מאמר חדש במדור "נשמה אינדיאנית":

מאמר חדש במדור "נשמה אינדיאנית":

מאמר חדש במדור "נשמה אינדיאנית": אתם מוזמנים לקרוא את מאמרה המרתק של אלה בנק ישראל: "המתנות שלנו ע"פי חודש הלידה", במדור "נשמה אינדיאנית שבאתר 5elements. קריאה מהנה ושובע נפלא לכולם, איתי אור.

Justin Angel

New member
אני לא יודע...

זאת פעם ראשונה שכזה דבר קורה שזכור לי ואני רוצה להתייחס לזה. עומד כאן מצב של אדם זר אשר מפרסם את העובדה שאיפשהו פירסמו מאמר שיכול להיות או לא להיות קשור לנושא הפורום. המצב הזה לפחות בעיניי מאוד חריג מכמה סיבות יחדיו שעד עכשיו היו אלו שנתנו לגיטמציה לפרסום קישורים בפורום: - עד היום שמישהו פירסם קישורים בפורום לאתרים אלו ואחרים מדובר היה באדם שחבר פורום פעיל, פורה ומוכר שרוצה להמליץ על אתר ספציפי לחברי הפורום. - הקישור שפורסם לא פורסם בתגובה לאיזהשהי שאלה, אלא כנושא חדש. דבר כזה נעשה לעיתים נדירות כאן שפותחים עץ חדש רק בכדי לקשר לאתר זה או אחר ועד עכשיו נעשה רק על ידי אנשים המוכרים לנו. - הקישור שפורסם כאן לא פורסם על אחד מהתקנים שעד עכשיו פרסמנו קישורים: "תראו משהו גדול, חדש ויפה!" או "בתשובה לשאלתך". אלא מדובר כאן בפרסומת. - גם כפרסומת מדובר כאן בפרסומת על מאמר אחד, יחיד ובודד ולא על איזה שינוי מדהים וגדול שבאמת דורש פתיחת עץ חדש והודעה לציבור הרחב. סה"כ זה פשוט לא יושב אצלי טוב. זה לא אדם שאני מכיר (ואני מניח שגם שאר תושבי הפורום לא מכירים אותו), הוא פתח נושא חדש ספציפית ובמיוחד לקישור ולא כקישור המתלווה להודעה כלשהי, הקישור בא "להודיע" על איזה שינוי שבאמת דורש עץ חדש אבל מדובר כאן רק במאמר אחד. מילא אם זה היה מישהו מוכר או\ו זה היה איזה שינוי גדול ורלוונטי או\ו זה היה באמת מצריך שרשור חדש. אני לא אוהב את איך שזה נראה, אני לא אוהב את העובדה שזה מריח כמו פרסומת ואני מתערב שאם ניקח מוט עץ גדול ונתחיל לדקור את כותב ההודעה הוא גם יגעגע כמו ברווז. ברכות זוהרות

gwizard

New member
הממממ

אמר האיש. אני לא מצדד בפרסומים לא רלוונטים, יותר מזה - אני שונא אותם כמו כל ה-spam שאני מקבל על בסיס יומי ובכמויות. אבל אחרי שקראתי קצת את המאמר, אני חייב לציין שיש לו קשר כלשהו לשאמאניזם. אז אני מניח שזה הופך אותו לרלוונטי במקרה הזה, מכוון שהשאמאניזם הוא חלק מהדתות/אמונות הפאגאניות. אני מניח שבגלל שאדם, אשר פירסם את הלינק למאמר, לא מוכר, אז זו הסיבה להתלהמות שלך, ג'סטין. אם חבר פורום היה מפרסם את זה, לא היית קם וצועק, נכון ? חוץ מזה, חשבתי שאתה מתחבר לשאמאניזם ? (פרסום כמה טובים הטקסים של טרה וכ"ו) אם אני טועה, אנא טקן אותי. אלון.

