מאמר מדאיג

הגיע הזמן לפעול

כשפוגשים שוב ושוב כתבות נוראיות בנושא ההטרדות וגודל הממדים של התופעה הארסית הזאת שעטופה בשם העדין "הטרדה מינית" זה כל כך מקומם. זה מטריף להיתקל כל יום מחדש בעיתונות באינטרנט ובתקשורת בכלל במקרים חדשים של הרס בני אדם, הרס הנפש על ידי חיות אדם. זו לא הטרדה מינית, זה רצח, רצח הנפש שלנו, ילדות וילדים תמימים שלא מעכלים ולא מבינים בכלל מה רוצים ומה עושים לנו. זה פשוט נמאס, ואני חושבת שצריך לפעול! לא רק כל אחד במקרה הפרטי שלו מול חיית האדם שפגעה בו, אלא ככח משותף של שורדים ושורדות. איני יודעת עוד איך אפשר לאגד כל כך הרבה שורדים ושורדות, ובאיזה דרכים צריך לבחור ובאיזה צעדים לנקוט (אך ברור שרק במסגרת החוק), אבל צריך להתחיל לחשוב על כך. אם אנו שהיינו שם, ומבינים במה מדובר לא נפעל לעצור את התופעה הנוראית והנפוצה הזאת, המאמר והמחקר הבא לא ידבר כבר על שליש מהאוכלוסיה אלא הרבה יותר, וזה חבל.

לדעתי

צריך שחלק ממערכת הלימודים כמו שיעורי חברה ודומה יוקדשו ללימודי מוסר ויחסי כבוד בין הנוער. וזאת על ידי פניה/דרישה למערכת החינוך, שלא כפי שנהוג עד היום לשיקולם של מנהלי בית הספר אם להביא מרצה או אם בכלל להכניס את הנושא ללימודים השוטפים. ידועים לי מקרים שמנהלים סרבו להביא מרצה משיקולים שלהם ומה שאני חושבת שצריך לשנות את המגמה כמו שחובנ ללמד מתמטיקה ותנך יהה חובה ללמד מוסר.

נכון, זה צריך להיות מושרש מהילדות

זה רעיון טוב, זה צריך להיות מושרש מהילדות שגופו של האדם הוא שלו בלבד ולאף אחד אין את הזכות לחלל את גופו ונפשו של האחר. הבעיה היא שלא עושים, ואם עושים אז זה בוודאי לא מספיק. שאם לא כן, לא היינו שומעים על מקרים נוספים מידי יום. ומי יעשה, פוליטיקאים מושחתים שעסוקים בעצמם, או חברות הכנסת שכבר הגיעו לשם ועסוקות בעצמן ובקידומן לכיסא בכיר יותר. נושא כאוב במיוחד זה מערכת המשפט שצריך ל ז ע ז ע ו ל נ ע ר אותה ולנסות להשפיע ולהסביר שכבר אי אפשר לספוג את העונשים הבלתי מרתיעים, המגוחכים כל כך שהם פוסקים לחיות האדם שהורסות נפשות רבות כל כך. הרי אין שום רתיעה בפסקי הדין הנגזרים עם חודשי מאסר מעטים, או עבודות שירות. משהו צריך לקרות, אני חושבת שאם השורדות והשורדים יתאגדו יחדיו זה יהיה כח פעולה שאי אפשר יהיה להתעלם ממנו.

אני מסכים איתכן

לגבי זה שיש כאן צורך בעבודת חינוך, והעלאת מודעות. אני חושב שאחד הדברים שבגללו התופעה הזו בכל זאת זוכה להשתקה, היא העובדה שלמרות שהנתונים מראים על אחוז מאוד גבוה של נפגעים, עדיין, בגלל שהנפגעים מרגישים רגשות של אשמה, בושה, ואחריות על התקיפה, כמו גם פחד מחשיפה ציבורית אישית, הם נתקלים בקושי בלעורר את המודעות לנושא, ולפעול למענו. אני אקח רק את עצמי לדוגמא, יש ימים שבהם אני רוצה לעסוק בנושא. לעבוד עוד על חומרים עבור "מקום", אני מרגיש נוח לדבר על הנושאים האלה עם אנשים מסביבי, או ליצור קשרים חדשים שיקדמו את הנושא. ויש ימים שבהם אני כל כך לא קומוניקטיבי, שלא רק שאני לא פועל לקדם את המטרות האלה, אלא כל מי שמזכיר לי את הנושא, רק מגרד אצלי את הפצע הפתוח. ובכל זאת, מי שנמצא מבפנים, מתמודד יום יום עם ההשלכות של התקיפה, יודע עד כמה חשובה העבודה של הסברה, וחינוך, ויודע עד כמה הבורות בחוץ משתוללת, וכמה אנו זקוקים, בכדי לשנות, לאנשים מבפנים. עם כל המשתמע מכך. אז כל אחד עושה, אני מאמין, במסגרת יכולתו. אתן יודעות מה? לדעתי, אפילו כתיבה בפורומים, יש בה עשייה, כי יש כאלה שאפילו אינם כותבים, אלא רק קוראים, אבל עבורם, הידיעה שזה קרה לעוד אנשים, ושההתמודדות היא דומה, מסייעת. ולחילופין, אלו שקוראים ומתוודעים כך לעובדה שאלו הבעיות שמעסיקות וממשיכות להעסיק את אלו שמתמודדים עם ההשלכות של תקיפה מינית, גם זו עשייה.

למעלה