מאמר חדש - "מה אתה אומר!" – אמרתי לו...

מאמר חדש - "מה אתה אומר!" – אמרתי לו...

"מה אתה אומר!" – אמרתי לו... "אני לא סובל את העבודה שלי", "היא ממררת לי את החיים", "אתה פשוט מפגר", "כל דקה בארץ נפרצת מכונית", "אנחנו לא נכנע לטרור". אלה משפטים שאנחנו שומעים כל יום, וחלקם אולי אנחנו אומרים כל יום, או חושבים. האמת – רק לכתוב אותם גורם לי תחושה לא נוחה. אם תזכרו רק דבר אחד שאני אציין במאמר הזה, תזכרו בבקשה את המשפט הבא: מחשבות יוצרות אמירות שיוצרות מעשים. המחשבות שלנו בעבר, יצרו את האמירות שלנו בעבר, ויצרו מעשים – שבראו לנו את המציאות שאנחנו חיים היום. המחשבות שלנו היום, והמילים שנאמר היום, יובילו למעשים שנעשה, ויבנו לנו את העתיד. אם אדם אומר לאשתו "את אף פעם לא מקשיבה לי" בגלל שהם רבים על נושא מסוים, יכול להיות שבאותו רגע הם לא מסכימים, ובגלל שהוא בטוח שהוא צודק, הוא מרגיש שבאותו רגע, היא לא מקשיבה לו. אבל אם הוא חשב על זה בכעס, ואומר את זה, אז הוא יחשוב על זה עוד, וזה יעורר כעס. היא מצדה תקלוט כעס ותעבור למגננה. היא בטח לא תחשוב – "רגע, אולי אני לא מקשיבה מספיק". או "אולי לא אמרתי את הדברים בצורה ברורה ויצרתי רושם לא נכון" היא תחשוב יותר משהו כמו. "הוא תוקף אותי, אני לא אסכים איתו עכשיו, ואני לא אדבר איתו!" ואז היא כבר באמת לא מקשיבה. וכך נוצרת לה תבנית מחשבתית, תנו לסיטואציה הזאת לחזור פעם פעמיים שלוש, ויש לכם כבר אמונה, הבעל כבר יאמין שאשתו לא מקשיבה לו. האישה תאמין שבעלה לו סומך עליה, והרי לכם מציאות של קשר שפחות טוב ממה שהוא יכול להיות. אחד הדברים שמחזקים את התבנית הזאת, היא העובדה שכעס, כמו אהבה הוא רגש מאוד חזק, שיוצר רושם וחותמת על התת מודע שלנו. ולכן קל לנו למשל מאוד כשאנחנו כועסים על מישהו להיזכר בכל הסיטואציות הלא נעימות שהיו לנו איתו. עכשיו מה שמדהים עוד יותר בעניין הזה, הוא שאנחנו לא צריכים אף אחד בשביל זה. מספיק שאת אומרת לעצמך "אני כזאת מטומטמת", או שאתה אומר לעצמך "אני כזה אידיוט" ואתם יוצרים לעצמכם מציאות שלילית. רוצים לדעת כמה זה רע – יש אומדן מאוד פשוט, תיקחו מה שאתם רוצים לומר לעצמכם, ותדמינו מישהו אחר אומר לכם את זה. תרגישו אייך זה יהיה, אם מישהו אחר – אולי אפילו מישהו שאתם אוהבים, יגיד לכם "את כזאת מטומטמת", או "אתה כזה אידיוט" – נשמע הרבה יותר גרוע, מאשר לומר את זה לעצמכם. אבל אל תתבלבלו – זה בדיוק אותו מנגנון, שמתייחס אליכם