפני שופט, לא יצטרכו להיות בפחד מתמיד שהם ייצאו "אשמים" ויסולקו הבייתה, כי במצב כזה - לא באמת נגיע לחקר האמת וללקחים הנדרשים. אומרים שבן אדם באופן כללי אומר אמת תמיד, חוץ מבבית המשפט. אני רוצה למנוע את זה. אני רוצה למנוע חקירה משפטית, אני רוצה למנוע מצב שבו שופט, על כל מה שמשתמע מכך, שופט (כפועל) אנשים. מה אני כן רוצה? אני רוצה אדם מקצועי, נטול אינטרסים חיצוניים כמובן, שמטרתו יחד עם הצוות שלו תהיה להגיע לחקר האמת, להגיע ללקחים ולמסקנות ולדאוג ליישומן. לצערי, זה בלתי אפשרי. כתבת שועדת אדמוני יכלה לקבל סמכויות של ועדת חקירה ממלכתית, אך זה לא נכון. יש סמכויות מסויימות, הכרחיות, שיכולות להינתן רק לועדה בראשות שופט - בפועל או בדימוס, וזה קיים רק בועדת חקירה ממלכתית או בועדת בדיקה ממשלתית - שתיהן בראשות שופט או שופט בדימוס. כאמור, עם הרבה ממה שכתבת אני מסכים בהחלט. כל מה שמתנהל סביב הנושא הזה הוא לא רציני ולא מכובד, בלשון המעטה.

bhnadav

New member
ואגב, בכל אופן..

יש סיכויים גבוהים שכן תמונה בסופו של דבר ועדת חקירה ממלכתית (אם לא בראשות ברק אז בראשות בייניש?), ע"י הועדה לביקורת המדינה בראשותה של ח"כ טרטמן. ע"פ החוק, מסמכות הועדה להחליט על הקמת ועדת חקירה ממלכתית בעקבות דו"ח שמגיש מבקר המדינה. מבקר המדינה צפוי להגיש דו"ח בנושא למלחמה ובעקבותיו תוכל הועדה להורות על הקמת ועדת חקירה ממלכתית. איך זה מסתדר עם הועדה שהוקמה ע"י אולמרט - אין לי מושג.

bhnadav

New member
אולמרט נפגש אמש בחשאי עם ברק.

ואני מקדים ואומר - יש להפסיק כבר את הביזיון הזה.

