מאמר מאוד מעניין על מחקר שנעשה על מאומצים

את עצמך מתפלאת שהבאת דווקא את המחקר הזה לכאן?

באוסטראליה היתה תקופה שהממשל היה נגד אימוצים. וגייס חוקרים כדי שינהלו מחקר שאמירתו היתה-"רב הסיכויים,אם תאמצו,שילדיכם יפתחו תכונות אנטיסוציאליות. מסקנתנו שאולי עדיף שלא תאמצו". משהו כזה. חיפשתי אך לא מצאתי הרפרנס.[הייתי עסוקה בכך לפני ארבע שנים]
אז מה?אז אם הסיכויים למוות תלוי אלכוהול בחיי המבוגר המאומץ בדנמארק הם גדולים במידה מובהקת משל השאר - זה משליך אלינו? את רוצה שהורים מועמדים יתפסו בהלה?
מה בדיוק את רוצה כשאת מנגנת שוב ושוב ושוב על אותו תו?
את לא תופסת שכבר תפסנו מזמן את הפואנטה?
תנוחי קצת.

Daria34

New member
חייכנית,אם את חושבת שזו המטרה שיבושם לך!!

את לא חושבת שלהורים מיועדים מגיע לדעת על מחקרים שכאלה?
תקראי את כול המחקר בבקשה זה היה הסיכום שלו נכון,אבל חשוב לקרוא הכול.
אולי היו לך רעיונות טובים איך למנוע את התוצאות הללו??

Daria34

New member
חייבת להוסיף,שמטרת מחקרים שכאלו לא באה לצאת

נגד אימוץ אלא להיות מודעים ולתת יותר אמצעים לעזרה.
מאוד קל לבטל אותי ולנסות להשתיק אותי בקריאה את נגד אימוץ כשאין
משהוא אחר להגיב.

דניה איננה ישראל

ועדיין לא שותים פה אלכוהול בדיוק כמו מים.
תמיד יש שילוב של נטיה מולדת עם השפעת סביבה. סביבה שתעודד בריאות בכל המובנים תחליש את הפרה-דיספוזיציה,גם אצל מאומצים.

יש סיכוי שאי פעם תגידי למה את נרתמת בהתלהבות כזאת ל"אותה גברת בשינוי אדרת" בכל פעם מחדש?
בפעם הקודמת שניסיתי לקבל ממך הסבר- ממש לא הצלחתי. אולי הפעם?

Daria34

New member
חייכנית,אני לא חייבת לך שום הסבר!

תקראי את המחקר! לפי התשובות שלך הגעת למסקנה לא נכונה כלל.
את חושבת שזה קשור לזה שבדנמרק שותים יותר אלכוהול?
ממש לא!

אבי המחקרים ההפוכים לכוונה שלך

הוא המחקר הותיק אך מצוטט תמיד,שבו הפרידו תאומים לאמהות חולות סכיזופרניה.-תאום אחד בכל זוג גדל בבית הוריו הביולוגים,תאום שני בכל זוג -במשפחה מאמצת,בריאה.
זה היה מחקר אורך. עקבו לאורך השנים. סטטיסטית במובהק מספר הילדים הבריאים היה גבוה במשפחות המאמצות,ולהיפך.-מסםר הילדים שחלו היה גבוה יותר משמעותית בקרב המשפחות הביולוגיות.
ומה שכולנו,הורים מאמצים,משתדלים בכל מאודנו-להשפיע לטוב. לפעמים באינטואיציות שלנו,לפעמים עם עזרה מקצועית.
אף אחד שקוראים לו דריה או מישהו אחר לא ישנה כוונת הורים להיות הורים, בגלל מחקר מדניה על תמותה מגורמי סיכון ובראשם אלכוהול. את מבינה?

Daria34

New member
עצוב לי שכך את מגיבה!ושוב התגובות מראות שאת

לא מבינה כלום!

אני עונה לך רק

כי את מעצבנת ברמות.
צודקת נוני-לא עוד.-לא ברור אם יש לך ילדים ,אם את מאמצת מאומצת או בכלל המוטיבציה שלך לכתוב פה את הצבע השחור במיוחד שלך.בליוויית מחקרים נטולי הקשר ישראלי.
לא ברור ה"מאחורי הקלעים" של הסיפור שלך ועד כמה הוא משחק תפקיד בהבאת הציטוטים שאת בוחרת להביא לכאן,ולמה לא מדניה הרחוקה....
מה שכן,אם לא ידעת-תמיד בגידול ילדים ישנם גורמי סיכון.בקרי בכל מחלקת ילדים בבי"ח גם במקום מגורייך ותקבלי שם תחושה ברורה וקונקרטית עד כמה למאומצים אין שום מונופול על קשיים
הקשורים בראשית החיים.

אצל מאומצים -יסודות ה"בניין "לא נבנו מחומרים מיטביים . קבלת הפנים לעולם לא היתה פשוטה,היתה מורכבת.
קראתי בכרטיס שלך שאת גרה בחו"ל.
אולי לכן את לא יודעת מספיק על ההתקדמות פה בהשבחת ה"בניין". ההתקדמות במודעות הורים. ובמוטיבציה של הורים למודעות,לקבלת תמיכה,להבנת דרכי חינוך,ולאחרונה אפילו להבאת עצמם ליעוץ וטיפול עם הבנה שלא הכל תלוי באימוץ אלא גם [והרבה!]בהם עצמם.

אז תודה רבה על הדאגה המיוחדת שלך -אבל דיינו!

