התעללות מצד אמהות
שוב אקדים ואומר שמה שאני הולכת לכתוב כאן לא ממש קשור ישירות, כי לא עברתי תקיפה מינית מצד כלשהו. אבל קראתי את המאמר המצורף ושוב זה הביא אותי להזכר בהתעללות הנפשית שעברתי מצד אמא שלי. במאמר נכתב שאנשים לא מודעים ואפילו מסרבים להאמין כי קיים דבר כזה שאמהות מתעללות בילדיהן. אולי זאת הסיבה שעד עכשיו לא מצאתי מקום שאני מרגישה בו מספיק נוח לכתוב בו על ההתעללות שאני עברתי. הייתי גם בפורומים של אלימות במשפחה ובכולם מדברים בעיקר על התעללות של גברים כלפי נשים. אני מרגישה קצת מוזר (גם פה) לכתוב על ההתעללות שעברתי מצידה (קשה לי לקרוא לה אמא). גם במאמרים אחרים שאני קוראת על אלימות במשפחה, המושג הזה "אלימות במשפחה" מוגדר כ: יחס אלים/משפיל וכו´ של הגבר כלפי האשה. הניסוחים במאמרים כאלה הם משהו בסגנון: האשה נופלת כקורבן... נשים רבות מפחדות להתלונן...." וכו´. אני רוצה גם לציין שאבי הוא גם כן קורבן של התעללות נפשית מצד אותה אשה. באחד הפורומים של אלימות במשפחה, אחרי שקראתי מלא הודעות של אלימות של גברים כלפי נשים, שאלתי: ומה עם הגברים המוכים? ולא זכיתי להתייחסות. אז שוב, אולי לא ממש קשור לנושא של הפורום ואפילו של המאמר אבל הייתי צריכה לכתוב.