בסלחנות יותר מאשר לאנשים אחרים, שבמקרה הזה מקל ראש באמירה הזאת, כאילו שאם אתם אומרים אותה לעצמכם היא פחות נוראית, אבל תאמינו לי – זו אמירה נוראית לומר לעצמכם. אתם יודעים כבר שכדאי לכם לוודא שאתם חושבים חיובית, במקום לחשוב "אין לי מספיק כסף לקנות את זה" לחשוב "אני בוחר להנות מהזכות לקנות את זה בזמן אחר". לפעמים זה נראה קצת קשה לעשות את השליטה במחשבות, למרות שזה תהליך די קל – במיוחד כשקולטים את הערך שלו, עכשיו אם תוסיפו לזה את הדרך שאתם מדברים, הדברים יתחילו לזוז מהר. המילים שלכם, תחזקנה גם את היצירה של הדברים שאתם רוצים לחייכם, וגם תובלנה למחשבות יותר חיוביות – שיובילו לדיבורים יותר חיובים, ולפני שתשימו לב אתם תעשו דברים יותר חיוביים – והחיים שלכם בכללותם יהפכו ליותר חיוביים. כל פעם שאנשים שואלים אותי אייך אני מרגיש אני אומר שאני מרגיש נהדר או טוב מאוד. מעבר לזה שזה יותר כייף מלשמוע ככה ככה. – זו אמירה שיוצרת מציאות. כי אני באמת מרגיש שכייף לי וטוב לי, גם אם הדברים לא תמיד מסתדרים על הצד הטוב ביותר, אני יודע בתוך תוכי שזה זמני, ושאני לומד מההתנסויות האלה כך שאני אוכל לשפר את חיי. יש אנשים שאולי יחשבו שזה שטויות – יש אנשים שיגידו לכם שמשקרים לכם – האנשים האלה משקרים לעצמם – הם חיים בשקר. רוצים לדעת כמה זה אמיתי – אני אתן לכם דוגמה מהחיים שלי. למרות שאני באמת אדם שתמיד היה אופטימי. גם לי כמו לכל אדם יש עליות וירידות. אני זוכר תקופות שהייתי מרגיש די מדוכדך, למרות שהחיים שלי היו בסך הכול טובים, עבודה טובה, זוגיות טובה בריאות – דברים שרוב האנשים מאחלים לעצמם. והאמת היא, שלפעמים מרגישים יותר טוב ולפעמים פחות טוב. אבל מאז שאני מקפיד לחשוב חיובי, לדבר חיובי ובעקבות זה גם לעשות דברים חיוביים – הכול עובד הרבה יותר טוב. ואתמול היה לי יום שהייתי קצת down. וכשחשתי על זה, חייכתי לעצמי, כי התחושה הזאת הייתה כל כך רדודה, שכל מה שהייתי צריך לעשות, זה לחשוב על כמה דברים חיוביים יותר כדי לצאת ממנה. אני זוכר שבעבר הייתי מרגיש יותר גרוע בהרבה, והיה לוקח לי יום יומיים או שלושה לחזור להרגיש יותר טוב. אבל זה היה בעבר, כיום, אני מרגיש לגמרי בנוח עם אייך שאני מרגיש, אני מרגיש טוב מאוד, ואני מלא התלהבות מהחיים שאני חיי, ובשיא הרצינות – אם מסתכלים על הדברים עובדתית, גם לפני זה היו לי חיים נהדרים, רק לא תמיד התרכזתי בזה, ולא תמיד התעלמתי מההסחות דעת השליליות. המשך בהודעה הבאה

