מאמר - מה זה אומר להיות פאגאן

gwizard

New member
מאמר - מה זה אומר להיות פאגאן ../images/Emo70.gif

את המאמר ניתן למצוא גם כאן. מה זה אומר להיות פאגאן ? המילה "פאגאן" באה ממילה לטינית Paganus, אשר פירושה המקורי הוא "כפרי" (מהמילה כפר, כמו יישוב). הנוצרים הרומים הקדומים השתמשו במילה זאת לציין כל מי שסוגד לאלים שהיו לפני הנצרות. במהלך התקופות, המילה פאגאן נהפכה לעילבון שהנוצרים הטיחו במוסלמים והנוצרים הקטוליים בפרוטסטנטים ולהפך. בערך מהמאה ה-12 המושג פאגאן נהייה ערבוב של אטאיסט, אגנוסטאיסט, הדוניסט וחסר אמונה – כאשר דובר על גבר לבן הטרוסקסואלי בעל השכלה ממוצא אירופאי לא קלטי, וברברי לא מלומד וסוטה – כאשר דובר על כל שאר העולם. היום, המונח פאגאן מתייחס לכל האנשים שמאמינים במכלול הדתות הפוליטאיסטיות הישנות כמו החדשות. פוליטאיסם – אמונה בכך שיש הרבה אלים או יישויות, שכולם "אמיתיים" וניתן לסגוד להם. בישראל, היכן שהפאגאנים מעטים והבלבול גדול, רוב האנשים (למיטב ידיעותי) נכללים תחת ההגדרה של נאו-פאגאנים. נאו-פאגאניזם זהו מונח למכלול הדתות הפאגאניות אשר התחילו את דרכם בסביבות 1960 ודתות אלו מנסות להחיות או לשחזר את האמונות הפאגאניות הקדומות בהתבסס על מחשבותיהם של יוצריהם. ברגע יצירת דתות אלו, היוצרים שלהם כללו אלמנטים מודרניים של הומניזם, פלורליזם ותוספות אחרות. כמו כן הם ניסו בכל כוחם להוציא השפעות של מונוטאיסם, דואליות ופוריטניזם. כל זה לא אומר שהדת לא אמיתית, אלא פשוט משוחזרת. צריך לזכור שהכל מתחיל בהתחלה. עקרונות האמונה הנאו-פאגאנית הם: (לא חובה, אך זה פחות או יותר משוטף לכולם) הנאו-פאגאנים מאמינים שהאלוהות היא גם פנימית (בתוכם) וגם חיצונית (בטבע), כאשר רעיון זה מתבטא לרוב בנטייה לראות בעצמנו אלים או לסגוד לטבע. אמונה זו התפתחה אצל הנאו-פאגאנים בעולם לפנטאיזם (העולם הפיסי קדוש), פנאנטאיזם ( האלים הם בכל מקום), אנימיזם (הכל חי) או מוניזם (כל אשר קיים בסופו אחד). אמונות אלו לא בהכרח סותרות אחד את השניה ואני אישית מאמין בכולן ביחד. הנאו-פאגאנים מאמינים שילד אשר נולד הוא קדוש. וזאת בגלל שעוד לא נוצרו מחסומים פסיכולוגיים בינו לבין האלים. אני אישית מוצא את הרעיון מעניין. הנאו-פאגאנים