מאמר חדש...

rondadon

New member
מאמר חדש...

אחרי הרבה זמן של שאלת דייגים וימאים, השגתי מספיק מידע בשביל לכתוב מאמר שלם על 3 סוגי דיג חי. והוא מצורף להודעה.

הערות

קודם כל, כל הכבוד. עבודה יפה ומעניינת. 1. בשחיה ומשיכת החוט, נראה לי שבמקום לפתוח את הקלאץ´, עדיף לשים את הרולר על רברס, כך שהוא יסתובב חופשי בלי חיכוך (בקלאץ´ יש קצת חיכוך) או אפילו עדיף לפתוח לגמרי את הקשת. 2. חסר הסבר (רצוי עם ציור) לגבי איך לחבר את הקרס לדג. 3. בשלושת השיטות, יש חלק מהטקסט שחוזר על עצמו (שעדיף שני אנשים, שהדג צריך להשתולל במים, שמושכים את החוט מהחוף עד לעומק 10-20 מטר). אפשר היה לכתוב את זה במקום אחד. 4. יעזור אם תכתוב לאיזה מרחק צריך להתרחק מהחוף כדי להגיע לעומק 10-20 מטר. רוב השחיינים לא לוקחים איתם סונר.

rondadon

New member
תגובה

קודם כל צודק, זה חוזר על עצמו... טעות שלי... בקשר למרחק מהחוף...אי אפשר לדעת...כל אחד והחוף שלו... תלוי בעומק של החוף שאתה דג בו. אם אצלך העומק מתחיל ממטר אז זה יקח יותר רחוק ממקום אחר שהעומק ההתחלתי הוא 6 מטר (כמו בראש הנקרה, רק ששם אסור לשחות...) בקשר למשיכת החוט - לשים ברוורס יגרום לסיבוך החוט... לפתחו את הקשת ישחרר יותר מידי חוט... פשוט פותחים את הקלאץ עד הסוף... חיבור הקרס לדג - זה די קשה לצייר את זה... פשוט תוקעים דרך הזנב לתוך הגב.

zoharfi

New member
כל הכבוד ותודה!... ועכשיו לשאלות...

יש מיספר צירופים אליהם לא התייחסת, כמו למשל רולר+מצוף זריקה - האם זה מסיבה כלשהיא (לא אפקטיבי\ מסתבך בסלעים וכד´) ? מדוע יש הבדלים בגודל החוטים בשיטות השונות (קיבולת הרולר?) ? מה לגבי אפשרויות של השלכת הפיתיון עם מצוף זריקה\משקולת באמצעות רולר ? התייחסות לסוגי הפיתיון החי, אני שמתי לב שבננות למשל מתות די מהר... ושוב יישר כוח ותודה בשם כל חברי הפורום! (כבר שני מאמרים...)

rondadon

New member
תשובות

רולר + מצוף זריקה לא יעיל כי הוא יזוז עם הגלים... ההבדלים בעובי בחוט בגלל שדיג עם חוט בלבד לא כולל רולר בכלל... לכן צריך חוט עבה וחזק...אתה לא יכול להעייף את הדג...רק למשוך אותו... דיג עם רולר מהחוף לא יוכל להכיל חוטים עבים מאד בקיבולת גבוהה... ודיג עם רולר מסירה לרוב הרולר גדול מאד וגם הדגים שם מושכים הרבה פעמים כלפי מטה ולא קדימה ויש צורך בהרבה יותר כוח למשוך אותם למעלה... השלכת הפיתיון לא יעילה משום שזה לא מגיע מספיק רחוק...רק במקרים בודדים (כמו שהיה לי, אבל לי תמיד יש מזל...) טורפים גדולים כאלו מתקרבים לחוף. בקשר לסוג פיתיון - בעיקר משתמשים בבורי, אחריו בה סרדין, אחריו סרגוס ובננה היא האפשרות האחרונה משום שהיא גם לא עושה הרבה בלאגן במים...

zoharfi

New member
אם הבלאגן במים הוא המטרה...

אז נראה לי שחדלסת הכתמים יהיה הכי אפקטיבי, לא ?

rondadon

New member
וואהי....שחכתי ממנו לגמרי...

חדלסת הוא פיתיון חי מעולה! פשוט צריך לשבור לו את המקור לפני... טוב שהזכרתי לי...שכחתי ממנו טוטאלית... הוא ובורי הם הטובים ביותר...

רון, לגבי הפתיונות לחי -

נדמה לי שאתה טועה בהיררכיית הדג-פתיון המומלץ שלך... אני חושב שהבננה דווקא בין המקומות הראשונים בהיררכיה... אני טועה ?

rondadon

New member
טועה...

הדגים ניזונים מדגי פיתיון שחיים בלהקות.... הבננה לפי מיטב ידיעתי לא חייה בלהקות גדולות... לעומתה...הבורים, החדלסת, והסרדין חיים בלהקות עצומות.... גם הסרגוס מתבודד, אבל עובדה...בשטח הוא עובד טוב יותר מהבננה... כמו גן, הדגים האילו גם פעילים יותר מהבננה ומנסים לברוח יותר ממנה וכך מוכשים אליהם תשומת לב רבה... דרך אגב... כשאני הלכתי היה עוד חוט אחד של החייל ואבא שלו במים... ומסתבר שעזבתי מוקדם מידי.... אחרי שעתיים עוד אינטיאס משך להם...אני כבר לא ראיתי אותו שלם, אלא מחולק...אבל הוא אמר לי שהוא שקל אותו והמשקל - 17 קילו!!! לפי גודל ומספר החתיכות והכי חשוב - גודל הראש של הדג הזה...אני מאמין לו.... אבל האמת...זה מבאס חבל על הזמן... אתה רואה מישהו מוציא משהו כזה...אתה לרגע שמח בשבילו ואחר כך אתה בבאסה כי אתה יודע שלא תוציא כאלו בחיים....

zoharfi

New member
רון, לא נורא גם אתה תוציא כאלו...

ואגב הם השאירו את הפיתיון עם משקולת או מצוף ? קצת יותר פרטים בשביל לספק את הסקרנות...

rondadon

New member
משקולת....

הם עזבו 3 חוטים משעה 6 בבוקר... את האחרון הם הוציאו בשעה 5 בערב...

zoharfi

New member
זה והדג שאתה כמעט תפסת...

מצביע על כך שהטורפים דווקא אוכלים על הקרקע. לא ?

rondadon

New member
לא ולא...

הטורפים חוץ מהלוקוסים והגומברים(שאוכלים בכל מקום) אוכלים על פני המים... אבל אף דג לא יוותר על ההזדמנות לטרף קל...

למעלה