וריבת ערמונים - כפי שהביאה מירבלי
מפורום ynet: "ריבת ערמונים מצרכים: 1 ק"ג ערמונים 850 ג' סוכר מקל וניל חצוי לאורכו מעט מים הכנה: לחרוץ חריץ מוצלב בכל ערמון. לשים בכלי מתאים למיקרוגל. לכסות ממים ולחמם במיקרו בעוצמה הכי גבוהה למשך 5 דקות. להניח במים החמים עד שמתאפשר לקלף גם את הקליפה החיצונית וגם את הקליפה הפנימית הדקה. לעשות פירה (מחית) מהערמונים ולסנן היטב. להוסיף מעט מים לסוכר , להוסיף את מקל הוניל ולבשל על אש נמוכה עד לקבלת סירופ. להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה של 120 מעלות. (בעזרת מד חום מיוחד). לסלק את מקל הוניל ולהוסיף את הפירה ערמונים תוך כדי רתיחה. להמשיך לבשל תוך כדי בחישה מתמדת עוד כ- 30 דקות. להסיר מהאש, לצנן מעט ולהעביר לצנצנת מעוקרת ולכסות. הערה: ריבה זו אינה מחזיקה מעמד הרבה זמן. לכן צריך לחסל אותה כמה שיותר מהר." מקור המתכון: Y-NET האפיה זה חיידק שאי אפשר להיפטר ממנו והשאלה היא מי רוצה בכלל להיפטר מזה