Justin Angel

New member
בדיוק מה שאמרתי

אני לא מכיר את האיש, זה מפרסם שנכנס לפעם אחת להשאיר לנו הודעה על מאמר אחד ויחיד שנכתב באתר שלו וזהו. זה לא שאני אומר שאין למאמר כשלעצמו מקום בפורום, למשל אם הוא היה מתפרסם בפורום אז זה כמובן היה בסדר גמור, או אם מישהו מוכר בפורום היה תולה קישור למאמר הזה כי הוא קרא ואהב אותו מאוד, אבל סה"כ אנחנו מדברים כאן על פרסום. אבל למרות שזה פרסום זה עדיין פרסום לנושא קשור. ולמרות שזה פרסום לנושא קשור זה פרסום רק למאמר אחד (לא שאני אומר שכמות המאמרים היא הקובעת, אבל מאמר אחד זה לא נראה מספיק חשוב לפתוח נושא חדש ולהכריז על זה). לעניין הזה יש הרבה צדדים בעיקר כי האתר עצמו קשור וגם התוכן קשור, אבל זה עדיין פרסום ושל מאמר בודד. ואני לא מתלהם, כמו שאמרתי, זה פשוט לא יושב אצלי טוב. ברכות זוהרות

kitiara 6

New member
ועכשיו ברצינות ג'סטין...

לא נשבר לך להיות כל הזמן כל כך אנטי?? מה כואב לך? אז הבן אדם פירסם קישור למאמר שאולי לפי דעתו כן קשור לפאגאניזם... מי אתה שתקבע מה קשור ומה לא קשור??? אנחנו שוב פעם חוזרים לעניין של " אתה לא מנהל".. בוא נראה .. אינדיאנים.. יש להם יותר מאל אחד.. המממממ כן קשור לפאגאניזם.. אולי אנחנו אפילו נלמד משהוא חדש?? אבל לא...... הרי ג'סטין רוצה שאנחנו נשאר רק בתוך המסגרת המרובעת של מה שנראה לו קשור ורלוונטי... מוזר כשהנהלת הפורומים של תפוז מפרסמת פורומים חדשים אתה לא קופץ וצועק.. נכון? תשימו לב שאני כבר כמעט ולא כותבת בפורום.. למה זה? כי נשבר לי שאתם הולכים כמו עדר אחרי ג'סטין ואתם מוכנים לספוג ממנו הכל. היחידים פה שלא שותקים זה אלון ומוסורסקי... נשבר לי שג'סטין חושב שמותר לו הכל.. אבל תשימו לב שהוא עושה את זה רק במחשב .. כי אולי פנים מול פנים הוא יודע שאתה תעלו על כל השקרים שלו.. by the way ג'סטין מה שלום האקדח שלך .. כן זה שמשרד הביטחון נתן לקטין... ( דוגמא לאחד השקרים שלו מיני רבים) והרשימה עוד ארוכה.. הבטחתי לעצמי שאני יותר לא אגיב לשטויות /שקרים של ג'סטין .. אבל אתם יודעים מה יש גבול.. לא תיכננתי לפרסם הודעת עזיבה רישמית .. אבל כנראה שאין לי ברירה... כשבאתי לפורום קיוויתי שבאמת מצאתי מקום שבו יהיו עוד אנשים שחושבים כמוני ומרגישים כמוני .. אבל לצערי , מצאתי חבורה של אנשים שמוכנים שידרכו עליהם והכל בגלל שג'סטין מארגן דברים.. so fucking what אולי יום יבוא ואתם תגלו את כל השקרים של ג'סטין ותבינו שאם הוא הבן אדם שמייצג פאגאניזם בארץ אז מצבינו בקנטים... ג'סטין אולי הפסיק לקלל.. (ולהזכירכם שזה היה בגלל ה"מסע צלב" שלי) אבל אף אחד לא נתן לו את הזכות לקטול כל דבר שלא נראה לו... ג'סטין - יש משפט שאומר " שתיקה יפה לחכמים" אז מה זה אומר עליך? ובשביל לא להעליב אותך באמת אני אתן לכם להבין לבד את הפואנטה... אז הוא פתח עץ חדש, אז מה ? אתה משלם על המקום בפורם? הדיו הווירטואלית עולה לך כסף? לא מוצא חן בעיניך מה שהוא כתב.. יש דרך להגיד דברים .. ולא על כל דבר אתה חייב להגיב.. ואם יש לך זמן להגיב על כמעט כל הודעה בפורום .. אז אתה באמת מסכן! אריאל - אם אתה מתכוון להשעות אותי על ההודעה הזאת .. אל תטרח... אני גם ככה לא מתכוונת להגיב לג'סטין שהתגובה היחידה שהוא יהיה מסוגל לספק זה .." כן את חושבת שאני השטן, מה עוד חדש?"

