ראש-'המוסד' (ציטוט ב'יומן' של ערב-שבת בערוץ1)
בני-המשפחות של שבויינו שבידי חיזבאללה נפגשו עם מאיר דגן ראש-המוסד. ב'יומן' של ערב-שבת בערוץ 1 של הטלביזיה הוא צוטט: "אם לא ישוחרר סמיר קונטר עכשיו, יהיו עוד חטיפות כדי לשחרר אותו !". שמרו אמירה ז את לעתיד לבוא. אולי עתיד מר ונמהר. מיקי גולדווסר מרואיינת עכשיו ב'יומן', ובמקביל מרואיין נועם שלי ע"י יאיר לפיד ב'יומן שישי' של ערוץ 2. לדבריו - הטיפול בשחרורו של גלעד היה שלומיאלי לאורך כל הדרך (רק אמירה אחת שלו, מתוך המרירות הרבות האחרות). סלחו לי על שאני שוב ושוב כותב כאן, מעדכן, רושם את התרשמותי ומסקנותי, ומשחרר פה ושם רמזי-רמזים. להערכתי - מתקרבים רגעי-האמת בפרשה הכפולה, ששני מרכיביה קשורים זה בזה מיום שנחטף גלעד ומאז ועד היום: השבי של גלעד בידי הפלשתינים והשבי של אלדד ואודי בידי הלבנונים. נדמה לי שעלינו לעקובב דווקא עכשיו בקפידה אחר כל צעד ומהלך, בנכונות לתת כתף, להתערב ולהשתתף בלחצים הקריטיים שיתכן שבלעדיהם השלשוה לא יחזרו הביתה, כמו רון ארד כבר יותר מ-21 שנים ! אגב: נועם שליט מתראיין גם ב'יומן' של הערוץ הראשון ע"ח הכתב אורי גולדשטיין. לא להניח ! לא לעזוב ! לעלות על כל פלפורמה ולהגיד את הדברים הכי מתבקשים, גם אם ישמעו בוטים. רק כך 'נזיז' את בעלי הסמכות והכוח להחליט מהתחפרותם בעמדות עקשניות, שישאירו את 3 הבנים בשבי, בלי אופק אופטימי ! ואגב: למיטב שיפוטי - כיום התערב בענין גם שיקול מובהק של פרסטיז'ה אישית: מי יביא את הבשורה ויוכל להכריז "אני החזרתי את השבויים !" שר-הבטחון (ושליחו עמוס גלעד) או ראש-הממשלה (ושליחו עופר דקל) ? שימו לב ל"התגוששות" ביניהם, לנסיעותיהם התכופות להפגש עם 'שועי-עולם', לפגישותיהם המתרבות - כל אחד מהם לחוד - עם בני-משפחות השבויים, ה'ספינים' והכחשותיהם, ועוד ועוד. לא הכל נוכל לדעת ולספר לאחרים אחרים.