מאמר חדש שלי על הלמדנות

Heathen Dawn

New member
מאמר חדש שלי על הלמדנות

"על הלמדנות בפגאניזם המודרני", זה שם המאמר. תיהנו!
היו ברוכים. HD

Justin Angel

New member
באתי לכסח לך את הצורה

אחרי ה-Ranting על פורום רונות הכופר כבר הייתי במצב רוח לדם אנושי חם וטעים, אבל המאמר היה דווקא טוב מאוד. המאמר, בתור מאמר שלך, היה מאוד קצר. שש-שבע פיסקאות זה לא מאמר בשבילך, זה הודעה בפורום וואלה ז"ל. ולכן, לפי דעתי, לא ירדתי לסוף דעתך בנושא. כבר שמעתי אותך בעבר מתבטא ובצורה מאוד בוטה נגד Scohlership ככה שהמאמר הזה מקבל גישה יותר מגמתית לאור דעותייך הקודמות. אני מסכים עקרונית עם הגישה שהעלת במאמר כי מקור הלימוד העיקרי לא צריך להיות מספרים, אלא מהשילוש האלוהי (הטבע, היקום והאלים). לעומת זאת אני גם חולק על אותה דעה בדיוק. לעומת זאת לדעתי, הידע על אורחי-חיים אשר אבדו בחולות הזמן צריך להיות ידע נרכש מתוך מאמץ אקדמי. אם יש ידע שניתן למצוא אותו בצורה גשמית, אני מתוך כבוד לשילוש האלוהי לא הייתי הולך ומטריד אותו לזה. חלק מלהיות אדם בוגר זה שלא צריך שאנשים יאכילו אותך בכפית את מה שאתה יכול לרדוף אחריו, לזרוק עליו חנית ולבשל מעל אש בוערת (ע"ע פרה). משתמע מדברייך מצב שכזה לדוגמה: פאגאן אשר אינו יודע מהו האנומה אליש או מיהו גילגמש, יילך לאיננה וישאל אותה. אתה מסכים איתי שמדובר על מצב אבסורדי כמעט כאשר הסיפור הזה נדחף כמעט לכל ספר שני על התרבות השומרית? אז באותה מידה גם את הידע הגשמי הכי נסתר ושהכי קשה להגיע אליו, עלינו לעמול בכדי למוצאו, לזקקו ולהבינו. באם לא אנו מפילים את החוויה הפאגאנית בדיוק לאותה מלכודת שנפל שאר אורח חיינו המערבי - והיא העצלנות.

Heathen Dawn

New member
השחזת הסכין

המאמר, בתור מאמר שלך, היה מאוד קצר. שש-שבע פיסקאות זה לא מאמר בשבילך, זה הודעה בפורום וואלה ז"ל. אולי, אולי זה בגלל שאני לא כותב יותר ממה שאפשר לכתוב. גראפומן כן, אבל זורק מילים סתם לו. לעומת זאת לדעתי, הידע על אורחי-חיים אשר אבדו בחולות הזמן צריך להיות ידע נרכש מתוך מאמץ אקדמי. רק אם זה מעניין אותך. והכי גרוע זה לדבר סרה על פגאני אחר רק משום שהוא בחר לא לעשות זאת. חלק מלהיות אדם בוגר (וכו') אפשר בלי הפדגוגיה? תודה. משתמע מדברייך מצב שכזה לדוגמה: פאגאן אשר אינו יודע מהו האנומה אליש או מיהו גילגמש, יילך לאיננה וישאל אותה. אתה מסכים איתי שמדובר על מצב אבסורדי כמעט כאשר הסיפור הזה נדחף כמעט לכל ספר שני על התרבות השומרית? לא, אני לא מסכים איתך. זו אולי הדרך הקשה, אבל קשה לפגאני, לא לאל. אבל אני מניח שהאל עצמו היה מגלה לפגאני דברים חדשים, לא דברים שכבר ידועים לכל. בכל אופן, זאת לא הבעיה. הבעיה היא כשנתקעים עם המיתולוגיה של העבר ומשתמשים בה כתירוץ לא לחדש כלום. דיברת על עצלנות? זו עצלנות במלוא מובן המילה. אני אישית לא מוצא שום תענוג רוחני בקריאת מיתולוגיה. תן לי טקס מלא רגש בטבע בחוץ, ולא הרכינה המתמדת מול המילה הכתובה. היה לי די והותר מזה בתור בחור-ישיבה חרדי. אם הפגאניזם הוא כמו היהדות החרדית אז הכתובת החדשה שבה תוכל למצוא אותי הוא הקתדראלה הקתולית הכי קרובה לכאן. אבל זה לא הפגאניזם. הדגש על למדנות על חשבון חוויה הוא תופעה פגאנית מודרנית ומערבית מובהקת.

gwizard

New member
נשק 60 מעלות !

