מאמר דעה קצר של בן דרור ימיני במעריב

Nitay112

New member
מאמר דעה קצר של בן דרור ימיני במעריב

במקרה הזה אני חייב להגיד לכם שהוא צודק במאה אחוז. סאיב עריקאת הצליח לעשות מעצמו צחוק. אני מקווה מאוד שהטקטיקה הזאת של להגיד שהם לא יכירו במדינת ישראל כמדינה יהודית דמוקרטית נועדה כדי לא למשוך יותר מדיי אש מבית.

Nitay112

New member
הרבה זמן לא הייתי פה

מצטער אם מישהו העלה את הנושא לפניי ולא ידעתי :) סופ"ש נהדר לכולם ושיהיה שבוע טוב!

זה לא הועלה קודם

אבל ההשוואות של ימיני הזה לשוודיה ולבריטניה מצחיקות אותי. אתה מעלה על הדעת שבשוודיה או בבריטניה יתיחסו ליהודים באפליה ממלכתית כמו שמתייחסים לערבים בישראל? אם כבר אנחנו יותר דמוים מהבחינה הזאת למדינות כמו סוריה...

THE WIZARD 55

New member
הם לא מבינים דבר אחד

כשאתה שולל מעם אחר את זכותו למדינה משלו מי יתייחס לדרישות שלך.. 2 מדינות ל-2 עמים, האחת ליהודים והאחת לפלסטינים כששני הצדדים חייבים להכיר בזכות השני למדינה

Nitay112

New member
מסכים לגמרי.

הבעיה היא שכנראה צד אחד מבין השניים לא מסכים לכך (אלא אם כן זה נועד למנוע אש מבפנים) סלטעון עצבני, אני דווקא יותר נוטה להסתכל על ההגדרה של איראן ושכנותינו החביבות. אההה אז באיראן יש הפרדה בין דת ומדינה??. ("הרפובליקה האיסאלמית"). באף מדינה מוסלמית (תקנו אותי אם אני טועה) אין הפרדה בין דת ומדינה. ובצורה מוקצנת הרבה יותר מאשר במדינת ישראל ובכמה מונים יותר מאשר באירופה. ההשוואה שאתה עושה לאנגליה במקומה והיא גם מחזקת את דעתי שההגדה של מדינת ישראל כמדינה יהודית אינה בעייתית כלל (ואני חילוני לחלוטין). מקור ההפליה לא נעוץ בהגדרה זו או אחרת של המדינה. זו שטות שאין לה הוכחות. האפליה נעוצה לטעמי בהבדלי התרבות הניכרים, בבורות, ובעוינות בין שני העמים. אין שום קשר להגדרה של מדינת ישראל כמדינה יהודית. אני בהחלט תומך בתהליך השלום וממש מקווה שהוא יצליח. אמירות כאלה מפי אישים פלשתינאים מעצבנות אותי אני חייב לציין...

oneofus

New member
את מדברת שטויות!

את מדברת שטויות! א) לי יש מדינה, כולה שלי ב) אין מדינה בעולם שתסכים לוותר על מילימטר משטחה, לא עבור הפלסטינים ולא עבור עם אחר ג) למה חייבים? מי זה חייבים? ד) נחמד מאוד לשחק בקזינו עם כסף של מישהו אחר. מחר יחליטו הפושעים בכלא שהם מדינה, יכריזו ששטח זה או אחר שלהם, ואת תכירי בהם? אני לא מסכים שיהיו בארץ שלי.....מצידי שיסעו לאנאפוליס נראה אם קונדי תסכים ???

למעלה