Fasz

New member
כמה מילים

איני אוהב להכניס את עניין חוסר הנסיון כפרמטר במשוואת ההסדר התוכני של עמיתי לשיחה, אך נראה כי בשל העובדה שלא שירתת עדיין במערכת, אינך מבין עד כמה המערכת הצבאית דומה לכל מוסד בירוקרטי אחר במדינה. המערכת הצבאית יודעת לתקן את עצמה, במעט מן המקרים. רוב הדוחות המגיעים ועולים בשרשרת הפיקוד, אינם מיושמים לרוב. אני חושב, שכמו שאת רוב מסקנותיה של ועדת אגרנט יישמו, כך יישמו את רובן של ההמלצות של ועדת החקירה, אם או כאשר, תכונן. באשר לעריפת ראשים - אני תמהה מדוע אנשים כה רבים סולדים מכך? הצבא הוא כמו כל חברה אחרת, בעלת היררכיה מסודרת - ביצעת טעויות פטאליות? שלם עליהן - למען ההשפעה הכללית של מעשים מסוג זה. הרי לא ייתכן שאדם אשר טעה בעת שירותו הצבאי, עדיין ישאר בתפקידו, ולא יורד בדרגותיו. עלינו להחליט, האם אנו משרשים את התופעה הקלוקלת של השארת קצינים בינוניים בתפקידיהם בשל חזרה על מנטרות חלולות אשר תפסו קולות רועשים בציבור, או שמא, אנו מקדשים מצוינות, גם במערכת הצבאית? ההבדל בין צבא מדינת ישראל, לבין כל חברה בעלת מדורים ניהוליים, הוא שכישלון של מפקד אחד, אינו כישלון שניתן לראותו כפגיעה ברווחים ובאגו החברה ותו לא. אלא הכישלון של אותו המפקד, סב סביב חיי אדם, אבדן יכולת טקטית , ושידור מסר של חולשה לאויבינו. האם תשאיר אדם שכשל במערכת, מתוך התקווה שישתפר? הסיבה לכך שבראשה של הועדה עומד שופט - היא ציבורית בעיקר. השופטים, נחשבים לרוב כחסרי פניות, הגונים, ישרים וכיו"ב. עצם העמדתם בראשותה של הועדה, תביא לציבור באמצעותה של הוועדה, מעין סימון של "נקיון", סביב החלטותיה העתידיות. באשר לאמת - כל גוף שיבוא לחקור ויוציא מסקנות, יגרור את אותן התגובות מראשי המערכת הצבאית, והמדינית. הר איש לא ירצה להודות בכשלונותיו, ותמיד יתחמק ויאשים אחרים בם. לכן, באם לא נעבור טלטלה עזה, אשר תגרום לרפורמות מקיפות בכל מערכת מוסדית של המדינה, קשה לי להביט אל עבר העתיד, ולראות תקווה טובה צומחת מן המצב החדש אשר נוצר כאן. באשר לאהוד ברק. מדוע עדיין זוכרים את האדם הזה? מה פשר הפיאסקו הזה סביבו וסביב דן מרידור? מה אולמרט מנסה להשיג? כלל וכלל לא ברור לי. אגב, זהו אינו המפגש הראשון ביניהם, יואב יצחק דיבר על מפגשים רבים וארוחות פאר סגורות שהתקיימו ביניהם ובין אישים בכירים במשק במהלך המלחמה, וגלשו לשעות הלילה המאוחרות. אני לא מתכוון אף להוסיף בעניין הזה, שכן העובדות מדברות בעד עצמן. מילה נוספת באשר לוועדת החקירה - איני מבין מדוע אולמרט מתעקש על ועדת חקירה ממשלתית, ולא ממלכתית. הרי הוא מעמיד שופט בראשותה של הועדה, אך את סמכויותיה מקצץ, ואת חבריה הוא בוחר. אין הוא מודע לנזק התדמיתי שהדבר גורם לו, ולנזק הכולל שהמדינה עשויה לשלם בשל התנהלות זו? לא ברור לי, פשוט לא ברור לי.

bhnadav

New member
אז זהו, שדיברתי דווקא על אהרון ברק,

כמה שהדבר מפתיע
ולכן גם אמרתי שיש להפסיק עם הביזיון הזה. באשר לדברים שכתבת - בהחלט יכול להיות שאני טועה בהשקפתי היות ואיני מכיר את המערכת עליה אנחנו מדברים, ואתה הוא זה שצודק.

Fasz

New member
אהרן ברק? על מה האנשים הללו

פתחו בשיג ובשיח בחשאי? (במידה והינך יודע, אנא פרסם זאת ברבים)

bhnadav

New member
ע"פ פרסום של ערוץ 2,

אמש הגיע אהוד אולמרט לבית המשפט העליון בשעה 6 בערב לפגישה (חשאית) עם מר ברק.. הפגישה ארכה שעתיים. לשכת רה"מ מסרה כי בפגישה לא נדון עניין ועדת החקירה הממלכתית. עם זאת, הפרסום של ערוץ 2 כלל גם חשיפה כי אהרון ברק, באם יוצע לו, יסכים לעמוד בראשות ועדת החקירה הממלכתית. ואז בא מר אמנון אברמוביץ' וניתח מדוע לאולמרט אין מה לפחד מאהרון ברק, עם גיבוי של מספר ציטוטים שלו מהתקופה האחרונה.

Fasz

New member
איך אמר פעם ביסמארק?

לעולם אל תאמין לדבר מה הנאמר לכאורה ע"י דיפלומטים, עד אשר הוכחש רשמית ע"י בני לשכתו ויועציו. עד אז, נצפה בהתהליכים אשר יתרחשו בעת הקרובה.

למעלה