גם אני לא מוצא שום תענוג רוחני לקרוא מיתולוגיות. אבל בזמן שאתה תלך לחקות שהאלים יספרו לך את כל ההיסטוריה האנושית, אני אלך לקרוא את הספר ורק אז אשאל את האלים את התיקונים הדרושים. אלים לא אוהבים עצלנים, אלים אוהבים אנשים אשר משקיעים מעצמם.

Heathen Dawn

New member
=/

אבל בזמן שאתה תלך לחקות שהאלים יספרו לך את כל ההיסטוריה האנושית חחח ... אם ככה אז ממש לא הבנת את הנקודה שלי. את ההיסטוריה האנושית אני לא צריך שאף אחד יספר לי, אני יכול ללמוד בעצמי. אני אלך לקרוא את הספר ורק אז אשאל את האלים את התיקונים הדרושים. ואני אלך בנתיב הפגאני שלי ללא ספרים.
אלים לא אוהבים עצלנים, אלים אוהבים אנשים אשר משקיעים מעצמם. שים לב, אמרת "אלים", ללא כל סייג לכך. יעני כל האלים אותו דבר, כולם יש להם אותן תכונות של אישיות. קצת לא נראה לי, מה אני אגיד לך. וחוץ מזה, אני לא עצלן, אני פשוט לא מוכן לבזבז זמן על דברים מיותרים. אני קורא רק עד כמה שיאפשר לי לקבל מושג נכון על האלים שאני עובד אותם, ולא יותר מזה. כל המאמר שלי הוא על ה-"יותר מזה" - על הפיכת הלמדנות ללב-לבו של הנתיב הפגאני שלך. אותם פגאנים שעושים זאת - שיבושם להם, אבל שלא יחשבו שאני פגאני סוג ב' רק בגלל שאני לא עושה ככה, ושלא יחשבו שהלמדנות החרשנית שלהם הופכת אותם לפגאנים אותנטיים.

gwizard

New member
תן לי לחדש לך

אף אחד לא שם קצוץ איזה פאגאני אתה ומה אתה עושה בזמנך החופשי. אתה ממשיך לכתוב מאמרים על עצמך ועל כמה קשה לך ובלה ובלה ובלה ואני קורא אותם ובא לי לנער אותך איזה פעם טובה ולהגיד לך: בנאדם, תשתחרר !!! ולא, בבקשה אל תגיב לי.

Heathen Dawn

New member
מצטער, שגיאות בסיסיות חייבים לתקן

אתה ממשיך לכתוב מאמרים על עצמך המאמר הזה הוא לא על עצמי. אם חשבת שהוא על עצמי, סימן שבכלל לא הבנת אותו.

מורגיין

New member
יש אמת בשני הצדדים

ידע נרכש על גבי ידע מללמוד ולקרוא אנחנו מבינים את העבר ובונים את העתיד הידע הזה יכול לפקוח את עינינו לעוד ידע, ולכן חשוב לקרוא אותו, וגם לו כדי להתפתח ממנו לכיוונים חדשים. ברור מאליו שאנחנו אינם אותם אנשים שחיו בתקופות בהן הידע נוצר, אנחנו לא בדיוק ולא בהכרח הולכים באותם נתיבים וכמובן שלא תמיד נעזרים בהם, אלא בהרבה מקרים בוחרים ללכת למקומות חדשים, אבל זה כמובן יכול לפתוח את הראש ואת העיניים לעזור לדמיון להשתולל ולחגוג לתת בסיס ונקודות למחשבה ולעזור להתמקד... בקיצור גם טוב וגם רע, כמו לכל דבר צריך להתייחס בכבוד, במינון הראוי, וכמובן להחליט לבד כמה ולמה אפשר לספוג

T i a

New member
נו באמת

חברה' החיים קצרים גם ככה, תלמדו כמה שיותר מכל מקום. כל הזמן מנסים ללמד אותנו לתת אבל מה עם לקבל? אני מכירה מלא אנשים שקשה להם לקבל דברים אפילו בתור תודה.כ"כ קשה לקבל את הכל? למה חייבים לבחור אחד? העולם מלא מידע, נצלו את זה ולא משנה אם זה בא דרך בה"ס או מדיטציה.

למעלה