gwizard

New member
מצטער לשמוע שאת עוזבת

אני מבין את הסיבות, אני בעצמי נעלמתי לאיזה שבועיים בזמנו, ושוקל לעשות את זה לצמיתות גם עכשיו. האנשים שכאן קוראים לעצמם פאגאנים/וויקאנים/אסאטרוארים/דרואידים או כל דבר אחר, אך חלק קטן מאוד (1%) באמת יכול להחשב ככזה. ולא, זאת לא ביקורת כלפי מישהו ספציפי, אלא כלפי כולם יחד. אם זה לא עושה נעים למישהו, אז כדי שהמישהו הזה יבחן את עצמו עד כמה הוא באמת מה שהוא טוען. וכל הדברים האלו (שהתבשלו כבר הרבה זמן), מביעים אותי לנקודה הזאת: לאנשים שבפורום מאוד נוח לקרוא לעצמם בתוארים ושמות ולהשתייך למסגרת כלשהי, אבל כאשר זה מגיע למפגש פנים מול פנים ולשאלות הכי פשוטות בתחום, הרוב - אין לו תשובה, או שהתשובה הזאת אידיוטית. קל להיות עלום שם באינטרנט. כי לא רואים אותך. אחרי כמה דברים שהייתי מעורב בהקמתם בצורה זו או אחרת וכל המפגשים שנערכים כל חודש אני הגעתי למסקנה: לאנשים לא מגיע שום דבר. אנשים לא רוצים להשקיע וללמוד. אלו שלמדו קצת, חושבים שהם הכי חכמים שבעולם ולא צריכים ללמוד יותר. ואותם אנשים יודעים מי הם. בקיצור, גם אני התייאשתי כבר. ההתחלות הם לא קלות ולהתחיל משהו מסובך כמו זה בארץ מסוכסכת ועויינת זה לא משימה של מה בכך. אני בכוונה לא מפרט, מי שלא מבין, כנראה לא אמור. אני חושד שאני אולי אצטער על חלק מהדברים שכתבתי כאן אחר כך, אבל לפחות הורדתי את זה מהלב. אלון.

kitiara 6

New member
אתה כתבת דברים..

שאני לא רציתי לכתוב... אני לא חושבת שלהיות וויקאן /דרואיד/ אסטארואר.. זה בהכרח אומר לקרוא שבעתאלפים ספרים... את האמונות שלי באלים אף אחד לא ישנה.. אבל העניין הוא שאני את דרך החיים הוויקאנית ( כלומר החוק היחיד בוויקה) חייתי עוד לפניי שידעתי מה זה וויקה... לעומת הרבה אנשים בפורום שאפילו את זה לא מסוגלים לבצע וזה תקף גם לגביי חוקים שונים בדתות אחרותץ אני פעם אמרתי - ואני מתנצלת מראש בפניי אלה שיעלבו מזה....- שרוב ה"ילדים" בפורום בעוד זמן קצת ישכחו בכלל מכל הדתות הפאגאניות .. מעטים הם אלה שבאמת ילכו עם האמונה שלהם.... לצערי הרב הפורום הזה הוכיח לי שרוב תושביו הם קודם כל ישראלים ( ואני לא משתמשת במונח הזה כמחמאה , כי בעייני זה ממש לא) ואח"כ פאגאנים.. וחבל שזה כך!