המשך המאמר המעולה הזה

אז שוב – הנקודה החשובה היא לחשוב, ולהגיד את הדברים בצורה חיובית. להקשיב לדברים חיוביים, להימנע להקשיב לחדשות, להיפגש יותר עם אנשים שמחים, מאשר עם אנשים שאינם שמחים. לפחות עד שלב שאתם תהיו אלה שמסוגלים לשנות את ההרגשה של אדם, במקום ליפול איתו לאותו מצב רוח רע. אם תיקחו למשל אדם שמרגיש בסדר, ותדברו איתו בצורה חיובית, אתם תוכלו לראות אייך הוא הופך לחיובי יותר. אני עושה את זה כל הזמן, וזה גורם לי להיות מוקף באנשים עם גישה חיובית. הדברים האלה מאוד חשובים, ובם מאוד קלים לעשייה. הם מאוד קלים לעשייה, כי התוצאות מגיעות כל כך מהר, שאם אתם רק פתוחים לשים לב לזה, אתם לא תרצו לחזור לאחור. יש אנשים ששואלים אותי "אבל מה אם משהו באמת רע קורה לי". להגיד לכם את האמת, אין באמת דברים רעים או טובים בעולם, יש רק התנסויות שאנחנו בוחרים אם הן רעות או טובות, ושמשפיעות עלינו אייך שאנחנו בוחרים שהן תשפענה עלינו. יש רק דברים שגורמים לנו להרגיש טוב, ודברים שילמדו אותנו דברים שחשובים לנו כדי להרגיש יותר טוב. בואו ניקח דוגמה. אתמול נפטר השחקן האוסטרלי הית' לדג'ר שהיה בסך הכול בן 28 – 3 שנים צעיר ממני. אפשר כמובן להתמקד בטרגדיה ובבזבוז של זה. אבל אני מעדיף להתמקד בזה, שהוא היה שחקן מעולה (אני מאוד אהבתי אותו במונסטור בול) הספיק לעשות כמה וכמה תפקידים טובים מאוד, ואני רוצה להאמין שהיו לו תקופות מאוד שמחות בחייו, ושהוא הספיק לעשות יותר ב 28 שנות חייו, מאשר אנשים מספיקים לעשות כל חייהם. כמו כן, עם זאת שחבל מאוד שהוא מת ממנת יתר, אני רוצה להאמין שמותו לא יהיה לשב, ודווקא בגלל שהוא דוגמה כל כך טובה, הוא ימנע מאנשים להיכנס לסמים, ויגרום ליותר אנשים להיגמל – ואולי אפילו יציל לפי צעירים מגורל דומה. יש סיכוי טוב, שתוקם על שמו קרן, שתעזור לצעירים להיגמל מסמים ותעודד מודעות גדולה יותר. תסתכלו כמה דברים חיוביים יש להסתכל עליהם, באירוע שבמהותו הוא שלילית. הכול עניין של גישה, ולמידה מהעניין. ואתם יודעים מה, אם אתם מסתכלים על האירוע הזה למשל רק במובן השלילי שלו – אז באמת שהמוות שלו היה בזבוז. אז מה כן לעשות – דברו חיובי, הכירו בדברים טובים בחייכם, ובדברים טובים מסביבכם. הגידו – "אני כל כך מאושר/ת בחיים שלי, יש בהם כל כך הרבה דברים טובים, ויש לי כל כך הרבה הזדמנויות טובות ללמוד, כדי לשפר אותם אפילו יותר". תגיד לעצמכם " זה קל להרוויח כסף וליצר שפע", תגידו לעצמכם "יש המון דברים כיפים שאני יכול/ה לעשות." ואל תשכחו אנשים אחרים, תנו לאנשים אחרים 3 מחמאות ביום, דברו מתוך שמחה והתלהבות. אם אתם עוד לא יודעים מה הסיבה לשמחה עכשיו. אני מבטיח לכם שככל שתדברו מתוך שמחה, ותחיו מתוך שמחה היא תגיע יותר מהר. ואולי פשוט תגלו שהיא הייתה שם כל הזמן. אתם רוצים זוגיות שמחה, התחילו לדבר בהתלהבות, על בני זוג או בנות זוג פוטנציאלים. אם למשל אני בחורה שמחפשת בן זוג (במקום שפי שנשוי לאישה מדהימה) אני יכולה להתחיל לחשוב ולדבר במשפטים בסגנון "יש כל כך הרבה בחורים נהדרים מסביב" , או "תסתכלי על ירון, איזה בן אדם מקסים הוא" או אולי "אני נהנית עכשיו להיות לבד ולפגוש אנשים חדשים כל הזמן, בקצב הזה של אנשים כל כך מעניינם שאני מכירה, זה רק עניין של קצת זמן עד שאני אכיר מישהו באמת מדהים". זו הדרך לעשות את זה. אם אתם מרגישים לא בנוח להגיד דברים מהסוג הזה, כאילו זה שקר – פשוט תזכירו לעצמכם, שאתם בעצם שיקרתם לעצמכם עד עכשיו, החיים הם לא קשים כמו שחשבתם, הם קלים, ויש הרבה סיבות לשמוח, ויש לכם אין סוף אפשרויות, תחשבו את זה, תאמרו את זה, ותפעלו לפי זה – ותראו שאני צודק. אני מאחל לכם תהליך נפלא, והנאה ואושר בבניית מציאות חדשה לעצמכם בברכה שפי שפע. נ.ב. – אתם מוזמנים לשאול אותי שאלות בנושא – אני אשמח לענות.

למעלה