מאמינים שהאלוהות יכולה להיות זכר או נקבה. אין הבדל מעמד בין גבר לאישה וכולם שווים מכל הבחינות. מצד שני, ישנם הרבה נאו-פאגאנים אשר מאמינים שהאנרגיה הנשית היא זאת שזקוקה להרבה יותר תשומת לב כדי לאזן אותה עם האנרגיה הזכרית וכך נוצרו זרמים שסוגדים רק לאלה. אני באמת לא רוצה להגיב על וויקה דיאנית. הנאו-פאגאנים מאמינים בריבוי אלים ואלות וגם יישויות אחרות. מכל רעיון הפוליטאיזם צמח עוד משהו הנקרא דואוטאיזם וזה אומר – כל האלות הן אלה אחת וכל האלים הם אל אחד. עקרון זה אפשר למצוא בוויקה מסורתית. הנאו-פאגאנים לא מאמינים/סוגדים/מכבדים אלוהות/יישות של רוע אולטימטיבי. דוגמה: שטן. מי שכן, אין לו שום זכות להיקרא נאו-פאגאני. אחד לא יכול להיות גם שאטאניסט וגם נאו-פאגאן. רוב הנאו-פאגאנים מאמינים שיש לסגוד לטבע בכל יופיה ולקבל את עצמנו כחלק ממנה ולא כשליטיה. הרמוניה – זו מילת המפתח. רוב הפאגאנים מאמינים בקבלת הצדדים החיוביים של הטכנולוגיה. כמובן שיש פלגים של "חזרה למקורות" וכאלה, אך הם מיעוט. היי, אני איש מחשבים במקצוע, ממש אין לי בעיה עם טכנולוגיה! נאו-פאגאנים מאמינים שאתיקה ומוסר צריכים להיות מבוססים על שמחה, אהבה, כבוד הדדי, הערכה עצמית והמנעות מפגיעה באחרים בין אם זה אדם או לא. נאו-פאגאנים מאמינים שחייו של אדם צריכים להיות מלאי אושר, שמחה, אהבה, צחוק ועונג. זה גם כולל את כל ההתייחסות לסקס, שנחשב לדבר לגיטימי ומותר בתנאי שהוא מביע עונג לשני הצדדים. אין צורך לסבול כדי לחיות חיים הוגנים ואין צורך לפגוע באדם אחר כדי להדיג משהו. הרבה נאו-פאגאנים מאמינים בכישוף ומשתמשים בו לצורכי יום יום. נאו-פאגאנים מאמינים בחשיבות חגיגת המחזוריות של חיינו הקשורים בשמש, ירח וכוכבים. רוב הנאו-פאגאנים מאמינים באיזה שהיא צורה של חיים אחרי המוות. בדרך כלל זה מערב איזה עצירה ב"עולם הבא" לנוח ולאסוף כוחות לפני גלגול הבא. חשוב לציין שאין לנו כזה מושג של עונש אלוהי או יום הדין. הנאו-פאגאנים מאמינים שכדי להשיג את מטרתם בחיים, הם חייבים לעשות את מה שהם מאמינים בו. לא סתם פקא-פקא, אלא מעשים. תחיה את מה שאתה מאמין בו. מאמר זה התבסס על טקסטים אשר נכתבו ע"י Isaac Bonewits אותם ניתן למצוא במקור: http://www.neopagan.net