suki da yo

New member
תנו לי בבקשה להגן על חברי הפורום

שאתם כל כך להוטים לרדת עליהם. קודם כל- אף אחד לא נותן לאף אחד משניכם את הזכות להחליט מי ויקאן\דרואידאסטרואיסט\פגאן ומי לא. אתם עדיין לא הרב הראשי שלנו. שניכם קפצתם על כל הזדמנות שרק יש כדי להתנפל על ג'סטין, בצעקות של רשע, שטן, אכזר, מנסה להשתלט על כולנו בפוזה של דיקטטור נורא. טוב, אולי אנשים לא מצטרפים אליכם כי לא כולם מסכימים אתכם? או עם הדרך שלכם? או עם העובדה שלא נתתם לשרשור לעבור בשקט? הכל הולך לשני כיוונים. תאמינו לי שלא יכול להיות שרק ג'סטין אשם בהכל. וצריך שניים לטנגו (ולמנגו). בסך הכל ג'סטין הביע נקודה. לא להסכים איתו זה לא אומנר שהוא לא בסדר, ואם הייתם מסתכלים בהודעה ולא בשם של הכותב הייתי רואים שהיא ממש לא מתלהמת, בלי קשר לעובדה שאני לא מסכימה איתה.

מורגיין

New member
../images/Emo45.gif

בפורום יש לכל אדם באשר הוא זכות מלאה להביע את דעתו המלאה. כל עוד לא מדובר בקללות או באיומים (שאף אחד מהשניים האלה לא הופיע בהודעה ואפילו לא ברמז). גם אם הדימויים לא מוצאים חן בעינכם, או הדעה שהובעה, בתור אלא שקוראים לעצמם פגאנים אתם בדיוק צריכים להיות אלא שסובלניים פתוחים ומקבלים יותר אחד את השני, גם אם דעותיו לא נראות לכם, אחרת, למה חופש הביטוי והדיבור שאתם כל כך מוקירים ונלחמים עליו? נאבקתם ואתם עדיין נאבקים מול דעת קהל שלילית, חוקים לא מפרגנים, דעות קדומות וכ' בשביל לעשות את אותו דבר בעצמכם? להגדיר מי פגאני ומי לא? בקיצור גם אני חושבת שמסע הצלב הזה הלך קצת רחוק מדי...

רק כדי לתקן משהו קטן:

"ואני מתערב שאם ניקח מוט עץ גדול ונתחיל לדקור את כותב ההודעה הוא גם יגעגע כמו ברווז." לדעתי הכנה, זה עלבון, ולא משנה כלפי מי מטיחים דבר שכזה, בין אם זה איום או לא. עם כל הכבוד, אף אחד משועי הפורום שהתערבו כאן בדיון הם לא טלית שכולה תכלת, ונראה לי שגם המגינות האמיצות התעלמו מההודעה המקורית במהרן להגיב על הטחות האשמה ההדדיות. אישית, אני רואה את איתי אור מפרסם דברים שונים בפורומים אחרים - תמיד בקונטקסט של הפורום המדובר. כאשר הוא מפרסם דיונים על תקשורים, לא תראו את זה כאן או בפורום טארוט. אם הוא מפרסם משהו על טארוט, לא תראו את זה כאן או בפורום של תקשורים. מה אנחנו כן רואים כאן? פרסום מאמר שאכן קשור לשמניות, שהיא גם מעניינו של הפורום. אין זו הפעם הראשונה, קדם לכך גם מאמר מעניין על עונות השנה, לפני מספר שבועות שפרסם איתי אור. היה טוב יותר, אילו הטענות שהוטחו כנגד איתי אור, כולל ההצעה לבדיקת "ברוזיותו" היו יושבות על בסיס הגיוני כלשהו.

suki da yo

New member
אוקיי

הוא קרא לו ברווז. באמת, איזו העלבה. כן, אפשר היה להמנע מזה, אבל זה בטח לא סיבה להתחיל את כל המלחמות האלה שוב. ובכל הנוגע לאיתי והמאר שהוא פרסם- אם ג'סטין רוצה להגיד משהו בנושא, שיהיה. האם זה פגע באיתי אישית (עכשיו איתי, זה הזמן שלך לבוא ולהגיד אם כן או לא) וזה מתפקידו להגיד אם ההערה של ג'סטין, נכונה או לא, היתה פוגעת.

gwizard

New member
למה לבדוק ?

