מאמר מומלץ

מאמר מומלץ../images/Emo151.gif

בדיוק קראתי מאמר שנראה לי מעניין לנו כמאמנים. היא מעלה שם את עניין הדיבור בקול למראה - כאילו לא קשור אבל זה עורר אצלי מחשבות על האופן בו אנחנו כבני אדם מאפשרים או לא מאפשרים פעולה. מעניין. זה המאמר העליון בבלוג, על יצירה בלשון דבורה. אני מבין שזו תהייה סדרה אז אולי מעניין לעקוב אחרי זה כי שפה ודיבור הם חלק חשוב בעיסוק שלנו.

../images/Emo13.gifואם כבר שפה

אז מעניין איך שהכנסתי את המילה מעניין שלוש פעמים בהודעה הקודמת...

Yin

New member
מילא לשון דבוּרה

יש שם מאמר על בור פוטנציאל. זה נושא שחשוב לכל מאמן, במיוחד הציטוט מתוך הקישור לויקיפדיה על בור פוטצניאל: " כאשר נשתמש במודל דה-ברולי ונשליך על החלקיק את ההשפעות הגליות נקבל כי בדפנות הבור פונקציית הגל (שריבוע האמפליטודה שלה פרופורציוני להסתברות הקוונטית) מתאפסת ויש הגבלה על האנרגיות העצמיות המותרות במערכת. למעשה, מציאת ספקטרום רמות האנרגיה של המערכת שקול לפתרון בעיית שטורם-ליוביל הבאה: משוואת שרדינגר עם תנאי שפה של התאפסות בדפנות הקופסא (על השפה)." ואם משלבים את המשפט הנ"ל עם: "פונקציות הקו סינוס הן סימטריות (זוגיות) ביחס למרכז הבור,ופונקציות הסינוס הן אי סימטריות (אי זוגיות) ביחס למרכז הבור" אני חושב שמי שמבין את זה הוא בהחלט מאסטר באימון ואין חלקיק או מתאמן שלא יעשה אצלו פריצת דרך או זינוק קוואנטי.

דווקא החתימה שלך

מראה הבנה בבור פוטנציאל, או מחסום פוטנציאל האמת
ההפנייה שלי הייתה לנושא של דיבור בקול רם למראה והפעולה שבשאילת שאלות, שזה נראה לי ממש לענייננו. ובכל מקרה,

פשוט פשוט | (רגע של מכניקת קוונטים)

אם כבר נגעת בבור פוטנציאל פיזיקה מושתת על מתמטיקה שמושתת על לוגיקה שמטיבעה מוגבלת אין פלא שבפיזיקה מגיעים לתופעות פיזיקליות כמו בור פוטנציאל מי שחושב לוגי סופו שביום מין הימים יגיע לפרדוקס ושם יוכל להחליט האם לקבל את הפרדוקס כמציאות ואז באופן לוגי לגמרי ימוטט את הבסיס ללוגיקה או יבחר לחשוב שבטח הוא טעה או חסר לו מידע (מה שבדרך כלל קורה במדע) ויזנח את התוצאה אליה הגיע כשגויה. פיזיקה קוונטית נולדה ביגלל שמישהו (נילס בוהר ואיינשטין) החליט להשתעשע בשעת לילה מאוחרת ולראות מה יקרה אם יניחו הנחה שעד אותו הרגע חשבו כולם כשגויה כיוון שהציגה פרדוקס (חלקיק הוא גם גל) משם כבר קרו דברים מאוד מאוד מוזרים. בהמשך איינשטיין החליט ל"התעשת" ולחזור לשפיות ועד מותו התכחש לתוצאים של מכניקת הקוונטים ואילו חברו בוהר הלך עם זה עד הסוף ואחריו באו עוד כמה מוזרים שהחליטו לשים את היוקרה שלהם על כף המוזניים ולקרא תיגר על ההגיון הבריא. בדיוק כמו שעגלה עם סוס זה טוב רק עד שמגיעים לים, אם רוצים להכנס לים אין ברירה אלא לרדת מהסוס. הגיון זה טוב עד שמגיעים לפרדוקס, שם כדאי לנטוש את ההגיון ולהיות עם מה שיש - לא הכל אפשר להבין. יש כאלה שמגיעים לים, לא רואים ים כי עסוקים בלנסות להבין למה הסוס משתגע פתאום ולא רוצה להמשיך ישר, אולי הוא חולה, אולי הם טעו בדרך, אבל הם מהסוס לא ירדו בכל מקרה. חבל, אומרים שנעים במיים. ואללה לא יודע למה כתבתי את כל זה מקווה שתהנה בכל מקרה

מקבל פרדוקס

אתה מתכוון אז אתה מבין שהגיון הוא כמו סוס ועגלה תסע היכן שאפשר והיכן שאי אפשר תניח לו בצד ותמשיך ברגל

מכיוון שאתה אוהב את לאו צה

הנה ציטוט "את הטאו הניצחי אי אפשר לתאר במילים......" למה? כי מילים ושפה מושתתות על לוגיקה ובטאו הניצחי הפרדוקס הוא בן בית מה מסמל סמל הין יאנג? את הטאו ומהו הפראדוקס? הין והיאנג שונים ומופרדים בתכלית כמו שחור ולבן כל הזמן במאבק שליטה, דוחפים ודוחקים זה את זה, שומרים על איזון וכל הזמן בתנועה ועם כל זה בלב ליבו של הין שוכן זרע היאנג בטיבעיות כבן בית והפוך בלב ליבו של היאנג שוכן זרע הין גם הוא בטיבעיות כבן בית פראדוקס! את הטאו הניצחי אי אפשר להבין בהגיון ולכן אי אפשר להגיד עליו דבר אפילו לא שהוא קיים ואפילו לא שאיננו קיים. עוד ועוד ועוד הגיגים לשעת לילה

למעלה