נוני 75

New member
חייכנית יקרה -למה את עדיין מגיבה לה ?

שמרי נפשך.

China8

New member
כאן נמחקו הודעות

נמחקה הודעה שהייתה בנימה אישית ופוגענית כלפי חברת הפורום. לצערנו, הודעות שהיו משורשרות להודעה שנמחקה נמחקו גם הן.
נא לשמור על תרבות הדיון בפורום. ניתן להביא מאמרים או כל חומר אחר הנוגע לאימוץ ולדון בו בצורה תרבותית ומכובדת.

fannyd

New member
שימי לב, דנמרק ובריטניה בראש רשימת

השימוש באלכוהול. יש מחקרים למכביר ברשת לכן כדאי להזהר ממסקנות נמהרות.

הבעיה שברוסיה משתמשים פחות באמצעי מניעה

הסיכון לתסמונת אלכוהול עוברית הוא פונקציה של שני גורמים: גם של מידת השתייה (ורוסיה במקום "טוב" מאד למרבה הצער) אך לא פחות חשוב מכך של מידת הסיכון להריונות לא רצויים.

לדעתי המחקר הזה הוא מחקר חשוב מאד ותודה לדריה

שהביאה אותו.
אחת הסיבות להסבר המחקר הדני, במחקרים אחרים שראיתי, דווקא מארה"ב, היא שילדים עם תסמונת אלכוהול עוברית חשופים יותר לסיכון של שתייה בבגרותם, כי הם בעצם תמיד "מכורים" שנגמלו. ואז מספיקה כמות קטנה של אלכוהול כדי להחזיר את "ההתמכרות" הזו שלהם ולגרום להם לכמוה לעוד.
כמובן שלצד זה חלק מהילדים המאומצים, בגלל שלל בעיות אחרות שלהם, חשופים יותר "לצרות" החל מגיל ההתבגרות כמו בריחה מהבית, התנהגות אנטי חברתית, התהגות מרדנית ועוד, ושימוש באלכוהול הוא חלק מכך.

חייכנית יקרה: אם אני או מישהו אחר היו מביאים את המחקר (החשוב) הזה, האם גם היית מתנגדת כל כך?

דניאלה

את לא פורטת שיטתית על אותו תו. את מביאה תמיד את כל הדברים שאת מביאה בצורה מאד מאוזנת.
וגם את מבינה שבדנמארק הסיכויים להתמכרות לאלכוהול גם לא עם פרדיספוזציה של אלכוהול עוברי הם רבים הרבה יותר מאשר פה.[פאני הביאה רפרנס ואני כתבתי עוד לפני כן תגובה עם "דניה היא לא ישראל".
שילוב של פרה-דיספוזיציה עם השפעות סביבה-על כך לא תמצאי אף פעם בדבריה של דריה.מבחינתה קיימת רק הפרה-דיספוזיציה,או פרה-דיספוזיציה עם סביבה שמאפשרת מימוש הפרה-דיספוזיציה.וכמובן אינני מדברת על תכונות יפות וחיוביות ,שגם איתן מגיעים אלינו ילדינו.

גילעד 63

New member
המחקר מקיף וארוך טווח ככל שיהיה

מתייחס למאומצים בדנמרק בין שאומצו בין השנים 1924-1947.
הנתון שמושך תשומת לב הוא ההבדל בשיעורי התמותה הכללית וגם בתמותה ספציפית מסרטן, אלכוהול והתאבדות.
מדובר במאומצים שבעצם בילו את שנות הגדילה ועיצוב הזהות וכו' בעצם בשנות החמישים והשישים שבהן המודעות להשפעות קצרות וארוכות הטווח היתה קרובה לאפס. הגישה של clean break והכל יהיה בסדר היתה השיטה. מעבר לזה שכמובן יש את השפעות הגנטיקה והנטייה הבסיסית לשימוש באלכוהול (פרה-דיספוזיציה) ועוד בתרבות שבה צריכת אלכוהול נפוצה ומקובלת.
אני נהנה לחשוב שאנחנו בעידן אחר היום מבחינת מודעות להשפעות גם מבחינת ההורים המאמצים וגם מבחינת המערכות התומכות. כמובן שיש דרך ארוכה לעשות אבל המחקר הזה מתייחס למאומצים ש"ספגו" מערכת סוציאלית והורות אחרת לגמרי וחיו בחברה שונה לגמרי מאשר בעשר עשרים שנים האחרונות.
אותי יהיה מעניין לראות מחקר יותר בינלאומי ארוך טווח על מאומצים שאומצו לפני עשר שנים בעוד שלושים שנה. אין לי ספק שהמחקר יראה תוצאות אחרות לגמרי.

Daria34

New member
אותו מחקר עשו גם למאומצים בשוודיה

בשנות ה- 80-90 והגיעו לתוצאות דומות.וכך מחקר דומה בארה"ב.

Daria34

New member
צ״ל על מאומצים.

גילעד אתה אומר שהיום זה אחרת,ממה שנראה בשטח זה ממש לא כך.
אתה בעצמך טענתה שרק פסיפס מספק שירותים פוסט אימוץ וזה רק בתשלום. אתה לא חושב
שזה הזוי שבשנת 2013 זה מה שנמצא לשירות הורים מאמצים וילדיהם? שלא נדבר על הכנה
מאוד מצומצמת. בהורות מאמצת לא מספיק להיות הורה טוב צריך להיות הורה מאמץ טוב.
לשם כך הורים מאמצים צריכים הכנה ויליווי הרבה יותר טובה.

למעלה