דברים אשר היו פוגעים בך, הם פוגעים. נקודה. אם איתי לא יבוא ולא יגיד כלום, אז מה ? הם לא פוגעים ? תלמדו כבר לעשות הבדל בין הכללה לאישי. כל דבר היה פוגע בך או נראה פוגע, הוא פוגע.

מורגיין

New member
קראתי גם קראתי

אבל מה לעשות שנמאס פשוט נמאס לראות אותם מתנצחים כל פעם! ואני עוד קוראת, מנסה להבין, למצוא, לחפש, ופשוט אין כלום, אין כלום וזה משגע אותי! וכן אני בעד הכתבה והפרסומת, אני פשוט לא מבינה למה אנשים כאן לא יכולים להפריד האגו המנופח שלהם לדיון אינטלקטואלי.

Dia Leoghann

New member
הרחקת לכת.

יכולת לסיים את ההודעה הזו אחרי הכמה שורות ראשונות כשהיא עוד היתה עניינית. חבל שמהודעה עניינית הפכת אותה להודעת הסתה נגד אישיותו של ג'סטין. השקרים של ג'סטין, היו או לא היו, לא מעניינים אף אחד, וגם לא האקדח שהוא קיבל או לא קיבל. חבל שפה היה הגבול שלך, כי דווקא מה שג'סטין כתב לא היה צריך לגרור פה שום הודעה מתלהמת כמו שלך. ולהסיר דאגה מלבך, ג'סטין לא מייצג את הפגאניות בארץ, וטיפש מי שחושב ככה. ג'סטין מייצג את עצמו בלבד. כמו שכתבת בעצמך, יש דרך להגיד דברים. ג'סטין עמד בזה די בהצלחה. את נכשלת, וחבל.

Dia Leoghann

New member
אתה די טועה

ג'סטין, זו לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה. איתי פרסם פה כבר קישור למאמר אחר ב"נשמה אינדיאנית", אז לא אמרת כלום. נכון, המאמר יכול להיות קשור לפגאניות, ויכול שלא להיות קשור, וזו הסיבה שכדאי לקרוא אותו, ולבדוק בעצמך. לדעתי הוא קשור לפגאניות, וזו אולי הסיבה שקישור ל"נשמה אינדיאנית" קיים בקישורי הפורום שלנו מזה זמן רב - יש שם כמה וכמה מאמרים מעניינים מאוד שנושאם הוא פגאני, ואני ממש לא מבין מה הבעיה להודיע לנו בפורום על זה שנוסף שם מאמר חדש. כל הדיבורים על למי מותר לפרסם הודעה ולמי לא, אינם במקום כאן. זהו פורום פתוח שכל אדם יכול להכנס אליו ולרשום בו מה שהוא רוצה. אין לאף אחד שליטה על זה. טוב, כל הסיפורי פרסומת ממש מצוצים מהאצבע, אפשר לחשוב שהוא מוכר לך שמפו. הוא מפרסם מאמר שמאני, תודה רבה לו, ואני מקווה שהוא ימשיך. על עיניין הברווזיות יכולת לוותר. עד הקטע עם הברווז חשבתי שאתה כותב ברצינות ומאמין במה שאתה אומר, אחרי הקטע עם הברווז הבנתי שאתה רק מחפש לריב, לעקוץ, להפריע ולהציק. אז תפסיק עם זה.