suki da yo

New member
ואני מוסיפה עוד משהו

במאמר הזה אתה דן על ההגדרה הכללית של מה זה פגאן, ומוסיף שלל אמונות שקשורות לפגאניזם, אבל ההגדרה הזו עדיין לא כל כך תומכת בהצהרה שלך של מספר הפגאנים בארץ. אני למדתי בדרך הקשה שתמיד יהיה מישהו שיודע יותר ממני ויחשוב שאני בורה ולא הגיע לי להחשב פגאנית כי אני לא יודעת מספיק. אבל אני הרבה פחות בורה משהייתי לפני שנה וגם אז ידעתי שאני פגאנית. מאז אני מחזיקה את עצמי חזק לא להגיד (אפילו לא לחשוב) שאני יותר פגאנית ממישהו. זה עניין כל כך אישי, וזה תמיד גדל עם הזמן- אין לי שום דרך לשפוט את מידת האמונה, וזה מה שמשנה, לא מידת הידע.

gwizard

New member
Paganus Templaris

נכון, ככה זה תמיד. אנו לומדים ונהיים יותר חכמים משנה לשנה. אלה החיים
אני התכוונתי בספירת הפאגאנים שלי בארץ לאנשים שמתעניינים בפאגאניות ולומדים לבין אנשים שחיים את הפאגאניות ולומדים. זהו הבדל עמוק ביותר. תחשבי על זה כמעבר לדרגה שנייה או משהו. וחשוב לציין שכולם פאגאנים !!! זה שאתה רק מאמין בלי ליישם לא אותך ללא פאגאן, רק פאגאן מתחיל נקרא לזה. שימי לב שאני אף פעם לא טענתי שמישהו הוא לא פאגאן, רק עשיתי את ההפרדה למתעניין - אדם אשר לומד,קורא,מאמין, אל לא מיישם. ופאגאן - שגם לומד, גם קורא וגם מיישם את עקרונות הפאגאניזם בחיי יום יום. זה כל ההבדל, ולא כפי שמישהו ניסה להציג. הרי במאמר שלמעלה, בסופו כתוב שנאו-פאגאן הוא מי שעושה את מה שהוא מאמין בו. זה לא אני המצאתי, זה Bonewits יחד עם החברים שלו המציא. והם, דרך הגב, אלו שחידשו את המושגים האלו לתקופה המודרנית, ככה שאם ההגדרה שלהם לא מוצאת חן בעיני מישהו, אין הגדרה אחרת. יכול מאוד להיות שאני טעיתי עם המספר 20, אך כל זה מוערך מהכרות עם אנשים. יש הרבה מאוד אנשים שאני לא מכיר וכך לא יכול לומר עליהם שום דבר. ישנם הרבה אנשים שאני כן מכיר ועדיין לא יכול לומר עליהם שום דבר. בסופו של דבר זה לא משנה, כי זה אשר צועד בנתיב הפאגאני לא זקוק לאישור שלי כדי להמשיך או להיקרא פאגאני. משום מה, אנשים פה לא מבינים את זה. ולבסוף, ידע. ידע לא חשוב בפאגאניות, כי פאגאניות זה לא דת. זה אוסף דתות, מושג מאחד. וויקה, לדוגמה, זו כן דת ושם נדרש ידע בסיסי כדי להיקרא וויקאן. זה דומה לדרואידיות (שניהם צמחו יחד בזמננו). אתה לא יכול להיקרא Ovate עד שלא היית Bard, ואתה לא יכול להיקרא Driud עד שלא היית Ovate. אני מקווה כי הדוגמה מובנת. אלון.

Justin Angel

New member
Quod erat Demonstrandem

"הגורו אמר לי, תתווכחי איתו" - נימוק נהדר לפאגאן. Nihial curo de iste tua stulta superstitiones.

gwizard

New member
Fac ut vivas !

עכשיו אתה בטח חושב: Sentio aliquos togatos contra me conspirare. אז אני מאחל לך: Utinam coniurati te in foro interficiant! LOL

gwizard

New member
LOL

אני בטוח שלא תמצא אתר לזה: Proebis ti blatskim proedom ! Strahopizdashaa zelenoglazoye uebishe !\

gwizard

New member
יש לך שגיאות כתיב

diabhul, לא diabhal
מעניין שהדברים אצלך מתבטאים בקונותציות נוצריות. חשבת פעם לרשום משהו יותר מקורי ? במחשבה שניה, בוא נפסיק לזהם את הפורום. הרי אתה יודע שזה אף פעם לא יגמר.

Justin Angel

New member
זה תלוי באזור.

כמו רוב השפות הגאליות של אזורים רחבים ההיגוי והכתיבה משתנות לפי האזור. ההיגוי והכתיב שאני כותב בו הוא היגוי היילנאדר מסורתי וגם משפט סקוטי מסורתי שצועקים מעבר למגנים בזמן שאתה צבוע בכחול. אני אומנם לא צועק את זה, וגם לא צבוע בכחול וערום מעבר למגן, אבל העיקרון נשאר.

suki da yo

New member
אני לא מסכימה

זה שהם המציא הגדרה אחת, לא אומר שאין אחרת. ההגדרה שלי לא פחות מזו שלהם, למרות שאני לא מנהיגת קהילה פגאנית ענקית. את מידת הצדק בדברי זה לא ישנה.

Justin Angel

New member
טוב, אז אני לא פאגאן.

מה לעשות, לפחות אני בחברה טובה יחד עם שאר אלו שהם לא וויקאנים מתלהבים.

Nizzan Cohen

New member
אם לא נישאל - איך נדע ? ../images/Emo13.gif

אטאיסט, אגנוסטאיסט, הדוניסט. המממ.... אפשר בבקשה הגדרות ?

למעלה