מאמר חביב שמצאתי ביום ראשון בעיתון.

מאמר חביב שמצאתי ביום ראשון בעיתון.

ביום ראשון , בעיתון "ידיעות אחרונות", מצאתי מאמר במדור של "שעות נוספות". זה מאמר שכתבה איריס ברנע ואני ממליצה לכולם לקרוא- אני אהבתי! "בין חג העצמאות לחג החלב" לעיתים דומה כי תהום מפרידה בין חגיגת הבשרים של המנגל המסורתי לבין מאכלי החג "הלבן" * בעיניים צימחוניות דומה שאין שני חגים שונים יותר במהותם הקולינרית מיום העצמאות ושבועות. בעוד אחד מסמליו המובהקים של יום העצמאות הוא תופעת המנגל ובליסת כמות אדירה מן האדום-אדום ההוא, בחג שבועות בחר עם ישראל בצבע הלבן: באכילת מוצרי גבינה ובביכרוי פירות וירקות. כמה עדנה, רכות ושלווה. האבולוציה של אכילת בשר עוברת דרך ציד החיות, כדי לשרוד בתקופות שבהן לא היה בנמצא עשב או פרי, דרך קניבליזם (אכילת בשר אדם) לשמו, והריגת חיות לשם העלתן כזבח, עד ימי המנגל הסוערים. למעשה במקור לא נועדנו לאכילת בשר. מערכת העיכול שלנו, בניגוד לטורפים,לא בנויה לעכל בשר. את כל המרכיבים התזונתיים שאנו טוענים שיש בבשר נוכל למצוא בפירות ובירקות. סביר שגם מבחינה רוחנית גורמת לנו אכילת בשר נזק. וראוי שנשאל עצמנו האם הריגת חיה, יצור חי שנשמה באפו, אינו ממגנט אלינו אנרגיה של הרס ואכזריות?. האם לא בקלות מידי הפכנו אדישים לדם בעלי החיים?. בשבועות, חג מתן תורה, נהוג להתענג על מוצרי חבל בגלל הדימוי הטהור והנקי שלהם, בדומה לאנרגיות החיוביות האופפות את החג הזה ומנהגיו. גם אם עבור חלק מאיתנו הגמילה (ולו הזמנית)מאכילת בשר עשויה להיות מלווה בדימעה, הרי שברינה נקצור את השימחה בבוא היום כחזונו של הושע: "לא ישא גוי אל גוי חרב ואריה כבקר יאכל תבן".

דורון ק

New member
די שטותי מה שהיא רושמת

לאכול בשר נראה לה "לא טבעי" ולעומת זאת לשתות חלב של יונק אחר נראה לה "טבעי" ו"לבן"!? למעשה לא הרבה מפריד ב"מהות הקולינרית" של החגים-בשניהם אוכלים תוצרת של חיות-אז פה זה בשר ופה זה חלב שהוא בהרבה מובנים ה"פורמה הנוזלית" של בשר.

י אמת במה שאתה אומר, אבל...

אל תשכח שזהו פורום "צמחונות וטבעונות". לפי מה שידוע לי לא כולם פה טבעוניים. אני למשל לא אוכלת ביצים, אבל כן אוכלת מוצרי חלב (אני צימחונית). לדעתי הרעיון הכללי של המאמר היה יפה ולפחות יש שם הטפה נגד אכילת בשר. המאמר נכתב "דרך עיניים צימחוניות" ולא "דרך עיניים טיבעוניות", סביר להניח שאם טיבעוני היה כותב את המאמר אז זה היה יוצא אחרת. נקודת המבט על אכילת חלב וביצים אולי שונה אצל הצימחוניים והטיבעוניים, אבל הערכים של אנשים אלו זהים והאידיולוגיה זהה.

פעולה טבעונית../images/Emo70.gif

(טלי אני מבקש ממך להכניס הודעה זאת לטאגליין) דבר ראשון- אני רוצה לפתוח מנהג, כל פעם שמישהו מאיתנו נתקל במשהו המצריך פעולת מחאה טבעונית, שיאמץ את הכותרת שלי ויסביר... בכל מקרה, הפעם אחרי קריאת המאמר, נדמה לי כי איריס ברנע אינה מודעת לסבל הקיים בתעשיית החלב והביצים! אני מציע שכולנו נרשום מכתבי תגובה למאמר זה, בו הם יסבירו את הפגיעה שמתרחשת גם בתעשיית החלב והביצים, ושני החגים הללו הם מעוותים מבחינת המזון שהם מביאים אחריהם... רצוי גם שאם אתם מכירים רופאים תומכים, שירשמו מאמר ויספרו גם על הפגיעה הבריאותית באכילת הדברים האלו ויחתימו יחד עם הצירוף ´ד"ר´ לפני השם... רשמו רשמו רשמו!!!

vegan

New member
להיפך, צריך לחזק את ידה

איריס ברנע מצאה דרך לנצל את מנהגי החג כדי להכניס לעיתון כתבה המעודדת המנעות מאכילת חיות. כתבה זו יכולה להועיל הרבה יותר מכתבה שתוקפת את מנהגי החג ואכילת חלב. יש לזכור שרוב קוראי הכתבה הם כיום אוכלי חיות. השלב הראשון בהפחתת ניצול בעלי חיים הוא הפסקה של אכילת חיות. רוב הטבעונים החלו בכך ורק אחר כך התוודעו גם לסבל הכרוך במוצרי חלב וביצים. כתבה שהיתה תוקפת אכילת מוצרי חלב לא היתה משיגה הרבה. הסברה צריכה להיות מכוונת להפחתת הסבל מבעלי חיים ולכן לפנות לכיוונים שבהם ישנם סיכויי הצלחה מירביים. מטרת ההסברה היא לא להביע את כל דעותינו - לפעמים זה יכול להזיק למטרה. ובכלל יש להזהר מלתקוף את החלק הקטן בציבור שנוטה לכיווננו. תקיפה כזו רק מזיקה ומרחיקה מעלינו תומכים. יש לעודד כל צעד בכיוון הנכון - צמחונות, הפחתה חלקית של אכילת חיות וכו´. אדם שהחל לצעוד בכיוון הנכון ונתקל בתוקפנות במקום בעידוד רק גורמים לו לסגת לאחור. אגב בוואלה סופר שאיריס ברנע היא טבעונית.

יש נקודה בדבריך...

אבל כנראה שדברי לא היו מחודדים מספיק: 1. לא לתקוף אותה, לשבח אותה, אבל להסביר על ההתעללות בתעשיית החלב והביצים. 2. לגבי כך שצויין שהיא טבעונית, כידוע לך בטח למילה טבעונית יש הרבה פירושים בערבית אשר משמעותם אינה Vegan אז קשה לדעת... בכל מקרה, אני רוצה לפתוח את הדיון עם עלינו לנסות ולעשות פעולה טבעונית, או שנכון לעכשיו פעולה צמחונית היא מספקת...

למעלה