Justin Angel

New member
בדיוק מה שאני אומר

להבהיר מראש: ברווז. "If it talks like a duck, and smells like a duck and if we'll poke it it'll quack like a duck, then it's a duck". זה לא עקיצה ולא איום לרצח, זה משפט ידוע על זה שאם למשהו יש את כל התכונות על פני השטח של משהו, אז הוא הדבר הזה. זה לא איום לרצח, זה לא ניסיון לצחוק אליו, זה פשוט ככה זה נראה לי. אני כתבתי ברצינות ונימקתי בצורה יפה לטעמי, אולי הקטע עם הברווז לא הובן, אבל זה לא גורע מאיכות שאר ההודעה. אני לא התייחסתי ספציפית ל"נשמה אינדיאנית" שהמאמרים בהם חמודים (אף כי מפוקפקים לטעמי), או לאיש הספציפי שפרסם את ההודעה, אלא לרעיון הכללי של אדם שאינו חבר פורום שנכנס לפורום רק כדי לפרסם הודעה על שינוי קל וקטן באתר שלו. הרעיון הכללי מטריד אותי. לא אמרתי שאסור לו לפרסם, אלא אמרתי שאני אישית לא אוהב את זה. ובקשר לקטע של "הוא לא מוכר לך שמפו", אני לא מדבר על זה. אני מדבר שהוא פתח הודעה חדשה, נושא חדש, חדיש ובלתי-משומש בעליל כדי להודיע לנו על שינוי קטן באתר שלו. זה פשוט לא נראה לי מנומס.

L e s t a t

New member
אבל לפי ההודעה שלך

אתה הסתכלת על משהו שממבט ראשון נראה לך כמו ברווז (פרסומת, כי זה באמת נראה ככה), לא שמעת אותו מגעגע כי מעבר להודעה שלו לא קראת את המאמר אז גם לא דקרת אותו. אז מנין לך שזה ברווז? יפה מאוד שאתה בא בגישה סקפטית, אבל חלק מהגישה הסקפטית הוא לבדוק במה מדובר ולפי ההודעה שלך לא בדקת את זה, פשוט קבעת על פי רושם ראשוני מהודעה בפורום. אני (ולא רק אני) חושב שלענייני שאמאניזם יש מקום בפורום, האתר המדובר קשור לנושא הפורום ועל כן לשמוע על עדכונים בו זה דבר שאולי חברי הפורום המעוניינים בתוכנו רוצים לדעת. חוסר נימוס זה להידחף לפורום טארוט ולפרסם עדכון באתר של נרגילות. אני מציע שניישם את מה שארי-אל אמר: "סוף השרשור" ונעבור הלאה.

Justin Angel

New member
זה לא קטע של מהו התוכן.

זה שעד עכשיו לא פרסמנו קישורים למאמרים ספציפיים בנושא חדש לחלוטין, אלא אם כן מדובר באמת במישהו שהוא חבר פורום כבר הרבה זמן. אני לא אוהב את הרעיון שמישהו בא ומפרסם רק קישור למאמר ספציפי בעץ חדש לחלוטין בלי שום קשר לשום נושא קודם. מילא אם זה היה קישור לאתר בכלליות עם מאמרים, מילא אם זה היה אדם מוכר, מילא אם זה בתגובה בתוך עץ כלשהו, מילא אם זאת הייתה תשובה לשאלה, מילא אם המאמר היה מתפרסם כאן. שוב, בכלליות זה מטריד אותי. בטח אם זה עוד יתפתח למגמה חוזרת.

L e s t a t

New member
אהם

קודם כל, עיין ערך הודעה של ארי-אל שאליה הגבת: "זו לא פעם ראשונה שדבר כזה קורה. איתי פרסם פה כבר קישור למאמר אחר ב"נשמה אינדיאנית", אז לא אמרת כלום." דבר שני, דבר זה בהחלט מקובל. אתה לא צריך להיות וותיק פורום עם תעודות של הולך-קבוע-למפגשים כדי לפרסם מאמר בנושא X או להביע דעה.

Dia Leoghann

New member
../images/Emo124.gif סוף שרשור../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מי שרוצה להמשיך את הוויכוח \ מריבה \ מאבק אגו הזה, ימשיך אותו באמצעות מערכת המסרים הפרטיים.

למעלה